Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért fut ki a kóla ha fölrázzuk?

Miért fut ki a kóla ha fölrázzuk?

Figyelt kérdés

Gondolom köze van ahhoz hogy oxigént kap, de pontosabban?

Miért fut ki? Mi történik akkor amikor fölrázzuk?


2011. szept. 2. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Minden szénsavas ital, nemcsak a kóla..
2011. szept. 2. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
2011. szept. 2. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
az első jol mondja pl felrázol egy szénsavmentes ásvány vizet kinyitod nem futki
2011. szept. 2. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Mert a benne oldott Szén-dioxid kiszabadul.

És viszi magával a kólában lévő anyagokat, amikről gőzöm sincs, hogy mik.

Ezektől habzik, és sprickolja össze a frissen mosott gatyád.

G.

2011. szept. 2. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire tudom, szén-dioxid van benne oldva, ami nagy nyomáson oldva is marad. Ha kinyitod, leesik a nyomás, és elkezd felszabadulni a szén-dioxid, amit a rázás felgyorsít.
2011. szept. 3. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!