Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Most akkor ez a globális...

Most akkor ez a globális felmelegedés kamu vagy mi az igazság?

Figyelt kérdés
jún. 2. 22:14
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
0%

9-es, te miről beszélsz? Az Antarktisz körüli jégmező már a tengerben van. Azért tud letörni. Nagyon kevés jut a kontinensről a tengerbe. S mint mondtam, nagy része vissza is fagy. Teljesen természetes folyamat, hogy időnként leszakadnak jégtáblák, ez mindig is így volt.


10-es, forrás: a segged? Az igaz, hogy pl. Budapest évi átlaghőmérséklete kb. 1 fokot emelkedett 100+ év alatt, de ez nem klímakatasztrófa és végítélet, hanem normális, természetes folyamat. Ezer évvel ezelőtt ugyanígy ingadozott az átlaghőmérséklet. Nem gondolod komolyan, hogy majd évszázadokon, évezredeken át pontosan ugyanannyi lesz?


Európa egyébként legalább az 1600-as évek óta melegszik. Az olasz, spanyol reneszánsz festők, pl. Pieter Brugel még havas tájakat festettek. 5-6000 éve pedig a Szahara még lakható, mezőgazdaságilag művelhető terület volt. Még a római időkben sem volt olyan kiégett, mint most. Gondolom, hallottál már Kartágóról? Na, az pont azért tudott akkorára nőni, mert volt mit enni a lakóinak...

jún. 3. 05:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/48 anonim ***** válasza:
85%

Nem kamu, sajnos teljesen igaz. A klimatológusok jelenlegi prognózisa szerint akár 10 fokos hőmérséklet-növekedés is várható az elkövetkezendő 200 esztendőben, ha nem lépünk sürgősen valamit.

Az ipari szennyezés csak 1 dolog, az sokkal nagyobb gond, hogy egyre nő az energiaigénye a Föld lakosságának. És mi lesz az elhasznált energiából? Nem sörhab, hanem HŐ.

A gond akkor kezdődik, ha a hő nem tud kikerülni a légkörből, mert a szén-dioxid nem engedi, szépen ittmarad, és nemcsak a szárazföldet melegíti, hanem az óceánok vizét is - amiből így még több kötött szén-dioxid szabadul fel. Aztán kellően magas hőmérséklet után beindulna az öngerjesztő ciklus is...


[link]


Aki tud angolul, érdemes elolvasni.

jún. 3. 05:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/48 hollófernyiges ***** válasza:
92%

"Az Antarktisz körüli jégmező már a tengerben van"


Ja, csak éppen van rajta is, átlagosan másfél kilométer vastag, de van ahol majdnem 5 km és gleccserek viszik folyamatosan a tengerbe. És ez is olvad.


És valóban voltak meleg periódusok a történelemben, csak éppen ezek egyrészt egész kultúrákat irtottak ki (mint pl. a maják, az anaszazik, a száheli királyságok vagy éppen egy lehűlésnél a grönlandi vikingek), másrészt azoknak egy idő után vége lett. Most nem fog.

jún. 3. 05:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/48 anonim ***** válasza:
0%

"A klimatológusok", hogyne, hagyjuk már! Ezek a rejtélyes, senki által nem látott, senki által nem ismert garabonciások, akik ötven éve tévedhetetlenül látják a közelgő világvégét! Most soroltam fel, hogy hány kamu ijesztgetőkampány volt eddig.


A "Föld energiaigénye" memét meg jól beszoptad. A természetes széndioxid-termelésnek mindössze kb. 0.3%-át adja az emberi tevékenység. Ezt a 0.3%-ot aztán persze látványosan le lehet bontani, hogy mennyi belőle a fosszilis üzemanyag, mennyi ez, mennyi az. A valóságban elhanyagolható. Nem állítom, hogy nem okoz bajt a szén-dioxid, de ha azonnal leállítanánk az egész civilizációnkat, az sem igen okozna előrelépést.


Ó, a Wikipedia, köszönjük. Híresen pontos és elfogulatlan forrás, valóban! Olvasgasd csak szorgalmasan, és jó NPC lesz belőled. Azt ugye nem írta meg, hogy pl. Nagy-Britannia jelenlegi szén-dioxid kibocsátása 1926 óta a legalacsonyabb volt tavaly? Adhatok neked linkeket én is:


https://www.youtube.com/watch?v=TbW_1MtC2So&ab_channel=AsapS..


Innen megtudod, honnan ered ez az egész globálisfelmelegedés-hisztéria.

jún. 3. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/48 anonim ***** válasza:
93%

""A klimatológusok", hogyne, hagyjuk már!"


Egyelőre, barátom, még ők azok, akik végigültek tizenéveket az egyetemeken, több diplomával méréseket eszközölnek szerte a világon, nem pedig te.


"Ezek a rejtélyes, senki által nem látott, senki által nem ismert garabonciások, akik ötven éve tévedhetetlenül látják a közelgő világvégét!"


Ha tudnál iglisül, és vennéd a fáradságot, névvel, forrással, mindennel ellátott konkrét tanulmányokat olvashatnál tőlük. Egyelőre még a "Runaway Greenhouse Effect" cikket se olvastad el, ahol konyhanyelven le van írva, hogyan tudja táplálni önmagát a földi hő, de már helyből lehülyézel mindenkit onnan a kis fotelodból a szendvicsedet csócsálgatva, sok hülye garabonciás, mit tudnak ők erről, teeeee maj' jóóól megmondod fotelbű' a frankót, azám!


"Most soroltam fel, hogy hány kamu ijesztgetőkampány volt eddig."


Édesapa, a bolygó túlforrósodása nem úgy történik, hogy egyszercsak zsitty, nyolcvan fok lesz, hanem szép fokozatosan. Idekeverni a mindenféle bulvárszemétben világvégét jósolgató félhülyéket meg szimpla csúsztatás.


"A "Föld energiaigénye" memét meg jól beszoptad."


A Föld energiaigénye minden évben 5 százalékkal nő. Ez bizonyított tény. Akkor is, ha nem bírja a gyomrod.


"A természetes széndioxid-termelésnek mindössze kb. 0.3%-át adja az emberi tevékenység."


Forrás?


"Nem állítom, hogy nem okoz bajt a szén-dioxid, de ha azonnal leállítanánk az egész civilizációnkat, az sem igen okozna előrelépést."


Senki nem mondott ilyet, hogy le kell állítani a komplett civilizációt. A fölös szén-dioxidot be lehet gyűjteni, meg lehet kötni, nem különösebben bonyolult dolog.


"Ó, a Wikipedia, köszönjük. Híresen pontos és elfogulatlan forrás, valóban!"


Linkelhetek tudományos szakcikket is, de azt is ugyanúgy helyből lesöpörnéd az asztalról, mondván, garabonciás rémisztgetők lázálma, amit nem látsz, az nincs.


"Olvasgasd csak szorgalmasan, és jó NPC lesz belőled."


A PC-játékokra elpisált időt tölthetnéd okosodással is, akkor legalább nem totál értelmetlen szövegkörnyezetben használnád az NPC rövidítést.


"Azt ugye nem írta meg, hogy pl. Nagy-Britannia jelenlegi szén-dioxid kibocsátása 1926 óta a legalacsonyabb volt tavaly?"


És szerinted a bolygó csak Nagy-Britanniából áll?


"Innen megtudod, honnan ered ez az egész globálisfelmelegedés-hisztéria."


Aham, tehát a Wikipédia pontatlan és elfogult, erre benyomsz egy Youtube linket. Szuper. Jó hogy nemmá' Kiskegyedet meg Feminát linkelsz.

jún. 3. 06:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/48 Mojjo ***** válasza:
90%
@14: Egészen biztosan megnézted azt a youtube videót, amit linkeltél? Csak mert teljes mértékben ellened beszél...
jún. 3. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/48 Wadmalac ***** válasza:
83%

Valóban éppen egy jégkorszak végén vagyunk, ami alapból emelkedő hőmérsékletet okoz.

Valóban volt már sokkal melegebb is a Földön, amikor gyakorlatilag nem volt állandó jégtakaró 600 m alatt sehol.

Csak nem mindegy, milyen tempóban emelkedik a hőmérséklet és milyen magasra. És ami most történik, az jócskán túlmutat minden volt jégkorszak utáni melegedés tempóján.

Igen, ha nullát szennyeznénk, járulnánk hozzá az üvegházhatáshoz, most akkor is melegedne. És mondjuk 100 év alatt össze is hozna annyi melegedést, amennyit a mi hozzájárulásunk 50 év alatt megold.

És a "véghőmérséklet" is pont a mi turbózásunk miatt magasabb lesz, mint nélkülünk lenne.

Sajnos az sem kizárt, hogy nem lesz véghőmérséklet, nem áll be az egyensúly, hanem láncreakciószerű megfutás jön létre, aminek az eredménye a Vénuszra fog hajazni.


Ha egy kocsival gurulsz egy fal felé, tudod, hogy elkerülhetetlenül neki fogsz menni, meg sem próbálsz fékezni?

Dehogynem próbálsz, azért, hogy legalább lassuljál és ne akkorát koppanj a falon.

Az üvegházhatás elleni mai törekvések ilyen féknyomás, a felmelegedés mérséklése és lassítása, hogy ne gyors radikális forrósodás öljön meg minket, hanem lassabb, mérsékeltebb melegedés mellett a civilizáció alkalmazkodhasson a változó klímához.


Túllihegjük?

Lehet.

De nem tudjuk, hogy túlzott-e a félelem.

Ha túlvédekezünk, abból nem lesz klímakatasztrófa, csak kidobott pénz.

Ha nem védekezünk és mégis jön a nagy baj, beledöglünk, mert mire ez 100% biztos lesz, már késő.A mai klímavédelmi stratégia lényege, hogy próbálkozunk a legpesszimistább verzió fékezésével és közben reménykedünk a legoptimistább verzióban.


Egy biztos, a mai jelek elegendőek ahhoz, hogy tudjuk, nem tenni semmit a legnagyobb felelőtlenség lenne.

jún. 3. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/48 Wadmalac ***** válasza:
63%

Korrekció:

"És mondjuk 100 év alatt össze is hozna"

Helyett 1000 év.

Lényeges javítás.

jún. 3. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/48 Wadmalac ***** válasza:
72%

A "kamu ijesztőkampány" túlzásaira is szükség van.

A "lehet", "valószínűleg", "talán" nagy baj lesz valamikor a jövőben NULLA hatással van, senki nem tenne semmit.

Lehet, hogy kicsit el van túlozva a veszély közelsége?

Lehet.

De enélkül nem lenne elég az ijedtség ahhoz, hogy lépjünk.

Szóval szükség van a legextrémebb vészmadárkodásra is.

Ha csak a tizedét hiszi el a nép, már használt.

jún. 3. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/48 anonim ***** válasza:
4%
Az egész globális felmelegedés mesterségesen generált jelenség, amit arra fognak felhasznáni, hogy a fekete népesség megostromolja Európát.
jún. 3. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!