Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Könyvek

A kérdés

Wattpad! Miért van a legszarabb sztorikon több ezer megtekintés, és több ezer vote?

Egyszerűen nem tudja feldolgozni az agyam. Miért van ez? Olyan borzasztóak, és több ezer olvasó van. Ha én is elkezdenék ilyen borzasztóan írni, akkor lenne nézettségem? A jó sztorik pedig manapság elvesznek ezek a pocsék szarságok mellett... :(

Keress kérdéseket hasonló témákban: Wattpad, sztori, írás, regény, ifjúság, borzalom, igénytelenség, like, nézettség, wattpadosok

  febr. 3. 19:20  Privát üzenet  

A válaszok
Megan964 nevű felhasználó válasza:

Szia!


Üdv a klubban! :)

Miért van ez? - kérdezed, s mire a válaszom: Az Élet Nagy Rejtélyei ezek. :)

Némelyikbe csak beleolvasva (mert végig olvasni képtelenség volt), éreztem: az agyi barázdáim kisimulnak... s én is hasonlítani kezdek egy retardált biliárd golyóra. Azt hiszem, sok ilyen "író"/olvasó akad ott, akinek alap a biliárd golyó állapot.


Számomra is érthetetlen volt. Most már nem foglalkozom vele. Arra jó volt, hogy erről a témáról - beleszőve a fandomomba - írtam egy ficet, és ezzel túl is tettem magam.


A tiniknek mindegy a külalak (egybeírnak mindent szemfájdító módon, se bekezdés, se szünetek), a helyesírás, mint olyan nem létezik, illetve sz@rnak rá, a történet gyengus, a szereplők sablonosak, oda se neki.

Olvastam olyat is (végig szenvedtem), aki megpróbálkozott hasonlattal, képi leírással, de egyrészt belebonyolódva túl spilázta, másrészt blődség volt, amit írt.

Amikor finoman megemlítettem, annyi volt a vállrándítós reakció: ő így ír, és kész. Mégis ennek ellenére (talán sok az ismerős, osztálytárs, stb) sok vote-ot kapott a "története".


Igen, pont az ilyenek miatt, a jó sztorik eltűnnek a ködben. Szerintem ne a nézettség miatt írjunk, mert ha lassabban is, de az igényes olvasók is megtalálnak, ne mi menjünk le már "kutyába" miattuk.


Magunknak írjunk, mert szeretjük, mert késztetést érzünk rá, és csiszolni akarjuk a stílusunk. Ha pedig közben ez tetszik másoknak is, az csak hab a tortán.


Ha ennek ellenére nézettségre vágysz:

Legyen egy sztorid, amiben akár naplószerűen csevegsz, ezzel aktív vagy napi, két napi szinten. Kommentelj, vote-olj, szavazz arra, aki szimpi neked, és hátha ő is rá néz a történeteidre.


Reklámozd az írásod, a Facebook-on erre van több csoport is. Ha pedig lesz elég követőd, nyithatsz saját csoportot. Vagy hasonló témájú műveknek csinálj csoportot, és ott rakd be közéjük a saját munkáidat is.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont febr. 3. 23:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Pedig nem egy agysebészet:


Minnél butább, minnél rövidebb, minnél egyszerűbb, annál könnyebben fogyasztható. Egy tudós, űrhajós, mérnök, politikus, stb. is megérti ezeket az egyszerű kis sztorikat, míg egy bonyolultabb, több szálon futó, logikusan összerakott, több oldalas krimiregényt csak egy bizonyos réteg, egy sokkal kisebb csoport.


Plusz a Wattpad KÖNYVNEK hívja az ujjaid alattmegszületett betűk sokaságát és ad egy olyan lehetőséget, hogy feltölthess általad szerkesztett könyvborítót. Persze, hogy a sok tini felhúzza az orrát, hogy ő írt egy könyvet. (Közben pedig csak megpiszkálta az orrát és rápöccintette a benne talált finomságot a monitorra.)


Plusz ugye a közösség ereje is viszi őket, nem akarnak kilógni, nem akarnak mások, másmilyenek lenni, nem akarnak kirekesztettek lenni vagy pont, hogy akarnak valakik lenni, ezért megírják a 20 ezredik szjg-t is.


De az is benne van a pakliban, hogy az orrtúró KÖNYVírók azért nyomják a vote-okat csak, hogy visszakapják.


Én nagyon nem szeretem a Wattpadot... Egyszer-kétszer próbálkoztam, de fel is adtam. Normálisabb oldalakon is kutatok egy darabig míg találok olyant, aminek tetszik a sztorija, tetszenek a karaktere és a legfontosabb: az író stílusa. A Wattpadot meg se próbálom meg xD


Azt különösen utálom benne amúgy, hogy könyvnek tituálnak ott minden fanficeket és a tinik által írt 10-20 mondatot. És jönnek a kérdések: "Elolvasod a könyvemet? Én írtam egy könyvet, érdekel?" Meeehh.


De a Wattpad azért jó, mert a sok igénytelen össze tud gyűlni és a normálisabb oldalakat békén hagyják.A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont febr. 3. 23:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Undorító ami ott folyik... Sok kis hülyegyerek írónak mondja magát... Röhög a vakbelem ... Meg hogy "jajjj hozd hamar a folytiiiiiit". Híred kiráz amikor fojó, amej és még ennél is vadabb baromságokat látok. Írok kedvesen a kis 10éves írói lélelnek, hogy helyesírás. Gondolhatod mennyire érdekelte. Válasza az, hogy "bosci cak a telefonm kijavitja amt írok". Hát én ott halok meg :D nevetséges. Meg az a sok akció némelyik történetben. Szia, hali, hogy vagy, jól, na majd holnap találkozunk, szia csajszi, szia. Huuu de fel tudom húzni magamat... Tudom tudom, "ha nemteccik el lehet menni". Te jó ég :"D ilyenekkel tele van a világ, vagy legalább is Mo. ... fejlettség Level 100. Adj a gyerekednek telefont... Író lesz belőle, már látom magam előtt. Undorít amit a sok kis*i*sa leművel. Tehetségeseket meg nem veszik észre. Ezért van értelem a Merengőnek, mert ott átnétik amit az illető ír. Lehet hogy sokszor visszadobják. De legalább így is minőségi írások vannak ott... Sok kis 11 éves szerelmes sztorit ír. Chhhh

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont febr. 4. 17:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Azért, mert ott cserélős szavazás megy. Egymás történeteire szavaznak anélkül, hogy elolvasnák, csak azért, hogy visszonozzák nekik.

Csúnya ezt mondani, de rászabadultak a tinipics*k, le is vitték a színvonalat. Emlékszem volt olyan csaj, akinek az volt a "könyve" Hogy oldalanként leírt egy-egy mondatos érdekességet Stephenk King Az című film adaptációjáról. Mikor leírtam neki, hogy figyelj már, ez nem könyv, ez blog, a Wattpad meg nem blogolásra van még ő volt felháborodva, meg kikérte magának, ő 20 könyvön is dolgozik egyszere, mikor megkértem mutassa már az egyiket, akkor inkább letiltott.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont febr. 5. 11:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Elolvastan kettőt a toplista elejéről. Ebből nagy következtetéseket nem lehetne levonni, de mivel ezek tetszenek a legtöbb embernek gondolom ők is hasonlót szeretnének.


Retardált billiárdgolyó lett az agyam. Egyszerű tőmondatok, rossz helyesírás, rossz tagolás. A történetek sablonosak.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont febr. 5. 14:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Gondolom, azok mind az ismerősei. Meg azok ismerősei. Ez olyan, mint amikor valaki magánkiadásban kiadja a könyvét, és minde barátja meg rokona ajnározza, közben meg egy vacak igazából.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont febr. 7. 03:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Van egy korosztály, ami mindent elolvas, amiben a kedvenc énekese, színésze, regényszereplője szerepel.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont febr. 8. 11:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én sem írok valami minőségi történeteket, de azon eléggé ki szoktam akadni amikor az ilyen "karakterek beszélgetnek" meg kihívások írásokat könyvnek nevezik.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont febr. 9. 21:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem nevezném magam jó hobbiírónak, de az én történeteim legalább nem a szexre épülnek, nem erotikus jelenetek tárháza, nem mástól loptam és nem azt várom, hogy dicsérgessék, hanem, hogy építő kritikát kapjak. Van egypár (nagyjából 20) olvasóm, én örülök nekik, de nem esnék kétségbe akkor sem, ha eltűnnének ők. A helyesírásról meg annyit mondok, hogy nekem is vannak hibáim, de azért azt nem írom le, hogy "lyokepek" (ezt valaki pont így írta). Tény, hogy én viszonylag kis dolgoknál is fennakadok egy-egy történetben, (pl.: orosz leányzót Gorov-nak hívják, amikor az mindenképpen Gorova) Nekem is vannak fantfiction-jeim, de arra külön "könyvet" tartok fent. Van egy Gondolatok című "könyvem" is, ami azért már kicsit blog hatású, de abba rakom a verseimet is. Van olyan történetem, amiben szerepel szexuális jelenet, sőt olvasok is olyat amiben van. Kicsit össze-vissza lett, ezért bocsánatot kérek, csak siettem.

(Ha valakit érdekel Csernyika néven megtalál.)A válasz 47%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont febr. 26. 17:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
...meg azért is van rajtuk több ezer megtekintés, mert az írók orrba-szájba reklámozzák őket mindenhol...

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont febr. 26. 22:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha valaki feltölt egy videót a youtube-ra akkor látja a feltöltő, hogy kik nézték meg? Ha pl. Van 13 megtekintés akkor a videó feltöltője látja, hogy ki az a 13?
Nektek mi a véleményetek erről a könyvről? Tényleg ennyire jó?
Miért van több megtekintés a második fejezeten, mint az elsőn? (wattpad)
Wattpadon hogyan lehet 'híres' a story-m?
Hogyan lehet népszerűsíteni egy weboldalt?
A Pet rescue saga játéknál ha rákattintunk a jobb egér gombbal, és ott kiválasztjuk " a keret forrása megtekintés"-t, akkos a session keynél miért azt adja be, hogy...

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések a Könyvek rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!