Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális ha így gondolkodom a párkapcsolatokról?
Azt érzem, hogy jól elvagyok egyedül. Nem szeretném a kapcsolattal járó "kötöttségeket" illetve a másik, hogy nagyon érzékeny vagyok és egy csalódásom volt, amit rettenetesen rosszul viseltem, konkrétan amennyire az megviselt, nem érzem "normálisnak". Mert tényleg nagyon. És a kapcsolatokról is úgy gondolkodom, hogy nem tudnám élvezni, mert egyik percben még rendben van minden de ez bármikor változhat, bármikor kiszerethet belőlem, bármi történhet stb. Nagyon túlgondolom a dolgokat, nagyon ott van bennem a mivan ha. Biztosan azon rágódnék, hogy meddig fog vajon tartani, mi lesz ha szakítunk meg ilyenek.
Szerintem mindent nehezen viselnék.
De ha ettől elvonatkoztatok, és úgy nézem az egészet, hogy milyen lenne HA nem gondolnám túl a dolgokat és nem lennék ennyire érzékeny, akkor sem szeretnék kapcsolatot.
Ez normális?

Ez nem meggyőző. Most tagadásban vagy. Elfogadom, csak jelzem.
Olyan ez, mint amikor az alkoholisták is tagadják, hogy nekik gondjuk lenne az alkohollal, hogy függők lennének, pedig simán lenne elvonási tünetük, ha nem innának.
Vagy lehet, hogy nem a tagadás, hanem a betegségtudat hiánya jobb szó, de nem tudom hogy mi van veled, nem ismerlek, és nem vagyok pszichiáter, hogy bármit megállapítsak rólad.
Annyit azért elárulok, hogy elmenni, járni kevés a pszichológushoz, az csak esély a gyógyuláshoz, segít, de neked kell változnod, gyógyulnod, másként viszonyulnod dolgokhoz. Ha úgy állsz hozzá, akkor életed végéig járhatsz a legjobb pszichológushoz is, akkor se lesz eredmény, bár egy lelkiismeretes pszichológus egy idő után kivágja a fejlődni nem akaró páciensét.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!