Lehet hogy a PÍ-vel is csak magunknak gyártjuk a problémát?
Nem vagyok egy matematikus, de ahogy egy chatgpt beszélgetés közben elkezdtem gondolkodni, lehet a számok végtelensége okozza a paradoxonokat.
Fizikailag elvileg, nincs végtelen. De mégis nyomjuk a végtelen felé.
Elvileg ha a PÍ, nem lenne végtelen akkor nem létezne tökéletes kör. De így viszont, a végeredmény nem lesz pontos, tehát a tökéletes kör itt se létezik. Mindig változik.
A kvantumfizika és a matematika összeegyeztetése a szingularitásnál.
Ez a másik probléma, nem értek belőle sok mindent. De azt igen, hogy a kvantum fizika nem kezeli a végtelent, nem lehet végtelenül pontosan meghatározni pozíciót és impulzust.
Nem is értem, de ez a végtelen mindenhol ott van, de nem is létezik. Nem lenne bölcsebb teljesen fel hagyni vele ?

válasza:Mi az alternatív, ami jobb lenne?
A hétköznapokban milyen gondot okoz a pí?

válasza:1
Nem tudom, arra tudok gondolni újra kellene értelmezni a matematikát.
Lehet hülyeség.
Nem a pí a probléma, hanem a végtelen..

válasza:2
Nem lenne célszerű, az hogy megfeleljen?

válasza:Tehát nem tudsz konkrét példát arra, hogy milyen problémát okoz?
Akkor van egyáltalán porbléma?

válasza:5: A matematika sok esetben egy eszköz, ami segít leírni a világban megfigyelhető dolgokat. Ahhoz azonban sok esetben kell, hogy általánosítson és általános "igazságokat" találjon. Ld. pl. természetes számok. Önmagukban azok sem léteznek, mégis egy csomó minden leírására használható.
b./ Pl. visszatérve a természetes számokra, azok is végtelenek, nem csak a PI, meg a gyök(2). És pont ez a csodálatos az emberi elmében, hogy képes "felfogni" és képes "dolgozni/számolni" a végtelennel. Olvastam olyan kutatásról, hogy a legtöbb "intelligensnek tartott állat" számra max. az "1-2-3-4-sok" rendszer létezik. Az ember képes különbséget tenni a véges és a végtelen között. Tudjuk ezeket kezelni.
c./ A kör még egy egészen megfogható dolog. Az egyenes mint olyan már sokkal nehezebben.
7
Itt nem maga a pí-re gondolok, hanem a végtelenre.

válasza:További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!