Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Tudnátok hasonló számokat...

Tudnátok hasonló számokat küldeni? (Metal)

Figyelt kérdés

Az lenne a kérésem, hogy tudnátok ilyesmi, kimondottan régebbi 80-as, 90-es évekbeli tipikus fülbemászóan dallamos Speed/Power metal számokat ajánlani?

Ilyenre gondolok pl.

[link] 5:00 perctől elég jól hangzik. Ehhez hasonlókra gondolok.

febr. 21. 22:32
 1/7 anonim ***** válasza:
febr. 22. 04:57
 2/7 anonim ***** válasza:
febr. 22. 05:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Amit te keresel az a korai Blind Guardin féle thrash-power metal.

Na most ennek a műfajnak eredetéhez USA-ig kell menni és időszakban a 80-as évek végéhez, 90-es évek elejéhez.

Más kérdés ezután a Blind Guardin sajnos elhagyta ezt a műfajt, később EU-power metal már nekem sem jött be de az első 2-3 lemez kíválló.

Hogy bandákat is írja: Fates Warning(első 3 lemez), Iced Earth, Metal Church, Nevermore, Queensryche, Savatage, Sanctuary és még van sok. US Power metal néven keress, itt EU-ban akkor thrash-power metalnak hívták.(nem neoklasszikus hatású, mint pl. a Megadeth, hanem NWOBH metal, mint a Fates Warning)

febr. 22. 19:14
 4/7 anonim ***** válasza:
*NWOBH metal hatású(ez kimaradt és fontos, mert a FW nem brit, hanem USA banda volt)
febr. 22. 19:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es jó irányt írt még, esetleg meg lehet nézni NWOBHM bandákat is, akik írtak power metal számokat náluk is teljesen megvannak ezek a jellemzők csak kevesebb a thrash-es tekerés.(bár pl. ez a Painkiller albumra is teljesen igaz, az egy remekmű) 3-as voltam.
febr. 22. 19:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Uh, nagyon köszönöm. :)
febr. 22. 20:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Stromwitch-től találtam még egy hasonlót a műfajban. Egész jó.

[link]

febr. 25. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!