Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi adja a túlfőzött kemény...

Mi adja a túlfőzött kemény tojás kékes-zöldes színét a sárgája körül?

Figyelt kérdés
Milyen reakció zajlik le, tán rézhez és savas közeghez lehet köze? Csak egy kósza gondolat volt, ezért ne harapjátok le a fejem. :-)

2019. jún. 8. 03:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Vas-szulfid képződése.
2019. jún. 8. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
48%
szerintem valami kénes cucc, nem véletlen olyan a szaga, meg olyanokat fingunk utána, de, hogy az önmagában hogy kerül oda fingom sincs
2019. jún. 8. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A fehérjében lévő hidrogén-szulfid, és a sárgájában található vas reakciója által jön létre a tojás sárgájának a határán a vas-szulfid, aminek a túlfőtt tojás sárgája a színét köszönheti.
2019. jún. 8. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
2019. jún. 8. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!