Bármi tipp/tudás, hogyan lehet hatékonyan tanulni?
Figyelt kérdés
Számomra egész nehéz a magolás, és kíváncsi lennék másoknak mi segít, vagy mi az a dolog ami nekik segít. (bármilyen tanácsnak örülök!)márc. 5. 18:07
1/5 A kérdező kommentje:
bocsánat a fogalmazásért! nem olvastam át mielőtt beküldtem volna
márc. 5. 18:09
2/5 anonim 

válasza:

Órán figyelni. Házit megírni. Az órai vázlatot átnézni.
Töritanárom szerint pedig:
A tartalomjegyzékben az anyag címét kikeresni. A körülötte lévő fejezetcímeket elolvasni, értelmezni.
Az atlaszt megnézni. Utána a könyvet az adott fejezetnél kinyitni. Képeket, képaláírásokat megnézni.
A lecke alcímeit elolvasni.
Itt kész.
Ha mégis kíváncsi vagy, olvasd el, mi van a könyvben.
Ez a tanárunk nagyon jó vázlatokat diktált. Abból, meg a vastagbetűs évszámokból lehetett nála ötöst kapni.
De, ha a lényeget nem tudtad kiemelni ( nem ment a vázlat), akkor a teljes könyvfejezetre csak akkor adott ötöst, ha minden vicket -vackot tudtál belőle.
Ránevelt a lényeget kiemelve , gyorsan, hatékonyan való tanulásra.
Máig hálás vagyok érte.
3/5 A kérdező kommentje:
köszi!
márc. 5. 19:06
5/5 anonim 

válasza:

Mindenkinek más válik be. Lehet, hogy ugyanannak az embernek is egy ideig így jobb, egy ideig úgy. Nekem mindig sokat segít, ha hallom is az anyagot, nem csak leírva látom. Ha te is ilyen vagy, érdemes lehet többször is átolvasni hangosan, illetve bejárni az előadásokra akkor is, ha csak ugyanazt mondják el, mint amit írásban is megkaptál. Más szereti pl. lerajzolni magának. Próbálgatni kell mindenféle módszereket és figyelni, hogy melyik milyen tantárgynál, milyen típusú tanulnivalónál válik be jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!