Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csak én gondolom azt hogy...

Csak én gondolom azt hogy őrültek azok az emberek akik azt hiszik hogy az ásványoknak varázslatos hatásuk van?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést eredetileg az Ezotéria részlegre akartam feltenni, de az ottani válaszolók többsége megsértődne, ezért inkább itt teszem fel.

Gyakran járok ásványbörzékre és azt vettem észre hogy sok vásárló megkérdezik az eladóktól hogy egyes ásványfajnak milyen hatást adnak viseléskor. Pl. Ametisztnél azt mondják hogy bölcsességet és spirituális egyensúlyt ad, az Obszidián szerencsét ad, a Turmalin pedig megvéd a negatív energiáktól

A tudomány ezt alá tudja támasztani, vagy ez csak egy vallásos placebo hatás aminek sokan bedőlnek?

ápr. 28. 10:14
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt nem értem hogy egy ásvany pl. az Ametiszt aminek a kémiai összetétele a szilikon-dioxid (SiO2) hogy tud természet feletti képességeket adni. Az Ametiszt csupán egy megkővült szilikon darab…
ápr. 28. 10:18
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
őrültnek nem feltétlen nevezném őket, de igen ostobák, az biztos. Viszont van egy olyan mondás, hogy képzelt betegségekre abe képzelt gyógyszer is hatásos.
ápr. 28. 10:54
 3/10 EagleHUN ***** válasza:
88%

Kb ahogy #2 mondja ez nem őrültség. Két dolog kell hozzá az emberek tudatlansága, ostobasága és olyan ( aljas, csaló ) emberek akik pénz és haszon reményében bedumálják ezeknek a szerencsétleneknek ezeket a nemlétező hatásokat.

Még van képük brossúrákon meg könyvekben hirdetni ezt a csaló ostobaságot.

A tudomány ezen hatásokból semmit nem erősített meg, egyszerűen azért mert nincs is mit vizsgálni ezen.

Ha van bármilyen hatása ezeknek az ásványoknak azt kettes megemlítette az orvostudomány placebó hatásnak nevezi.

Annyival egészíteném ki hogy a placebó hatás nem csak a képzelt de akár valós betegség leküzdésében is segíthet. ( De semmiképp nem helyettesíti a hatékony kezeléseket. ) Egyszerűen azon az alapon hogy a beteg elhiszi hogy működik és a szervezetében ez bizonyos mértékben fizikai változásokat is előidézhet. Nem kell tehát szájon át bevett placebó, lehet ilyen hordott is. De ennyi erővel ha valaki a száraz kutyakaka vagy zacskónyi kávézacc nyakban hordásában hisz az is ugyanígy lehet placebó hatású. De arról viszont szó nincs hogy gyógyíthatatlan betegség meggyógyulna, vagy haldokló feléledne. Komoly betegség amit önállóan orvosi beavatkozás és kezelés meg gyógyszerek nélkül a szervezetünk nem tud leküzdeni az egy ilyen "csodavárás" miatt rosszabbodhat is, szövődmények alakulhatnak ki vagy akár halálossá is válhat! És ha mindez egy olyan személy miatt történik aki bebeszélte a másiknak hogy majd az ásvány segít rajta ott szerintem a gyilkosság vagy testi sértés valamilyen formájú ( gondatlan vagy aljas indokból való ) elkövetése is felmerülhetne.

Ásvány gyüjtőként az ásványok összetételét is ismerve bónuszban még azt is mondom káros hatásuk is lehet! Nagyon sok mérgező van közöttük, arzén, réz, higany meg sok sok ritkaföldfém ásvány is van amely mérgező még bőrrel érintkezve is. Akad bőven allergén, vagy bőrt nyálkahártyát irritáló fém és fémoxid ásvány is. Van a szálasságával károsító, a csillám és azbeszt tartalmú ásványok ilyenek. És radioaktívak is előfordulnak.

Ásványgyüjtő vagyok, de soha eszembe nem jutott egyiket sem hordani vagy magamnál tartani. A szépségük és különlegességük a vitrines szekrényből elővéve is pont olyan jó vizsgálgatni.

ápr. 28. 11:15
 4/10 EagleHUN ***** válasza:
89%

Bár nem ásvány csak elem volt a főszereplője egy dél amerikai szörnyű esetnek, és persze a tudatlanság! Ahol egy elhagyott kórházból a sugárterápiás gépből kiszedett Cézium 137 izotóp gömböt vitték el ami erős gamma sugárzó. Tetszett nekik hogy saját kékes fénye ( Cherenkov sugárzás ) van. Gyűrűt akart készíttetni belőle a feleségének, széttörték a gömböt gyerekek játszottak vele le is nyelték. Voltak akik a testükre kenték. A kerület lakosai a csodájára jártak stb... Mire kiderült hogy miről is van szó már több embernek köztük a gyerekeknek késő volt. 4 -en belehaltak 249 -en súlyos sérüléseket szenvedtek. Kevésbé súlyos sugárterhelés több 1000 embert ért. Irdatlan mennyiségű sugárszennyezett tárgyat és földet kellett lerakóba vinni. Mindez a tudatlanság és hülyeség miatt.

[link]

ápr. 28. 11:26
 5/10 anonim ***** válasza:
88%

Egy klasszikus:

[link]

😂

ápr. 28. 12:10
 6/10 anonim ***** válasza:
94%
4-eshez: Valamelyik órán említették, és utána meg is találtam, hogy valamikor még a 19. században az egyik népi kalendáriumban megjelent egy rövidke írás a "Jakab-kő" áldásos hatásairól. Ezt arra javasolták, hogy azok az asszonyok akik nem akarnak több gyerekáldást hordják a szoknyájukban. Aztán kiderült, hogy a Jakab-kő (mai néven Jakab-hegy egyik részén lévő kőzetréteg, Később itt lett Magyarország első külszíni uránbányája nem volt soha nagy az urán tartalma, de valamennyire érdemes volt bányászni) magas urántartalmú. És az urán sugárzása tett arról, hogy ne legyen az asszonynak gyereke. Ma már egészen horror módszernek tűník.
ápr. 28. 13:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül a sókristályos szobákban hiszek, mármint terápiás szobákban, barlangokban: tüdő, asztma gyógyítás ügyben.

De a “nézzen bele a gömbbe” típusú varázskristályokra csak a népi ajánlást tudom javasolni: Ja, a se@@ömbbe… 😁

ápr. 28. 14:26
 8/10 EagleHUN ***** válasza:
91%

"Egyedül a sókristályos szobákban hiszek, mármint terápiás szobákban, barlangokban: tüdő, asztma gyógyítás ügyben."

Jól teszed mert a barlangok tiszta levegőjének és a sóbányák tiszta levegőjének valóban van jótékony hatása. De ennek semmi köze a kristályoskhoz ásványokhoz is csak annyi hogy a kősó ásványtani neve a halit.

A sószobák már nem biztos hogy olyan hatékonyak a külső levegő bemegy az ajtaján nincs 50-100-200 stb méter párás nedves folyosó ahol leragadnak a szennyeződések a levegőből. A só meg nemigazán tud a levegőbe kerülni ha mégis az nem egészséges.

ápr. 28. 22:20
 9/10 EagleHUN ***** válasza:
84%
#5 #6 köszi ezeket még nem láttam hallottam, fogom a fejem...
ápr. 28. 22:22
 10/10 Senior Séf ***** válasza:
33%
Mindenkinek hinni kell valamiben. Én pl azt hiszem, hogy iszom még egy sört...
ápr. 30. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!