Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Metallica koncertre már csak...

Metallica koncertre már csak Ticketswapon tudtam jegyet venni, viszont most találtam redditen egy olyan kiírást, mi szerint a Ticketswapos jegyeket érvénytelenítik. Tudtok erről bármit?

Figyelt kérdés
A jegy eredeti vevője tett fel egy hivatalosnak tűnő levelet, amit állítólag a jegy forgalmazójától kapott, hogy érvénytelenítették a jegyet (de az árát visszatérítik). Szerintem rengeteg embernek már csak Ticketswapon volt lehetősége jegyet venni, létezik, hogy tényleg meglépik a jegyek érvénytelenítését? Van valakinek hiteles információja ezzel kapcsolatban?

jún. 3. 18:29
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Ticketswapen érvénytelenítik az eredeti jegyet, hogy az eladó ne tudjon vele mégis bemenni és ezzel átverni a vevőt. A vevő pedig kap rá egy másik QR kódot.
jún. 4. 00:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem erre vonatkozott a kérdésem. Egyébként a magyarországi Metallica jegyeken sajnos pont nincs secure swap.

Egy részlet a levélből, hogy érthető legyen:

Miután az Ön által megvásárolt belépőjegy értékesítésre került olyan jegyértékesítő platform kínálatában, amelyhez a rendezvényszervező nem járult hozzá, Ön megsértette a belépőjegy birtoklására és ezen belül is a belépőjegy továbbértékesítésének tilalmára vonatkozó szabályokat, amelyre a rendezvényszervező súlyos szerződésszegésként tekint. Ennek következményeként a rendezvényszervező kérésére az Ön által megvásárolt belépőjegyeket (a megfizetett részvételi díj visszatérítése mellett) érvénytelenítettük. Felhívjuk a figyelmét, hogy a belépőjegyekkel a rendezvény a továbbiakban nem látogatható, azok a jegyértékesítésre vonatkozó általános szerződési feltételek szerinti Érvénytelen Belépőjegynek minősülnek.

jún. 4. 06:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
#2 Jaa, így már értem. Azt nem hinném, hogy van arra kapacitásuk, hogy mindent ellenőrizzenek, de valószínűleg egy-két ilyenre le tudtak csapni. Ha már megvetted, akkor nem hiszem, hogy utána tudnak nézni és le tudják tiltani utólag.
jún. 4. 08:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként lehet, hogy az ilyenek miatt érdemes a hivatalos oldalt is nézni, mert gondolom a tiltott jegyeket felteszik újra.
jún. 4. 08:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A jegyek 90%-ára rá van írva, hogy nem átruházható. Ez mindig is így volt és semmi sem változott. Viszont mivel a jegyüzérkedés nagyon fellendült (az is volt mindig is, csak most sokkal nagyobb mértékben van mint eddig), az ez ellen folytatott harc része, hogy ténylegesen letiltják azokat a jegyeket, amikről látszik, hogy továbbértékesítették. A TicketSwapen pontosan látszik, hogy melyik jegy ment keresztül, minden további nélkül le lehet tiltani. Az eladónak és a vásárlónak is tisztában kell lennie a felhasználási feltételekkel, ami ha tiltja a továbbértékesítést, akkor nem szabad sem eladni, sem pedig ha mégis ilyet látsz, megvenni.
jún. 4. 13:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Persze ez általában (gondolom) rajta van a koncertjegyeken, de ettől függetlenül ahogy te is írod, bevett szokás a cserebere. És azt is értem, hogy nehéz kiszűrni, hogy ki akar nyerészkedni a jegyeladással, és ki az, aki valamilyen oknál fogva tényleg nem tud ott lenni, más pedig, akinek a hivatalos értékesítés pillanatában nem volt lehetősége jegyet venni, mégis ott tudjon lenni.

Konkrétan a Metallica magyarországi koncertjét nézve, ha jól tudom, hivatalos úton egyáltalán nem volt lehetőség a jegyeket továbbértékesíteni (resale opció), így aki 1 évvel ezelőtt volt olyan szerencsés, hogy meg tudta venni a jegyét, de most valamiért mégsem tud elmenni, megszívta. Ugyanúgy, mint akinek akkor nem adatott lehetőség jegyet venni, hivatalos úton hozzájutni, szintén megszívta. Ezt a jegyérvénytelenítést akkor érezném korrektnek, ha a lehetőség biztosított lett volna a hivatalos továbbértékesítésre. De nem volt az.

jún. 4. 18:58
 7/7 anonim ***** válasza:
69%
Attól hogy bevett szokás a cserebere még tiltott és mindig is az volt, csak eddig nem foglalkoztak vele, mert nem volt rá okuk, a jegy elkelt, valaki belépett vele és kész, a csalás elenyésző volt. De manapság az ekkora érdeklődést kiváltó eseményeknél tömeges jelenség az, hogy ugyanazt a jegyet többször adják el, így akár több száz ember próbál meg bejutni egy kóddal. Ez a kapunál dolgozóknak is kellemetlen, meg azok is a szervezőket b@sztatják akik nem jutnak be, hiába semmi közük hozzá. A szervező viszont csak azzal akar foglalkozni, hogy értékesítse a jegyeket és utána lebonyolítsa az eseményt, nincs nekik kapacitásuk a csereberét hivatalos keretek között megoldani, a secureswap pedig az ő részükről is technikai megoldást igényel, hogy új kódot lehessen kiadni, amire szintén nincs kapacitás, pláne az utolsó pillanatban történő eladások miatt, mivel a beléptetést végzők megkapják 1-2 nappal az esemény előtt az érvényes kódokat és azokat engedi be. Ha az átadás és az esemény között cserél gazdát egy jegy, már nem jutna be az új kód a rendszerbe. Nem mellesleg minden bizonnyal jutalékot várnának a szervezőtől ezért, amit nem akarnak megfizetni. Szóval marad az, hogy tiltják a csereberét és ha mégis ezt teszed, így jártál, ők megmondták hogy nem szabad. Mindenki csak akkor vegyen jegyet ha biztos el is megy, ilyen egyszerű. A teltház bejelentése után azonnal megjelenő jegyek tuti csalók.
jún. 6. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Valakinek maradt jegye a Metallica koncertre?

Mert ha igen, vennék 2 db ot. Akár magasabb árat is hajlandó vagyok fizetni érte.

Vannak itt rajtam kívül olyanok ,akik hallgatják az alábbi műfajokat és együtteseket?

Szóval 22 éves lány vagyok és a korosztályomban nem jellemző ez az ízlés,illetve rég beszélgettem zenéről bárkivel is. Sok műfajt kedvelek, de főleg a heavy,thrash,technikás death metált. Kedvenc együtteseim a Death,Slayer,Judas...

A Metallica "The unforgiven" című számát nem fordította le valaki?

Esetleg olyan oldal, ahol több fordítás is van?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!