Mi kell a 7 ingyenes csatorna fogásához?
Szinte sosem nézek TV-t, ezért eldöntöttem, hogy lemondom az előfizetésem, viszont alkalmanként vannak vendégeim, akik este szeretnének nézni egy-két műsort. Hogy tudnám az ingyenes csatornákat befogni? Milyen eszközök kellenek hozzá? Olvastam, hogy antenna és dekóderre lesz szükség, ha a tévénk alapból nem tudja ezt. Honnan lehet tudni, hogy tudja-e vagy sem? Egy ilyen dekóder mennyibe kerül? Az antennát hova kell felszerelni? Emeletes házban is ugyanúgy működik?
Bocsánat ha hülyeségeket kérdezek, teljes műszaki analfabéta vagyok. Tudna valaki segíteni nekem?
Amire szükséged lesz:
- TV
- DVB-T vevő (csak ha régebbi a TV)
- antenna
A tévékészülékednek kell tudnia a digitális jelet dekódolni, ha erre nem képes, akkor kell elé a DVB-T vevő. 8 ezer körül már lehet kapni ezeket.
Amiből felismerheted, hogy a tévéd tudja-e dekódolni a digitális adást: DVB-T jelzés az oldalán, csatornakeresésnél kiválaszthatod, hogy analóg vagy digitális, kézikönyv...stb.
Ez nagyjából mutatja, hogy milyen antennára lesz szükséged. Beltéri: Ha közel laksz az adótoronyhoz, egy drót is elég lehet. De ha biztosra akarsz menni, veszel egy erősítős beltéri antennát(4-5 ezer). A kültéri annyit jelent, hogy a falon kívül legyen az antenna. A tetőantennát gondolom nem kell magyarázni. Az antenna is kijön 8 ezerből kábelestül.
Az antennát a legközelebbi adótorony irányába kell fordítani.
Egyébként ugyanezen az oldalon vannak ilyen szájbarágós videók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!