Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A titok című filmről lenne...

A titok című filmről lenne szó. Mit gondoltok, valóban létezik egy ilyen törvény, vagy vmi másról van szó, racionális dologról, mint pl. : testbeszéd?

Figyelt kérdés
Olyan válaszokat cárnék, amelyek egy-egy példával cáfolnàk, illetve megerősítenék ezt a dolgot.

2019. aug. 1. 20:54
 1/8 A kérdező kommentje:
*várnék
2019. aug. 1. 20:56
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Mielőtt magyarázatról kezdhetnénk beszélni, meg kéne állapítani hogy létezik a jelenség, amit magyarázni akarsz. Amíg ez sincs meg, addig nincs miről beszélni.
2019. aug. 1. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

“Mielőtt magyarázatról kezdhetnénk beszélni, meg kéne állapítani hogy létezik a jelenség, amit magyarázni akarsz. Amíg ez sincs meg, addig nincs miről beszélni.“


Igen, az érdekelne, hogy valóban létezik-e ez a jelenség, amit a filmben láttam. Tapasztalatra gondoltam, átélte-e már valaki ezt a bizonyos vonzást? Semmit sem akartam magyarázni, főleg olyan dolgot nem ami nem is létezik a tudtommal, ugyanis még senkitől sem kaptam érdemleges választ a kérdésemre vonatkozóan.

2019. aug. 1. 21:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Van miről beszélni- a válaszodra értelmes választ adva- ha nem gyakorlati, legalább elméleti szinten.
2019. aug. 1. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem láttam a filmet, így hát elkezdtem nézni és már az elején felismertem miről is lenne szó, nevezetesen, hogy a dolgok, amiket elképzelünk, a 'vonzás' hatására megvalósulnak.

Na annyiban lehet benne valami, hogy ha valaki nagyon szeretne valami lényegében elérhető dolgot, akkor tesz is érte, hogy megvalósuljon, például egyetemre megy tanulni, vagy legyen szó bármi másról, de általánosságban komoly hibák vannak az elméletben, mert például aligha hinném azt, hogy a zsidók tömegesen szerettek volna Auschwitzban elégni, vagy mások a lövészárokban elpusztulni, de sajnos hiába vágytak bármi másra, ez adatott meg nekik.

Csórónak sem szeret lenni a legtöbb ember, de sajnos abból az állapotból nehéz kitörni, pedig rengetegen szeretnének lottó telitalálatot elérni, namármost annak pedig az a logikája, hogy csak keveseknek jöhet össze, amit a többi ácsingózó finanszíroz valójában és sorolhatnék még rengeteg dolgot, amik a film önkényesen kiragadott és nem kellően alátámasztott kijelentései szerint bárki elérhet, aki ismeri a 'titkot', de ez ilyen mélységben messze nem létezik, csak annyira, ami a logika szintjén behatárolható.

Az világos, hogy ha valaki utálja a földművelést, akkor szívesebben keres más megélhetést magának, amihez áldozatot is hajlandó talán vállalni, például munka után tanulni jár, de ez sem ennyire egyértelmű, mert sokan végeznek olyan munkát, amihez nincs hajlamuk, valójában elég ritka az, hogy egy embernek a munkája a hobbyja, hogy azzal foglalkozik, amit szeret, bár egy idő múlva, ha belerázódik, akár meg is szeretheti, mert mindegy, ha a ló mögé teszi a kocsit, vagy a kocsi elé fogja a lovat.

Hajlamaink, érdeklődési körünk megszabnak ugyan egyes dolgokat, de a világ ennél bonyolultabb, más törvényszerűségek gyakran, sőt a legtöbbször felülírják a vágyainkat, főleg ami irreális, csak legfeljebb aki valamit nagyon szeretne, az nem is veszi észre, vagy nem veszi figyelembe azt a rengeteg erőfeszítést, amit a megvalósulás érdekében tesz, a többi meg szerencse, vagy véletlen kérdése, ennél többet nem is szeretnék erről az ezós dologról szót ejteni, bár annyi kétségtelenül van a magjában, amit például a közmondások is kimondanak, hogy

- mindenki a maga szerencséjének a kovácsa -, vagy - ki mint veti ágyát...-, de ennél többet már kár ebbe beleképzelni.

2019. aug. 3. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, nekem is hasonló a véleményem, megnyugodtam.
2019. aug. 4. 12:31
 7/8 anonim válasza:
51%

Olvastam a könyvet, ugyan az kb., mint az Agykontroll. Én végeztem.Agykontroll tanfolyamot és napi szinten használom is. Rengeteg dologban segített. Néhány példa: Az orvosok megállapították, hogy nem lehet gyermekem, mert teljesen üres a petefészkem, meddő vagyok. Így mondták. Menstruációm sem volt. Agykontroll segítségével ma már 3 gyönyörű Gyermek Édesanyja vagyok.

Nagyon sürgősen el akartuk adni a házunkat, mert kinéztünk egy másikat. 1 hét alatt sikerült eladni. És sikerült megvenni azt a házat, amit előtte már hónapokon keresztül programoztam magamnak minden este. Azt programoztam, hogy egy csodás 3 szintes házban élünk és sikerül ehhez a gyönyörű 3 szintes házhoz hozzájutnunk nagyon kedvező áron, kb. fél áron. És sikerült 3 szintes házat vennünk, negyed áron. A legnagyobb dolgok nekem ezek voltak, de napi szinten használom, ha vmelyik gyermekem beteg Agykontrollal gyógyítom meg. Ha kevés épp a pénzem és többet szeretnék szintén Agykontrollal programozom be, hogy több pénzünk legyen. Stb....

És ez nem csoda, ez a lehetőség mindenki előtt ott van. Csak használni kell.

2019. aug. 7. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Jellemző, hogy a födhözragadt emberek mindenáron valamilyen racionalitásba akarnak kapaszkodni.


Nem testbeszéd, és nem tudalatti vagy tudatos cselekvés.


Létezik a dolog, de rosszul van értelmezve, tulajdonképp pont azért hogy körül lehessen írni, de éppen ez veszi el az értelmét.

2019. okt. 13. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!