Kezdőoldal » Szórakozás » Sztárok, bulvár » Sabina2026powergirl TikTok,...

Sabina2026powergirl TikTok, YouTube, egyèb platformon lèvő Szabina személyèt szeretnèm megvitatni, ki mit szól hozzà?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva azért szeretnék róla beszélni, mert számomra ez egy érdekes jelenség, és nem feltétlenül szeretném eldönteni róla, hogy pozitív vagy negatív. Az ember fókusza, illetve az, hogy ki milyen podcastokat néz, milyen tartalmakat fogyaszt a közösségi médiában, mindig magával hozza azt is, hogy az adott személyben egyszerre látjuk meg a pozitív és a negatív jelenségeket.

Speciálisan engem ez a személy valamiért leköt és elgondolkodtat. Lehet azt mondani, hogy színvonaltalan, és fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor miért nézem. Én viszont úgy gondolom, hogy egy világnézetet értő ember nemcsak a pozitív dolgokat nézi meg, hanem a negatívakat is. Megnézi azt is, ami számára nem szimpatikus, mert tudni akarja, mitől kell tartania, mit érdemes elkerülnie, és milyen következményei lehetnek bizonyos élethelyzeteknek. Nem csak a pozitív, vidám dolgokból lehet tanulni.

Én nem szeretném őt sem bántani, sem megvédeni, hiszen felnőtt ember, a saját életéért ő felel. Egyszerűen szeretném ezt az egészet kitárgyalni, mert többször gondoltam arra is, hogy írok neki. A live-ok alatt viszont nem lehet hosszabb megnyilvánulást írni, privátban pedig sokszor nincs lehetőség a megnyilvánulásra , mert minden lehetőséget elzàr hogy ne érje bántás amit megértek.

Ahogy itt is, és minden más felületen is, lesznek arctalan, magukat nem vállaló személyek, a klasszikus trollok, akik mindenkit bántanak és piszkálnak. Ezekkel a viselkedésekkel egyáltalán nem értek egyet. Semmit nem visznek előre, sem a gondolkodást, sem a világot, inkább hátráltatják azt. Ilyen emberek mindig is voltak és mindig is lesznek. Ezt a pár sort azonban mindenképpen szerettem volna leírni.

Viszont Szabinára visszatérve: számomra ő egy olyan szélsőséges, mégis nézhető jelenség, akit valamiért követünk és nézünk.

1.)

Elég régóta figyelem a tevékenységét, és az én benyomásom szerint komoly lelki vagy mentális nehézségekkel küzd. Ezt természetesen kívülről nem lehet és nem is szabad diagnózisként kijelenteni, de a viselkedésében és a megnyilvánulásaiban számomra nagyon sok erre utaló jel látható.

A védelmére viszont szóljon az, amin keresztülment. Egy olyan személyről beszélünk, aki férfiként született, később nőként él, miközben a családi háttere sem tűnik stabilnak. Ha valaki ilyen körülmények között indul el az életben, akkor talán nem is olyan meglepő, ha később olyan személyiséggé és emberré válik, amilyen.

Én azt gondolom, hogy az ilyen helyzetben lévő embereket elsősorban segíteni kellene. Nem feltétlenül csak anyagilag, hanem inkább összességében szociálisan. Abban kellene segíteni, hogy a társadalom befogadja, legyen hol lakni, ne függőségek között kelljen élni, legyen mit enni, legyen munkája, ahol befogadják őket, és legyen körülöttük egy szerető, stabil környezet.

Ha ezek az alapok rendben vannak, onnantól kezdve a magánélet, a saját döntések és az egyéb személyes preferenciák már az adott ember saját cselekményeinek és döntéseinek a termékei. Az alapvető emberi biztonságot és a társadalmi befogadást viszont szerintem meg kellene teremteni.

2.)

Az èlő liveban nagyon sok ellentmondást vettem észre, amelyeket szerintem már ő maga sem feltétlenül vesz észre.

Úgy állítja be a közösségi médiát, mintha a nézőknek nem lenne mit nézniük, és mintha az ő jelenléte lenne az egyetlen lehetőség számukra. Ha ő nincs figyelemben vagy fókuszban, akkor úgy tűnik, mintha a nézői járnának rosszul. Miközben erről természetesen szó sincs.

Senki nem kényszerítette arra, hogy szerepeljen vagy liveozzon. Éppen ezért számomra nehezen érthető, hogy miért várja el azt, hogy a nézők anyagilag segítsék az életét, illetve miért fenyegetőzik azzal, hogy ha nem támogatják, akkor többet nem fog live-ozni. Megteheti de senkinek nem lesz ettől rossz érzése viszont neki nem lesz kivel beszélgetnie és neki nem lesz kisebb bevétele belőle.

.Saját véleményem erről és a különböző live-okban szereplő emberekről: szerintem elég szomorú, hogy a 21. században az vált normálissá, hogy egyesek gyakorlatilag kuncsorognak a közösségi médiában, és ezt maga a rendszer is támogatja.

Talán még szomorúbb, hogy sokszor éppen olyan emberek támogatják őket, akik hasonló helyzetben vannak, és unalmukban akár egy forintot is áldoznak arra, hogy valaki észrevegye őket. Így végül mindketten kapnak valamit: az egyik pénzt, a másik figyelmet. Már ha ezt egyáltalán lehet kölcsönösen jó dolognak nevezni.

Szabinànàl nagyon nagy hangulatingadozásokat is lehet tapasztalni. Egyik napról a másikra teljesen más stílusban „tiszteli meg” a nézőit. Van, amikor egészen más a kommunikációja, mint korábban, és ezek a változások szerintem szintén nagyon tanulságosak.

Pl:. Például ahogy a hajfestést csinálja: egy héten belül volt szőke, barna és fekete, mert „elbaszta”. Ha valamelyik szín tetszik neki, két nap múlva újra rámegy ugyanazzal a színnel, és rögtön fekete lesz. Egyszerűen elképesztő, mennyire meggondolatlan és buta döntéseket tud hozni.

Annyira tartom fifikásnak és rafináltnak, amennyire az élet megégette, és amennyire az átélt dolgokon keresztül kirafinálódott. Ettől viszont szerintem egyáltalán nem okos. Inkább nagyon tanulatlannak, tapasztalatlannak és sokszor kifejezetten butának látom.

Amit most leírok, azt nem rosszindulatból írom, hanem azért, mert remélem, hogy egyszer eléri hozzá, és elolvassa.

Összességében azért szeretem nézni, mert nagyon érdekes látni, hogyan vélekedik a világról egy olyan ember, aki láthatóan komoly nehézségekkel küzd, és akinek ahogy ő maga is írja elég nagy „puttony” van a hátán, amellyel elindult az életben.

Ahogy a mindennapjait bemutatja, az számomra tanulságos. Különösen az, ahogyan egyedül marad a problémáival egy idegen országban, ahogyan megéli azt, hogy bántják, és ahogyan szinte minden egyes lépésében konfliktusokkal találkozik.

Nagyon sok minden tanulságos ebben.

És pontosan ezért gondolom azt, amit már az elején is írtam: a rosszat is érdemes nézni.

Nem azért, mert követendő példa, hanem azért, mert tanulságos lehet. Arra inthet bennünket, hogy mire kell vigyáznunk az életben, milyen döntéseknek milyen következményei lehetnek, és milyen élethelyzetekbe nem szeretnénk kerülni.

Nem mindig a pozitív és vidám dolgok a minták.

Néha abból tanulunk a legtöbbet, amit nem szeretnénk magunknak.

world peace 🌍☮️

szept. 1. 17:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%
Mi a franc
szept. 1. 17:42
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lehet valakiről kritikusan beszélni, de azért nem mindegy, hogy a tartalmát és a viselkedését kritizáljuk, vagy magát az embert minősítjük. Az, hogy valaki live-ozik, pénzt keres vele, vagy éppen sokat változtat a külsején, önmagában nem bizonyítja azt, hogy buta, tanulatlan vagy rossz ember.

Ha valaki tényleg érdekes jelenségnek tartja Szabinát, akkor szerintem sokkal érdekesebb lenne konkrétan a döntéseiről, kommunikációjáról és a közösségi médiában betöltött szerepéről beszélni, nem pedig olyan jelzőkkel illetni, amiket kívülről nem lehet biztosan megállapítani.

Az pedig, hogy valaki nézi ezeket a live-okat, még nem jelenti azt, hogy követendő példának tekinti. Lehet valamit nézni azért is, mert érdekes, furcsa, elgondolkodtató vagy egyszerűen kíváncsi rá az ember. Ebben szerintem nincs semmi ellentmondás.

szept. 1. 17:55
 3/16 A kérdező kommentje:

Kb. ugyanazt írtad le, mint én, csak rövidebben.

Egyébként még egy rakat negatív témát lehetne írni vele kapcsolatban, de így is hosszúra sikeredett, mert nem lehetett rövidebben megfogalmazni azt, amit a személyével kapcsolatban gondolok. Ezt a kérdést egyébként nem negatív szándékkal tettem be ide, hanem azért, mert érdekesnek találtam. Mivel ő maga a vele kapcsolatos rengeteg történés miatt gyakorlatilag elzárkózik a különböző elérhetőségi és kommunikációs lehetőségektől, nem tudtam neki közvetlenül feltenni ezt a kérdést. Éppen ezért találtam annyira érdekesnek, hogy ezt a témát itt felhozzam.

Eleve nem vagyok egy negatív vagy bántó ember, és őt magát sem azért hoztam fel, hogy bántsam, hanem azért, mert ahogy írtam nem tudtam másképp kommunikálni vele. Azt pedig nem hozhattam témába, hogy miben jó, mert erről gyakorlatilag nincs dokumentáció vagy olyan információ, amire érdemben lehetne támaszkodni.

Nem arról beszélünk, hogy Szabina jó vagy rossz ember-e. Arról beszélünk, hogy egy nagy formátumú emberről van szó, és érdemes lenne végiggondolni, hogy az ő bántásának, ellehetetlenítésének és az ellene irányuló fellépéseknek valójában mennyire van alapja, illetve mennyire megalapozottak azok az állítások és információk, amelyeket ő közöl.

Én személy szerint elég betegesnek találom azt, amikor valaki ekkora elánnal és kitartással küzd azért, hogy egy másik embert ellehetetlenítsen. Már önmagában ezt is érdekesnek tartom, és szerintem érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy mi motiválhat valakit erre.

Kívülállóként ugyanakkor azt sem tudhatjuk biztosan, hogy Szabina mennyire rosszindulatú, semleges vagy éppen milyen szerepe volt bizonyos korábbi eseményekben. Azt sem tudhatjuk, mi történt a múltban, és pontosan mi vezetett ahhoz a helyzethez, ami most kialakult. Éppen ezért szerintem egyik oldalról sem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni olyan dolgokat, amelyekre nincs megfelelő bizonyíték.

Az viszont tény, hogy a live-okban tett egyes, sokszor összezavaró kijelentései némely néző számára valóban zavaróak vagy nehezen értelmezhetők lehetnek. Emellett az elmúlt időszakban feltűnően sok platformról törölt vagy újraregisztrált, több tucat különböző néven, és erre az a magyarázata, hogy ezeket vele töröltették.

Én ezt sem állítom, hogy biztosan nem így történt, de szerintem ezt érdemes lenne kritikusan átgondolni. Nem egy világsztárról beszélünk, akinek több milliós követőtábora van országonként, és akit naponta akár több millió troll vagy felhasználó jelenthet. Még egy világsztár profilját sem feltétlenül törlik automatikusan pusztán azért, mert rengeteg bejelentés érkezik rá. Éppen ezért számomra nem teljesen egyértelmű az a magyarázat, hogy Szabina profiljait egy-két magyarországi bejelentés alapján, mindenféle bizonyítható indok nélkül sorra törölték volna.

Nem azt mondom, hogy ez lehetetlen, hanem azt, hogy szerintem ezt érdemes lenne alaposabban átgondolnotok és nem automatikusan kész tényként kezelni. Ugyanígy azt sem gondolom, hogy Szabina minden kijelentése vagy viselkedése helyes és kifogástalan. Egyszerűen csak azt mondom, hogy kívülállóként nem tudhatjuk a teljes történetet, ezért szerintem mindkét oldalon érdemes lenne óvatosabban ítélkezni.

A lényeg számomra nem az, hogy Szabina jó vagy rossz ember. Hanem az, hogy mielőtt valakit ilyen mértékben bántanak vagy ellehetetlenítenek, érdemes lenne megnézni, hogy ennek ténylegesen mennyi bizonyítható alapja van.

szept. 1. 18:16
 4/16 A kérdező kommentje:

Egyébként amit én látok belőle, az alapján a személyisége számomra nézhető és érdekes: tartalmas, provokatív, vannak benne gasztronómiai túrák és összességében elég színes tartalmak. Éppen ezért ezt a kérdést, amit elindítottam, egyáltalán nem negatív értelemben tettem fel, sőt inkább a tisztázás miatt, mert érdekel a vele kapcsolatos vélemény, és kíváncsi vagyok arra is, hogy mások hogyan látják őt, miért bántják és meddig lehet ezt elviselni számára. Ha pedig hazudik és színészkedik akkor pedig miért teszi és meddig fog működni neki?!

A Netflixen, HBO Maxon, Disney+-on és Apple TV+-on keresztül is szoktam különböző tartalmakat nézni, emellett pár podcastet is rendszeresen követek, köztük kapcsolatokról és emberi viselkedésről szólókat is, pl. a Szabina live.

Én azt gondolom, hogy az emberek alapvetően olyan sokszínű és összetett tartalmakat keresnek, amilyen mélységű az érdeklődésük, illetve amennyire igénylik a különböző információkat, impulzusokat és szórakozást. Nekem ebből a szempontból talán kifejezetten szélsőséges az igényem az ilyen sokféle és erős impulzusokra. Szeretem, ha egy tartalom nem csak egyetlen oldalról közelít meg valamit, hanem gondolkodásra is késztet, provokál, információt ad, szórakoztat, és közben többféle témát is érint.

szept. 1. 18:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon bejön a nyílt, bevállalós stílusa. Nem tudok róla rosszat mondani, kb. végigkísérte az egyetemi tanulmányait a munkássága, ha ki akartam kapcsolni és elfelejteni a stresszt, akkor mindig Private Szabina videókat néztem. Egy olyan energiát csatornáz, ami nagyon kevés videósban van meg.
szept. 1. 20:25
 6/16 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom röviden viszont vannak árnyoldalai és az gondolom hogy az meg a mi kötelességünk ha valaki minket feldob akkor vissza pedig minimum annyit adjunk hogy megvédjük és beszéljünk róla mert még te meg én a biztos élünk addig ő a bizonytalan lézeng .
szept. 1. 20:32
 7/16 anonim ***** válasza:

Az igazi árnyoldalán nem lehet sajna segíteni, mert a zaklatós trollok ezzel nem fognak leállni (kivéve, ha az EU-ban esetleg hoznak szigorúbb törvényeket), másrészt Szabina mindig megadja nekik, amire vágynak, vagyis a figyelmet. Hiába van szólva neki, hogy ne reagáljon rájuk, akkor is csinálja, ami miatt aztán mindig bedilizik.

És nem akarja megérteni, hogy ezzel eteti őket.

Nagyon nehéz így megvédeni. Lényegében valami nagyon komoly "sajtósra" vagy hasonlóra lenne szüksége, aki szabályozza, hogy milyen videókat tölthet fel és azonnal leállítaná, amikor elkezd szidalmazó videókat csinálni. De nem hallgat azokra a nézőire, akik segíteni akarnak neki, mert elviszik az indulatai.

szept. 1. 21:00
 8/16 A kérdező kommentje:

Azért ne túlozzunk. Ő is egy átlagember, szerintem teljesen felesleges úgy kezelni, mintha kötelezően kellene mellé egy sajtós vagy valamilyen kommunikációs szakember. Egy magyar hétköznapi influencernek sincs sajtósa. Egy egészséges gondolkodású ember szerintem képes eldönteni, hogy mit szabad és mit nem, illetve azt is, hogy bizonyos dolgokról egyszerűen nem kell kommunikálni sem élőben, sem videóban. Ebben a részében én nem értek egyet azzal, hogy ezt ennyire túl kell gondolni.

A PDF-dolgot sem érzem szükségesnek erőltetni videoban hogy őt mivel gyanusítja pàr leèlt travi. Sem én, sem szerintem mások nem is tudtunk arról, hogy egyáltalán létezik ilyen, és az egészből most nekem inkább az jön le, hogy ő saját magának csinál ebből reklámot. Szerintem pedig ezzel pont az ellenkező hatást éri el, mint amit valójában szeretne.

A mai live-ban is elmondta, hogy letörli magát mindenhonnan, nem lesz YouTube, stb. Ezt azért nem igazán értem. Korábban is írtam már, hogy az ember szívesen megnézi őt, ha kíváncsi rá, de ezt nem úgy kellene felfogni, mintha ő tenne szívességet a nézőknek azzal, hogy van YouTube-csatornája vagy live-ot indít. Éppen ellenkezőleg: ha valaki teljesen nulláról, szinte „szűz emberként” nekiáll YouTube-ozni, akkor szerintem inkább neki kellene megtisztelve éreznie magát attól, hogy vannak emberek, akik kíváncsiak rá, megnézik a tartalmait és követik.

Ne már, hogy a néző érezze megtisztelve magát azért, mert ő hajlandó posztolni valamit vagy elindítani egy live-ot. Ha pedig ebből még pénzt is tud keresni, akkor ez már végképp egy olyan dolog, amit szerintem kicsit fordítva lát, Szabina.

Az pedig, hogy most nem kapcsol be videót, majd külön hisztériázik azon, hogy mi történt, szerintem elég egyértelműen összeköthető azzal, amit a mai posztjából, videójából és live-jából le lehet szűrni: szerintem pénzt akar keresni vele. Számomra ez azért ellenszenves, mert ha valóban ez a célja, akkor nem ilyen burkolt módon kellene ezt előadni. Mondja ki egyenesen, hogy pénzt szeretne keresni vele, és kész.

Ráadásul nem ez az első alkalom. Már ezerszer elmondta, hogy öngyilkos lesz, aztán negyvenhétmilliószor kijelentette, hogy többet nem jön, majd pár perc múlva mégis ott volt. Emiatt nekem az egész kezd egy kicsit linknek és ellenszenvesnek tűnni. Főleg azért, mert úgy érzem, mintha azt gondolná, hogy a nézők hülyék, és nem látják, mi történik a háttérben.

Attól, hogy egy live-ban például csak 26 néző van, az a 26 ember még egyáltalán nem hülye. Ők is képesek összerakni a dolgokat, látják a mintát, és el tudják dönteni, hogy szerintük mi őszinte és mi az, ami inkább egyfajta manipuláció vagy figyelemfelkeltés.

Én egyszerűen ezt az egészet érzem egy kicsit visszásnak. Ha valaki tartalmat készít, vannak nézői és követői, akkor szerintem elsősorban ő legyen hálás azért, hogy az emberek időt szánnak rá és kíváncsiak rá. Nem pedig fordítva kellene azt sugallni, hogy a nézőnek megtiszteltetés, hogy ő egyáltalán hajlandó megjelenni vagy tartalmat gyártani.

Szabina kérlek ne legyél ellensége önmagadnak becsüld meg azt a 26 követőt aki ennyi év után a írásaid után még mindig követ tiszteld meg azzal hogy nem hazudsz és próbálod anyagi mederben terelni a dolgokat . Sokkal egyenesebb lenne ha adnád magadat burkoltan célozgatsz . Én még azt is elképzelem hogy ott van a lakásba és azért nem kamerázni és ezt ki találta.

szept. 1. 21:32
 9/16 A kérdező kommentje:
Ennek ellenére én nagyon kedvelem őt, viszont többször volt már olyan, hogy letörölt mindent, és amikor visszajött, akkor már én sem voltam rá kíváncsi. Ezt a végletekig nem lehet eljátszani. Ha egyszer kiábrándul belőled az a marék kis közösség, akkor utána hiába csinálsz live-ot a YouTube-on, már csak a a klipeket nézheted rajta.
szept. 1. 21:37
 10/16 anonim ***** válasza:

Mindenki, aki kiteszi magát így a közösségi médiába és videózik, az pénzt akar keresni.

Nincs értelme ezt külön kimondani, mivel ez idő és energia.

Aki azt hiszi, hogy ez valami jótékonyság vagy unalom, az bocs, de vessen magára és kezdjen két lábbal a földön járni.

A videózás ma már egy munka és pénzkeresési lehetőség.

szept. 1. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért van az hogy valaki csinál 1 semmitmondó videót a youtubenak és milliókat keres amíg valaki dolgozik és nincs pénze házat venni a rezsi, albérlet, kaja miatt?

Utálom ezt a kurvä igazságtalan világot. A kapitalizmus soha nem látott társadalmi igazságtalanságot okozott és a legszarabb rendszer.

Minden vágyam hogy szerepelhessek egy riportban, engem kérdezzenek valamiről, hogy tudnám ezt elérni? Filmbe is akarok, youtube videoba is szerepelni.

ilyen színjátszókörökben már voltam és szerepeltem is, de én a nagyvilág előtt akarok, pl tetszene ha a híradóban szerepelnék, hogy valamiről kérdezzenek, ezt hogy lehet elérni? Vagy az is tetszene ha mondanék valami olyat amiből mém lenne. Úgy élvezném, hires vidoszereplő lennék. Ez minden álmom.

Molnár Kriisztiánnal, a "youtube starral" mi van manapság?

Egyik nap "nosztalgiáztam". Megnéztem a youtube sötét bugyrait. Úgy láttam nem videózik már... mi van vele?

Milyen youtube videókat vagy könyveket ajánlanátok, amik arról szólnak, hogy régen, több ezer évvel ezelőtt hogyan viszonyultak és hogyan viselkedtek...

Milyen volt akkor az erkölcs? Tehát nem a primitív megközelítésekre vagyok kíváncsi (szemet-szemért), hanem a régen is létező magas kultúrára, ami esetleg példamutatással, békés együttéléssel operált.

Mi a legnagyobb youtube csapda? Láttam ma videókat olyan embertől, akinek a videói teljes fogalomzavar, kb 5 % igaz benne. Na ilyenkor, ha valaki...

Ilyen alapon, bárki aki egy népszerű témát elkezd felhozni, szépen üzletet tud csinálni belőle, nagy valószínűséggel az ő szándéka éppen ez.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!