Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Normális ha így gondolkodom a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális ha így gondolkodom a párkapcsolatokról?

Figyelt kérdés

Azt érzem, hogy jól elvagyok egyedül. Nem szeretném a kapcsolattal járó "kötöttségeket" illetve a másik, hogy nagyon érzékeny vagyok és egy csalódásom volt, amit rettenetesen rosszul viseltem, konkrétan amennyire az megviselt, nem érzem "normálisnak". Mert tényleg nagyon. És a kapcsolatokról is úgy gondolkodom, hogy nem tudnám élvezni, mert egyik percben még rendben van minden de ez bármikor változhat, bármikor kiszerethet belőlem, bármi történhet stb. Nagyon túlgondolom a dolgokat, nagyon ott van bennem a mivan ha. Biztosan azon rágódnék, hogy meddig fog vajon tartani, mi lesz ha szakítunk meg ilyenek.

Szerintem mindent nehezen viselnék.

De ha ettől elvonatkoztatok, és úgy nézem az egészet, hogy milyen lenne HA nem gondolnám túl a dolgokat és nem lennék ennyire érzékeny, akkor sem szeretnék kapcsolatot.

Ez normális?

júl. 5. 14:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Normális, főleg egy csalódás után, de előbb-utóbb hiányozni fog egy társ.
júl. 5. 14:21
 2/15 anonim ***** válasza:
26%
Nem
júl. 5. 15:26
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
Javaslom, hogy menj el pszichológushoz. Nagyon erős szorongásod van, ha jól sejtem, és talán tudna rajta segíteni, hogy megtanuld kezelni. Szerintem jobb ezen minél előbb túlesni. Persze ezt nem azt jelenti, hogy mindenképpen bele kell menni egy párkapcsolatba, ha kívánod, ha nem, mert az a "normális", de az életminőségedet rontja a szorongás, és ahol egy dologgal kapcsolatosan szorongás van, ott sok mással is.
júl. 6. 09:48
 4/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem normális, az érveid csak racionalizálások, amivel a saját potenciális boldogságod útjába állsz. Valójában félsz, hogy nem fogadnak el, mert önbizalomhiányod van, és igen, ez nem csak párkapcsolat terén van nálad jelen. Egy egészségesen gondolkodó ember belekalkulálja az esetleges csalódást, de az nem ok számára mindenféle kapcsolat elutasítására. Menj pszichológushoz.
júl. 6. 11:06
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de azért később gondold át mert sok előnye is lehet egy kapcsolatnak
júl. 6. 14:15
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám, hogy más téren lenne nálam szorongás, pont így érzem teljesen nyugodtnak az életem...egyébként jártam pszichológushoz jó ideig, most hagytam csak abba körülbelül 4 hónapja
júl. 6. 16:14
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

Ez nem meggyőző. Most tagadásban vagy. Elfogadom, csak jelzem.

Olyan ez, mint amikor az alkoholisták is tagadják, hogy nekik gondjuk lenne az alkohollal, hogy függők lennének, pedig simán lenne elvonási tünetük, ha nem innának.

Vagy lehet, hogy nem a tagadás, hanem a betegségtudat hiánya jobb szó, de nem tudom hogy mi van veled, nem ismerlek, és nem vagyok pszichiáter, hogy bármit megállapítsak rólad.

Annyit azért elárulok, hogy elmenni, járni kevés a pszichológushoz, az csak esély a gyógyuláshoz, segít, de neked kell változnod, gyógyulnod, másként viszonyulnod dolgokhoz. Ha úgy állsz hozzá, akkor életed végéig járhatsz a legjobb pszichológushoz is, akkor se lesz eredmény, bár egy lelkiismeretes pszichológus egy idő után kivágja a fejlődni nem akaró páciensét.

júl. 6. 16:29
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekem se az jön le, hogy most jól lennél. Hogyan maradt abba a pszichológus, és ott mi volt a téma?
júl. 6. 16:34
 9/15 A kérdező kommentje:
8-as:a pszichológushoz önszántamból mentem, a csalódás után. Akkor jártam hozzá, persze a csalódás, annak feldolgozása, és a parkapcsolat volt a téma, meg persze önismeret. Tulajdonképpen a pszichológus már néhány alkalom után azt mondta, hogy nem látja, hogy többre lenne szükség egyelőre, én viszont akkor még járni szerettem volna hozzá valameddig, és jártam is. Viszont most egy hónapja már tényleg abbahagytam.
júl. 6. 17:00
 10/15 A kérdező kommentje:
Egyébként abban is nagyon sok munka van, hogy idáig eljutottam,kellett is hozzá idő
júl. 6. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!