Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy másodéves vegyészmernök...

Egy másodéves vegyészmernök hallgató tud kábítószereket gyártani?

Figyelt kérdés

A tesóm 2 évet járt a vegyészmernökire, aztán valami homályos indokkal otthagyta és nem szerzett diplomát. Ezután 2-3évig tengődött futárként, és közben soha nem tudott bánni a pénzzel, egyik napról a másikra élt, még a számláit sem mindig tudta fizetni, a szüleink küldtek neki pénz. Aztan az utóbbi 1-2 évben hirtelen bejött neki az élet, a semmiből saját házat vett, úgy, hogy volt rá 15 millió Ft önereje.

Honnan a francból szerez hirtelen, max 2 év alatt egy futár 15 milliót?? Nekem elég gyanús ez a hirtelen megtollasodás.

máj. 4. 02:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

5.

"én gratulálok neki akármi is van a háttérben!"

Tehát gratulálsz neki, akkor is ha életeket tönkretevő ipart űz?

máj. 10. 01:11
 12/14 Kólauborkával ***** válasza:
Aki drogozni akar az meg fogja tenni, nem tudsz ellene tenni, tehát nem a díler teszi tönkre más életét, hisz minden ember magáért felel, én nem vagyok szerfogyasztó, de nem tiltanám, az állam helyében megadóztatnám, ráadásul a tiltott gyümölcs sok ember szemébe édesebb, mint a nem tiltott. Szóval eleve az állításodat nem tudom értelmezni, az én szememben mindenki magárt felel, aki elmúlt legalább 16éves.
máj. 10. 08:14
 13/14 anonim ***** válasza:

12. Nem azt mondtam, hogy ő teszi tönkre az életüket, hanem hogy olyan ipart űz, ami életeket tesz tönkre. Az ő kezéhez is ugyanúgy mocsok tapad ezzel. Nem arról van szó, hogy nélküle nem szereznének drogot máshogy, hanem hogy ő ehez a nevét adja és támogatja, te meg konkrétan gratulálsz neki érte. Ez elvi kérdés.

Teljesen mindegy, hogy magukért felelnek az emberek. Mert az emberek nagyobbik része nem racionálisan választ ilyen utat (egy 16 éves meg végképp nem racionális még). Mellesleg nem csak a fogyasztókról van szó, hanem mindazokról, akik egyéb módon kárt szenvednek ebben az üzletben. Gondolj a bandákra és szervezett bűnözői tevékenységekre. Ezt a felelősséget nem lehet lesöpörni azzal, hogy hát nélküle is lenne.

máj. 10. 13:38
 14/14 anonim ***** válasza:
Káin a neved?
tegnapelőtt 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!