Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi lenne ha egy nap arra...

Mi lenne ha egy nap arra ébrednél, hogy rajtad kívül minden emberi lény eltűnt?

Figyelt kérdés

Persze egy ideig örülne mindenki, mert azért ok hogy hiányzik a család, de hurrá nincs több meló/suli, ingyen megtehetne/megkaphatna egy rakás klassz dolgot, elköltözhetne bárhová (bár azért Amerikának necces lenne egyedül nekiállni hajóval/repülővel), aztán kezdene unalmassá válni.

De inkább tudományos értelemben érdekel, ezért is írtam ebbe a kategóriába. Meddig lenne elég a bolti kaja? Évek múltán találnánk olyan élelmiszert, ami még ehető, vagy el kellene kezdenünk magunknak kitermelni? Áram, internet, gáz stb meddig lenne, ha senki nem figyelne ezekre a dolgokra? Ha elkapunk valamilyen komolyabb betegséget közben, mennyi esélyünk lenne túlélni orvosok nélkül? Én úgy képzelem, hogy pár évig nagy luxus lenne, aztán mikor minden kajának már lejárt a szavatossága, akkor el kellene kezdeni kitalálni, hogyan fogunk egyedül termeszteni és megélni. Persze ez még a könnyebbik fele lenne, mert falura/tanyára költözve elintézhető. Aztán mi lesz ha leáll az áram, a gáz, a fűtés? Ha senki nem felügyeli ezeket a dolgokat, egy idő után gondolom (bár ebben nem vagyok biztos) annak is lőttek. Jöhet a favágás, hogy télen ne fagyjunk meg, internetezés/filmezés/játék helyett olvasás mint szabadidős tevékenység, stb. Ti meddig bírnátok ki egyedül szerintetek?febr. 18. 17:25
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

A kaja miatt nem kéne aggódni, a konzervek évekig elállnak, és mind a tiéd. De az áram, folyóvíz hamar leállna, mivel a rendszereket emberek működtetik.

Komolyabb betegség, baleset miatt hamar game over lenne.

De a nagy magány miatt esélyes lenne a megőrülés 1-2 év alatt.

febr. 18. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/30 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Az ember alapvetően társas lény. Oké, hogy ma is vannak a társadalomtól elvonult emberek, de egyrészt néhanapján ők is találkoznak más emberekkel, másrészt ott a tudat, hogy bármikor visszatérhet a saját döntése alapján. Viszont ha egyedül maradsz, nincs meg ez a tudat. Szerintem ez eléggé lehangoló lehet. Véleményem szerint, ha valaki ilyen szituációba kerülne, néhány hét/hónap után minimum súlyos depresszióba esne.
febr. 19. 01:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/30 Wadmalac ***** válasza:
100%

A civilizációnk meglévő készletei évtizedekig elegendőek lennének a túlélésre, annyi idő alatt meg nagyon ergya nem tanulna csak bele, hogyan térjen át fokozatosan önfenntartó túlélésre.

Persze nem árt ész, stratégikus gondolkodás, a még jó ellátású éveket gyakorlatilag polihisztorrá okosodással kéne tölteni, technikai, orvosi téren is, mert mit sem ér rengeteg megmaradt, elálló gyógyszer, ha nem tudod, mire mi kell.


Mindenesetre a becsavarodás igen valószínű.

Az egyedüllét önmagában is kockázati tényező, mert nincs, aki kritikával visszanyesegetné a deviáns gondolatokat, azok rögeszmévé tudnak fokozódni.

De nagyobb gond a tudat, hogy az egyedüllétnek mi az oka és ezzel az élet értelmetlenségének, reménytelenségének tudata.


Egy lakatlan szigeten rekedt magányos túlélőnek van mire várnia, miért túlélnie.

De az utolsó embernek a civilizációnkból?


Gyakorlatilag egyetlen küldetéstudat mozgathatja, olyan produkálni, amit majd talán valamikor egy ide érkező másik értelmes faj meg tud találni, neki adni át üzenetet a kihalt emberiség nevében.

febr. 19. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

De honnan tudnál róla, hogy teljesen egyedül maradtál, és nincs rajtad kívül másik emberi lény a bolygón? Erről sehogyan sem tudnál meggyőződni.

Szóval nyilván próbálnál társaságot találni.

Azon kívül is meg élveznéd a helyzetet, én legalábbis roppantul élvezném, és amíg a remény ott lenne, hogy van rajtam kívül is élő ember, addig nem is esnék nagyon kétségbe.

febr. 19. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/30 A kérdező kommentje:
Nagyon jó válaszok születnek, örvendek neki. :) Nyilván nem tudnánk, hogy egyedül vagyunk, ez csupán feltételezés, de igazából egyedül lennénk, szóval bármeddig keresnénk másokat, nem találnánk. :D A vadállatokra nem is gondoltam hirtelen, azért arra vigyázni kéne, hogy melyik erdőbe megyünk fát gyűjteni. :DD Bár ha nincs élet sehol sem, idővel mindenhol megjelennének, városokon is az utcákon, szóval mindenhol extra óvatos kéne lenni. Azt a filmet még nem láttam, de érdekes lehet, ha hasonló a kérdésemhez, mindenképp belenézek valamikor. A Legenda vagyok is ilyesmi azt hiszem, rég láttam, bár ott azt hiszem zombi apokalipszis volt ha nem tévesztem, de a főszereplő ugyanúgy egyedül maradt a kutyájával.
febr. 19. 10:26
 16/30 A kérdező kommentje:
Viszont feltételezzük hogy nem egyedül maradunk, hanem mondjuk 100 ember. Egyik válaszoló kifejtette, hogy áram miért nem lenne napokon belül. Viszont az a pár nap épp elég lenne arra, hogy a facebookon vagy valahol az interneten megtaláljuk egymást és a legtöbben találkozzunk. Úgy szerintem már jó eséllyel fentmaradna az emberi faj. Persze még ebben az esetben is közbeszólna néhány dolog, attól hogy hirtelen kihal szinte az összes ember, az autók nem szívódtak fel az úttestről, nehezebben érnénk el a csomópontokat. Ha egyrésze más kontinenseken lenne, függne attól is, hogy akad-e pilóta köztük. Szaporodni kéne a túlélésért, megfelelő körülményeket biztosítani a terhes nőknek, függne az egész attól is, hogy van-e orvos. Fel tudjuk-e nevelni a gyerekeket, ellátni kajával mindenkit, stb stb. De szerintem így már jó esetben túlélnénk. Főleg azért, mert van internet és egymásra tudnának találni a túlélők, gyorsan egyeztetni találka helyeket. Ha az sem lenne, akkor már neccesebb lenne az egész, lehet évtizedek múltán sem találnának egymásra a túlélők.
febr. 19. 10:48
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 100 ember is édes kevés lenne a faj fennmaradásához. Főleg a mai világban. Nem olyan időket élünk, ahol képesek lennének a maradék alanyok csak azért szexelni, hogy ne pusztuljanak ki. Pánik is közrejátszana, hogy mi lesz, ha valami történik terhesség alatt, vagy utána a babával, vagy vele, segítség kell, de nincs szakember. A 100 ember lehet hogy 30 különböző nyelven beszélne, lehet hogy fele nem tudna angolul sem, nem értenék meg egymást. Szerintem java része nem húzná tovább pár évnél, kényelmes életet élünk, nagyon nehezen, vagy talán sehogy nem tudnának visszaszokni az ősemberek életmódjára. Ez nagyon sok mindentől függ, de ha 100 rendkívül elhivatott, tehetséges, intelligens emberről van szó, akkor van esély. Ha 100 "tojok mindenre", "nem segítek, majd más megcsinálja" ember, akkor biztos kipusztulnánk.
febr. 19. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Még 100 ember esetén is elég kicsi lenne az esélye, hogy találkozzz másokkal.

Ha a mostani embertömeg eloszlását vesszük alapul, akkor az egész EU-ban maradna 5,88 ember, jóindulattal kerekítsük fel 6ra.

Tehát rajtam kívül 5.


Mondjuk ha működnének egy kis ideig a civilizációs infrastrukturák, akkor azért lenne rá elég jó esély, hogy felvegyük egymással a kapcsolatot.

Legkézenfekvőbb lenne fészbukon élőzni a location megjelölésével, illetve keresni az európai live adásokat.


De egyébként nem biztos, hogy feltétlenül akarnék ezzel az 5 emberrel találkozni; tudjuk azért, hogy ilyen krízishelyzetekben az ember embernek farkasává válik könnyen.

Szóval óvatos lennék, és azt biztosan nem árulnám el, hogy én hol vagyok, és milyen erőforrásaim vannak.

febr. 19. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy az erőforrásokon múlna bármi is, mikor akárki betörhet bármelyik szupermarketbe, és azt vehet le a polcokról, amit szeretne kénye-kedve szerint. Azt az autót töri fel amelyiket akarja, olyan ruhába öltözik, amibe akar. Csak sajnos ez a kényelem sem tartana sokáig, mikor a sok pékáru már megromlott, még mindig folytatódhat egy darabig a habzsi-dőzsi chipssel, ropival, csokival, konzervekkel. Viszont az sem lenne véges, eljönne az idő, ahol már termőföld kellene, állatokat kéne tartani. A csirkéket etetni kéne, ha senkinek nem jutna eszébe megmenteni néhány csirkét, idővel felfalnák őket a vadak. Fehérje nélkül pedig elkezd leépülni a szervezet, a férfiak megpróbálnak vadászni, halakat könnyebben fognának be, mint vadállatokat. A legnagyobb gondot az orvostudomány hiánya okozná, hiába lenne pár orvos a 100 között, azok is szakosodtak valamire, egy urulógus nehezen tudna levezetni szüléseket, vagy vakbélműtétet véghez vinni. Persze a vadállatok is elszaporodnának, és elég gyorsan, nem lenne biztonságos az utakon sem. Sokan elhullanának. A lustaság is nagy úr, el tudom képzelni hogy a legtöbben inkább élnek évekig konzerveken, minthogy megpróbáljanak maguknak előállítani valamit. Megfelelő tápanyagok híján a szervezet legyengül, jönnek sorra a betegségek, fogalmuk sem lenne mivel kezeljék magukat. A populáció fenntartása pedig végső soron, mostanában kb a szülések 1/3-ada császármetszéssel végződik, melyik nő állna neki egy bizonytalan világban egy bizonytalan szülésnek? Az ezernyi lehetséges komplikációra és a koránt sem megfelelő körülményekre gondolva nem sok lenne a vállalkozó rá. Hacsak nem 100 roppant intelligens, egészséges, életképes emberről van szó, úgy kipusztulna a faj, mint annak a rendje.
febr. 19. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"Nem hiszem hogy az erőforrásokon múlna bármi is, mikor akárki betörhet bármelyik szupermarketbe, és azt vehet le a polcokról, amit szeretne kénye-kedve szerint. Azt az autót töri fel amelyiket akarja, olyan ruhába öltözik, amibe akar. Csak sajnos ez a kényelem sem tartana sokáig, mikor a sok pékáru már megromlott, még mindig folytatódhat egy darabig a habzsi-dőzsi chipssel, ropival, csokival, konzervekkel. Viszont az sem lenne véges, eljönne az idő, ahol már termőföld kellene, állatokat kéne tartani"


Na de épp erről van szó. Ha én rendelkezek ezekkel az erőforrásokkal - föld, állatok, a hozzá szükséges tudás - akkor ezekre az erőforrásaimra szemet fognak vetni azok, akiknek nincsenek ilyenek.

febr. 19. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!