Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A mikróban melegített ételnek...

A mikróban melegített ételnek néha fémes szaga van. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Elsőként arra gondoltam, hogy ózon. Lehetséges, hogy egy ránézésre hibátlanul működő (és nem koszos) mikróban ózon keletkezzen? Vagy minek lehet még ilyen fura fémes szaga? Túlságosan izzik benne valamilyen fém alkatrész?

2019. nov. 17. 12:40
 1/2 Wadmalac ***** válasza:

Hm.

Én is észleltem ilyen, fémesnek tűnő enyhe illatot némely mikrózott dolgon, de mindig csak olyanokon, amik a mélyhűtőből kerültek a mikróba.

Sima melegítések esetén nem tűnt fel.

Így én inkább a hűtőben felvett szagkomplexum hatására gyanakszom.


Az viszont igaz, hogy a mikróban készített ételekből hiányozhatnak az ételt ízesebbé tevő aromák.

És ezek hiányával esetlegesen nem mikrózott ételeknél az erősebb aromák által elnyomott szagok előtérbe kerülhetnek.

Itt egy cikk a mikrózott ételek ízhiányairól (és tudjuk, hogy az alapízeken felüli ízek valójában az orrunkon át hatnak, szagként):

[link]

2019. nov. 18. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Talán a magnetroncső miatt amit egy ventillátor hűt az új mikróknál.
2019. nov. 19. 02:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!