Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kérdés

Nem vagyok boldog a kapcsolatomban, de elveszíteni sem szeretném?

A barátommal négy hónapja vagyunk együtt, én 16 vagyok, ő 18. 13 éves korom óta ismerem, azóta vagyunk szerelmesek egymásba.

Távkapcsolatban élünk. Eddig két hetente találkoztunk. Augusztusban ez máshogy történt. Két hétig nyaralt, két hétig dolgozott, szóval nem volt egy szabad napja sem. Én ezt teljesen megértettem. Augusztus 31.-én (Én arra a napra már három hónapja beterveztem egy bulit, de azért, hogy vele legyek lemondtam) szerettünk volna találkozni, de csütörtökön és pénteken alig írt, egy szóval sem hozta fel, hogy hogy legyen a találkozás. Én péntek délután rákérdeztem, hogy mi a baj, este kaptam választ.

Nem érzi jól magát. Mivel érettségizik a tanévben, ezért stresszel. Emiatt, az egyetem miatt, a tervek és a jövő miatt. Kicsit fájt, hogy ezt nekem kellett belőle kiszednem. Szombaton nem találkoztunk... Elmondtam neki, hogy hiányzik és látni akarom, de válaszul egy jóéjtet kaptam. Két napig nem írtunk egymásnak.

Ezen a héten nem úgy beszeltünk, ahogy eddig. Sokszor órán is írunk egymásnak, megállás nélkül, de ez most nem így alakult. Sokszor fél-egy, vagy több óránként írt vissza. Egy jó ideje nem is telefonáltunk már. Nem mondja, hogy hiányzom neki, vagy hogy találkozzunk. Lassan 7 hete nem találkoztunk.

Tegnap írtam neki azt, hogy "Szeretlek♡♡♡", válasz "Enis". Mondtam neki, hogy ez nem tűnt túl őszintének, (mert sosem válaszol erre így), de figyelembe se vette, nem mondott semmit.

Tegnap volt valami sütögetésen, és kitett egy instagram storyt, boomerángot, amin három lány szerepel. Ezzel nincs is baj, csak az zavar, hogy őket kiteszi, vagy azt kiteszi, hogy bulizni van, de velem egy közös képet sem tett még ki. (Elméletileg, őt nem érdekli a social media. Hát jó) Pedig én teszek ki közös képet directbe, storyba, de még csak hozzá se szól kommentben.

Tegnap írtam neki egy jóéjtet, amire még mindig nem válaszolt.


Nem vagyok boldog egy ideje, és bízok abban, hogy majd újra minden rendben lesz. Hogy ez csak egy átmeneti időszak. Úgy érzem, mintha az egész kapcsolat egyoldalú lenne. Mintha csak én dolgoznék azon, hogy működjön. De kicsúszott a lábam alól a talaj. Ez eddig sosem volt így, sosem volt ilyen. A szakításon is elgondolkodtam már, hogy talán jobbat is érdemelne nálam, de elveszíteni nem szeretném. Ő életem szerelme, ehhez kétség sem fér. Rajta kívül még mást sosem szerettem szerelemből, ő az első barátom és ahogy mondtam, 3 éve így érzek iránta.

Mit kéne tennem?



Keress kérdéseket hasonló témákban: szerelem, kapcsolat, boldogság

  szept. 8. 07:22  Privát üzenet  

A válaszok
Amit ide leírtál mond el neki is, ha ezután sem változik akkor el lehet már gondolkodni a számításon.

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont szept. 8. 07:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
*szakításon

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont szept. 8. 07:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem van valaki a hatterben (tapasztalat)

A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/7Időpont szept. 8. 08:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Példaként elmondom az én esetemet. Volt egy lány akit nagyon szerettem. A szivem azt mondta, hogy ő az akit kerestem. Az eszem egy idő elteltével viszontm mást mondott. Hasonló apróságok tűntek fel, ahogy a te esetedben is. Elkezdtem figyelni rá komolyabban, hogy minden rendben e van vele, mert úgy kelett kiszedni belőle a dolgokat és ez melett nem éreztem őszintének és érezlmileg stabilnak a kapcsolatunkat. A semmiből semmibe egyszer csak közölte, hogy az ő számára vége. Bármennyire is szerettem és megadtam neki mindent amit tudtam, nem ő volt az én párom. Nehéz volt feldolgoznom hiszen a szívem ugyan úgy nem akarta ezt, de az eszem ezeből a jelekből már előrejelzett. Utólag visszanézve és érzelmileg mentesen beláttam, hogy kettőnk útja messze nem közelíti meg egymást.


Nem fogok ítélkezni, de az eddigi tapsztalataimból egy tartós kapcsolat pont azért tartós mert egy hullám hosszon vagytok a másikkal. Vagy is képesek vagytok nagy mértékben megérteni egymást és vonzódtok, kötődtök érzelmileg, fontosak vagytok a másiknak. Egy kapcsolat így egészséges, de úgy már nem ha negatív érzéseket érzel tőle és kétségek közt tapogatózol. Ilyenkor ne csak azt nézd amit a szemeddel látsz, hanem azt is amit az eszeddel és a sziveddel. Ha ott van benned az a hang, hogy meg kell tenned akkor tedd meg. Nem biztos, hogy könnyű lessz, de az életben így jutsz egyről a kettőre. Ha más részt nem megy akkor gondolj bele, hogy egy kapcsolathoz is két ember kell, egy oldalas az nem kapcsolat !


Vonulj férre a külvilgtól és tekints magadba, hogy neked mi a legjobb döntés most, majd határozd el magad melette, mert ezt a te részedről csak te tudhatod a legjobban és tarsd tiszteletben, hogy neked mi a fontos !


Írj majd egy üzenetet, hogy hogyan alakult.



A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont szept. 9. 09:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem egy jó kapcsolat azért jó mert a felek megtudják oldani az egymás közt lévő problémát. De ez is csak akkor működik ha mindketten akarjátok és még vonzódtok és szeretitek egymáshoz/egymást. Ha csak te akarod, de nem akkor nincs miről beszélni.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/7Időpont szept. 10. 09:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Yoda m. nevű felhasználó válasza:

Kedves #5!


"Szerintem egy jó kapcsolat azért jó mert a felek meg tudják oldani az egymás közt lévő problémát."

Szerintem meg egy jó kapcsolatban nincsenek egymást közt lévő problémák. Persze... problémák azok lehetnek, bőven akadnak is, de azok NEM egymás közt levők, hanem egymástól függetlenek. Gondolj pl. csak az örökös "anyós problémák" tengerére. Ott a probléma... a megoldás persze sokszor baromi nehéz, de senki (se a férfi, se a nő) nem tehet arról, hogy milyen rokont (anyát/apát, tesókat) "örökölt" be a párjával együtt.


A #4-es nagyon jól megválaszolta, ami a tényállás.

Nem tudhatjuk előre, hogy akibe beleszerettünk 13 évesen, hogy Ő lesz az, akibe szerelmesek leszünk 5-10 év múlva is. Mert egyrészt Te is, de mindenki változik. Elviekben... s nem csak a testünk, hanem a lelkünk, tudatunk is fejlődik... valamely irányban, ugye.

Ha kettőtök közt nincs meg ez az összhang (még nagyon fiatalok vagytok!), amely azt jelentené, hogy tökéletesen egy irányban fejlődtök, egy irányban haladtok... háááát akkor nem fogtok 3-5-10 év múlva valóban egy húron pendülni.



A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont szept. 13. 14:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Yoda m. nevű felhasználó válasza:

Kedves #5!


"Szerintem egy jó kapcsolat azért jó mert a felek meg tudják oldani az egymás közt lévő problémát."

Szerintem meg egy jó kapcsolatban nincsenek egymást közt lévő problémák. Persze... problémák azok lehetnek, bőven akadnak is, de azok NEM egymás közt levők, hanem egymástól függetlenek. Gondolj pl. csak az örökös "anyós problémák" tengerére. Ott a probléma... a megoldás persze sokszor baromi nehéz, de senki (se a férfi, se a nő) nem tehet arról, hogy milyen rokont (anyát/apát, tesókat) "örökölt" be rokonként a párjával együtt.


Kedves Kérdező lány!

A #4-es nagyon jól megválaszolta, mi a tényállás. És valóban, az egyoldalú kapcsolat az NEM kapcsolat. Épp annyira nem


Nem tudhatjuk előre, hogy akibe beleszerettünk 13 évesen, hogy Ő lesz az, akibe szerelmesek leszünk 3-5-10 év múlva is. Vagy a partnered lesz-e még szerelmes beléd... Mert egyrészt Te is, de mindenki változik. Elviekben... s nem csak a testünk, hanem a lelkünk, tudatunk is fejlődik... valamely irányban, ugye.


Ha kettőtök közt nincs meg ez az összhang (még nagyon fiatalok vagytok!), amely azt jelentené, hogy tökéletesen egy irányban fejlődtök, egy irányban haladtok... háááát akkor nem fogtok 3-5-10 év múlva valóban egy húron pendülni. És ez később, a 30 éven túliak esetében sincs nagyon másként. Csak akkorra már több tapasztalatra tesz szert az ember, a tűrőképessége, alkalmazkodó képessége is fejlődik. Ami nem azt jelenti, hogy MINDENT el kell tűrjön. Csak... képes lojálisan, empátiával, bölcsebben gondolkodni. És később (ha minden jól megy) már önmagát is jobban ismeri az ember. Pont a másikon keresztül, aki híven tükrözi Őt. Ennyi.


Hogy mit kéne tenned? Ismerd meg önmagad még jobban. Ami persze azért is marha nehéz, mert Te is változol... folyamatosan. Megismerni meg csak az állandót lehet. Aki változik, azt nem lehet. Legfeljebb ismerkedni..

Úgy hogy ismerkedj önmagaddal. Tekints a múltadba és pergesd vissza az eseményeket. Ugyanazt csináltad.. ugyanúgy reagáltál bizonyos előbukkanó dolgokra, mint most? És gondolod, hogy évek múlva is ugyanúgy fogsz?


Ha úgy érzed, hogy nem... Te semmit nem változtál 13 éves korod óta... ugyanúgy érzel iránta, mint 3 évvel korábban... nos akkor pont Te vagy, aki megrekedt egy adott szinten. A 13 éves, vagy 14, 15, 16 éves... ki tudja melyik kor szintjén. Ezt csak Te tudhatod kinyomozni önmagadon. Ezért javaslom, tedd azt, amit a legjobbnak látsz. Amit a szíved diktál, s nem az eszed. Ami a legkevesebb szenvedést okozza majd hosszútávon(!) neked. De, NE TEDD önmagad függővé egyetlen MÁS személy hozzád-állásától, viselkedésétől. Mert nem Ő tehet róla (nem CSAK Ő), ha most éppen már nem pendültök egy húron. Mint a régi szép időkben, 3 évvel ezelőtt. Talán Ő változott hozzád képest, vagy Te változtál Ő hozzá képest. Mit lehet azt tudni? Valaki... valami megváltozott, az biztos.


Ha nem tudod megtartani... akkor engedd el. De, ha foggal-körömmel kapaszkodsz belé, akkor Ő még inkább tehernek fogja azt érezni... és senki nem szeret +terhet cipelni. Az együttlét, a párkapcsolat nem erről szól. Nem az elvárásunkról szól. Hanem az elfogadásunkról.


Innen a mondás: - Ne fuss olyan szekér után, amelyik nem vesz fel! -


Az ERŐ legyen Veled!



A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont szept. 13. 16:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Mit tegyek nem akarom elvesziteni jobban?
Mennyi idősen "érdemes" elveszíteni a szüzesség és mennyi idő járás után?
Pár napja összejöttem valakivel. Amikor megöleljük egymást érzem hogy büdös. Kezdek undorodni tőle. Megmondjam neki. Nem akarom megbántani, elveszíteni. Lehet hogy ilyen a...
Mit tegyek ha első kapcsolatomban fiúval, miután összejöttünk nem érzek semmit?
Szerintetek van még esélyem? Nem szeretném elveszíteni.
Ha a barátod elmondaná, hogy melletted mással is lenne de téged sem akarna elvesziteni mit szólnál?

Kérdések a Tini párkapcsolatok rovatbólKérdések a Párkapcsolatok rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!