Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Titeket melyik zeneszám...

Titeket melyik zeneszám szövege érint meg a leginkább és miért?

Figyelt kérdés

Az én életemben a zene mindig központi elemként volt jelen, mindenféle hangulat esetére tudok, tudtam találni egy régebben is hallgatott kedvencet. Az alábbi metal nóták közül melyik érint meg titeket, vagy fog meg leginkább, és miért?

Beyond Awareness - Crime ( [link] )

Annisokay - What's Wrong ( [link] )

Bloodred Hourglass - The End We Start From ( [link] )

LANDMVRKS - Blood Red ( [link] )

Future Palace - Paradise ( [link] )

Tetrarch - I'm not right ( [link] )

ápr. 14. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mivel számomra sok év óta a nu metal stílus áll a legközelebb a szívemhez, ezért ebből a műfajból tudnék példákat mondani, amik akármilyenek is, a mai napi elgondolkodtatnak és érzelmet váltanak ki a megírt szövegükkel együtt:

Korn - Justin

Egy fiatalról szól, aki súlyos beteg volt és nem volt sok ideje hátra. Az utolsó kívánsága az volt, hogy találkozhasson a Korn-nal. A zenekar tagjai meg is látogatták őt, valahol a neten régebben képeket is láttam róla. Nem sok idő múlva valóban elhunyt Justin és ezzel a számmal emlékezett meg róla a zenekar, természetesen a saját eredeti, nem finomkodó stílusukkal.

P.O.D. - Ghetto

Számomra ez a szám, ahol remekül, őszinte érzelemmel van megfogalmazva az a szeretet, ami áldozattal jár. Együttesen a szöveg a zenével, szerintem fantasztikus!

Collective Soul - Collection of Goods

Egy dal, aminek a refrénjébe az van kifejezve, hogy békében kellene egymás mellett élnünk, és ezen dolgoznunk együttesen. Számomra igazi, 90-es évekbeli, vérpezsdítő dallammal!

Staind - Waste

Egy édesanya felkeresi a zenekar énekesét egy koncertjük után, miután fia öngyilkosságot követett el. A fiú maga is a Staind rajongója volt. Válaszokat várt tőle az anyja, fia miért kerülhetett oda, ahova. Érzelmileg őt is megérintette a téma, amit a "Waste" c. számban írt meg.

Trik Turner - Father

Az énekes az apjáról és nehéz gyerekkoráról írta ezt a dalt, véleményem szerint remek zenével, a stíluson belül!

Rengeteg zenét hallgatok, más-más stílusban is, viszont nagyrészt angol nyelvűeket, így nem mindenhol értem, vagy figyeltem fel a szövegek jelentéseire. De ezek a zenék a szövegeikkel együtt nyomot hagytak bennem, mikor hallgattam, vagy olvastam, hogy miről is szólnak.

ápr. 14. 23:57
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. Nézd el nekem, a kérdést végig nem olvastam el, így a megosztott zenéidet most hallgattam meg. Nem ismerem őket, így nem tudok róla nyilatkozni, melyik dalszövege érinthetett meg a legjobban, de vannak köztük egész szimpatikus riffek. Talán az utolsó, a Tetrarch tetszett meg a legjobban első hallásra!

Mindenesetre beléjük fogok még hallgatni a napokban. :)

ápr. 15. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Pörgős zeneszámokat keresnék, leginkább hasonlókat?

Bárki tud hasonló stílusú számot, elküldené?

Melyik zeneszám illik Rád leginkább?

Arra lennék kíváncsi, hogy szerinted melyik dal jellemez Téged a legjobban, melyik áll Hozzád legközelebb, és hasonlók.... azt is megírhatod, miért pont ez. Kort és nemet is lécci! Köszönöm Mindenkinek! :)

Mi annak a leginkább MTV Rocks-on játszott zeneszámnak a címe és/vagy előadója, aminek a videóklipjében fehér háttér előtt emberek és állatok mintha...

Egy az MTV Rocks-zenecsatornán (is) játszott zeneszám elõadôjára és/vagy címére volnék kíváncsi, amit 2011 nyarán, õszén sugároztak legsûrûbben, de mostanság is fel-fel tûnik ezen a csatornán. A zene kissé lassú ütemû, szimfónikus...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!