Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Aki nem hisz az űrutazásban,...

Aki nem hisz az űrutazásban, az valójában miben nem hisz?

Figyelt kérdés

Tudjuk, hogy vannak összeesküvés hívők. Tudjuk, hogy mindenben kételkedik valaki. Talán még a gravitációban is kételkedik valaki. Azt ő sem tudja megmondani, hogy miért nem tud repülni, de ez egy dolog.

Én nem szeretnék most senkit semmiről meggyőzni csak 1-2 dolgot esetleg megértenék.

A Hunor program miatt most azok is hallatják a hangjukat, akik az űrutazásban nem hisznek. Nem hiszik el azt, hogy járt ember az űrben. Azt gondolják, hogy minden kép és videó, ami erről készült az hamisítvány. És minden dokumentum és minden beszámoló is hamis. És szerintük minden asztronauta hazudik.

Tőlük kérdezem, hogy miben nem hisznek? Azt értem, hogy abban nem hisznek, hogy az űrutazás megtörtént. De miért nem történt meg szerintük?

Talán azért nem, mert soha senki nem is akart valójában felmenni az űrbe?

Talán azért nem, mert mégsincs meg a technológia, ami alkalmas erre?

Talán azért nem, mert olyan drága, hogy nem éri meg senkinek erre pénzt áldozni?

És ha tényleg nem történt űrutazás, akkor miért játszák el? Ki nyer vele és mit? Arra van pénz, hogy azt eljátszák? Az megéri? Arra van szándék?

Hivatalos adatok szerint kb 650 ember járt eddig az űrben. Mivel vettek rá ennyi embert arra, hogy szemrebbenés nélkül egy életen át hazudjon? Hogyhogy soha semelyikük sem bonyolódott bele a saját hazugságába?

Tehát mégegyszer: Ha nem hiszel az űrutazásban, akkor pontosan miben kételkedsz?

jan. 11. 00:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

"pontosan miben kételkedsz?" -> A józan ész diadalában. Alapvetően a legtöbbjük az életben sikertelen, besavanyodott, elképesztően buta ember. És ezzel akarnak kitűnni, főleg mert pl. Tiktokon meg Instán lehet ezzel kvöetőek szerezni, meg nézettséget a videónak.

Az meg bizonyos típusok esetén segíti azt, hogy könnyítsen magán (18+-os lenne ha leírnám).

jan. 11. 00:54
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Aki "nem hisz" az űrutazásban, az valójában abban hisz, hogy számára bőven megéri a fáradságot az embertársai orbitális baromságokkal való zaklatása - és abban nem hisz, hogy mindezt az undorító g@cizést majd előbb-utóbb fájdalmas módon számonkérik rajta.
jan. 11. 04:33
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

2-es!

És mindezt az űrkutatás eredményeinek a használata során teszi:

Internet, wi-fi, mobiltelefon, GPS, meteorológia adatai; orvosi műszerek; mikrosütő; mezőgazdaság; repülőgépek, stb.

😂

jan. 11. 04:57
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Közülük sokan a világűr létezésében sem hisznek. De vannak olyanok, akik hisznek az űr létezésében, de azt nem hiszik el, hogy emberek vagy ember által létrehozott eszközök (űrhajó, rakéta, műhold) képesek eljutni oda
jan. 11. 07:04
 5/16 anonim ***** válasza:
69%

Én még ilyen embert nem láttam.

Olyat láttam, hogy videókat elemeznek és vannak hibák és akkor megkérdőjelezik, hogy biztos az űrben vannak?

Mert lehet csak megjátszott az egész. Korrupció, ilyenekről van inkább szó

jan. 11. 08:09
 6/16 anonim ***** válasza:
15%
Én elhiszem, de nevetségesnek tartom. Ismerek egy bolygót a világegyetemben ami élhető számunkra..... Ha elég hülyék vagyunk hozzá, a kihalást sem lehet teljesen kizárni. Ez a Kapu Tibor is alig távolodott el, de utána többhetes regenáráció mert nem bír rendesen talpraállni🤣. Meg amikor az amcsik a Holdon jártak, lehozták néhány mázsa kavicsot. Ez ám az energiamegtérülés...
jan. 11. 11:55
 7/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
6%

Volt már ilyen kérdés párszor, itt és az Ezotéria rovatban is. Valaki nem érti, hogy mit nem értenek a konteósok, tagadják a holdutazást, laposföldhívők stb. agyrémek.

Bár mindig érdekelt az emberi gondolkodás furcsaságai, főleg a pandémia óta álltam rá jobban a téma kutatására, megértésére. Oltásellenes idióták, szakemberfikázók és a többi hülye.

Itt az oldalon konkrét laposföldhívőkkel keveredtem vitába, naivan azt hittem, hogy van értelme. Persze, én okulok belőle, hogy mik vannak, ő nem tanul, mert írásvédett agyilag.

Kognitív merevség, beszűkült látásmód, ő ezt nem érzékeli, hogy hibás a processzor, nem tehetsz ellene semmit.

Nem úgy kell tekinteni őket, mint mint normális embereket és ne akard őket tájékoztatni, semmi értelme.

Volt egy (több) kérdésem a mesterséges intelligenciához is, ami rávilágít pár dologra:

-------------------------

"Evolúciós pszichológia szempontjából mi lehet annak magyarázata, hogy ámbár az emberi tudás és tudomány eljutott a mai fejlettségi szintjére, mégis vannak emberek, akik mintha nem a mai világban élnének. Bizonyíték nélküli vallásos kitalációkban, szellemi fantáziákban, isteni hatalmakban, alaptalan konspirációs elméletben hisznek, sőt némelyek kétségbe vonják a tudomány nyilvánvaló eredményeit is. Másokat néznek agymosottnak, holott mintha ők élnének agymosásában, középkori visszamaradottságban."

[link]

jan. 11. 12:54
 8/16 anonim válasza:
48%
A sivatagban hisz.
jan. 12. 23:40
 9/16 A kérdező kommentje:

Én semmirőlnem akartam ezzel a kérdéssel meggyőzni a konteósokat.

Csak tényleg nem értem, hogy mi olyan hihetetlen az űrutazásban.

jan. 13. 23:25
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező 9 (2026.01.13 23:25):

Nem az űrutazás az ami hihetetlen számukra. Én eddig három "típust" találtam ezzel a "kórképpel":

1./ Észbeli képességeik kb. egy faék szintjén mozognak (és itt a faékektől elnézést kell kérjek). Az életben is teljesen sikertelenek. Pár kapcsolatai (nemtől függetlenül) a "dugjunk" dolognál végett érnek. Találkoznak ilyen témákkal, és ezt likeolják. Abban a minimális tudati szinten amiben vannak ezt egyszerűbb (bár az is elképesztő kihívás számukra) felfogni mint azt, hogy nagyon bonyolult dolgokkal oda mentek az emberek.

2./ Akik már kb. eljutottak a papucsállatka szintjére (tehát az 1-esnél egy ici-picit értelmesebbek, bár még mindig nagyon alacsony a szint), ők esetleg már képesek lehetnek arra, hogy felfogjanak alapvetőbb összefüggéseket. Pl. az ég magasabban van, mint a kis sámli teteje. Azért ez irtózatos szellemi kihívás számukra. A totális sikertelen, sivár kicsi életüket úgy akarják beállítani mások előtt, hogy "én felfogtam (khmm. a felfogás az náluk reménytelen), hogy ezek át akarnak verni engem, mert tudom, hogy a kemmtréll, meg tudom, hogy nem jártak a Holdon, de még az űrben sem, a csillagok ki vannak vetítve stb. stb. az ostobaság tárháza végtelen, és "én olyan okos vagyok, hogy nem engedem átverni magam!". Ezt azért még képesek felfogni, de az F=m*a már olyan csillagászati magasságokban van, hogy az már náluk egy életmunkája lenne megérteni. Ők terjesztik azokat a videókat is, hogy "ma sem számoltam a Pitagorasz-tétellel" (ha finoman mondod nekik, hogy akkor kapcsold ki a GPS-edet és találja el az nélkül A-ból B-be, mert az számol Pitagorasz-tétellel másodpercenként egészen sokszor), akkor a konyhából nem talál el a hálószobáig, mert ott képes eltévedni. Náluk ezek a konteók segítenek abban, hogy "lám milyen okos vagyok és most önkielégítést végzek, mert ma sem vertek át, és ma sem használtam a Pitagorasz-tételt".

3./ Ez a legkártékonyabb, nem tekinthetjük őket brutálisan ostobának, mert az értelem szikrája azért bennük megvan. Ők állítják elő ezeket a tartalmakat. Vélt, vagy valós haszonért. Van aki csak a nézettség miatt csinálja, van aki pénzért (volt egy ilyen amarikai figura, ő egészen sok pénzt gyűjtött ezekkel). Egyik altípusa ennek el is hiszi amit mond, azért náluk van egy kis felelőssége a tudomány népszerűsítésnek, mert a mai mainstream tudomány már tényleg annyira bonyolult tud lenni, hogy nehéz átlagember számára érthetően átadn. Ez meg táptalaja a konteós zöldségeknek. A másik altípus el se hiszi, csak ezzel növeli a saját népszerűségét. Ez a típus us az életben teljesen sikertelen senki. És így próbál nagyobbnak látszani, mert ő a sikerességet a követőek, a likeok és a megosztások számában látja. Ezekkel a tartalmakkal meg azt lehet gyűjteni.

jan. 14. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!