Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mekkora lehet az a hirtelen...

A nagy Levin kérdése:

Mekkora lehet az a hirtelen hőmérsékletváltozás, amit egy egészséges felnőtt emberi szervezet gond nélkül elvisel?

Figyelt kérdés
Olyat én is csináltam már, hogy + 40-42 fokból bementem egy +2-3 fokos hűtőkamrába. Ez a kb. 40 fokos változás nem okozott semmi problémát. De mennyi lehet a maximum?
aug. 29. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
91%
Attol fugg mennyi hoenergiat tud elvonni a kozeg a testedbol. Ha ez a kozeg viz, akkor akar 20 foknyi kulonbseg is vegzetes lehet. Levegoben tobb, mert az nem olyan suru.
aug. 29. 14:44
 2/5 e-ditta válasza:
94%
A szaunázás során (eredetileg) ennél magasabb höfokról mennek a jeges vízbe, nem szoktak belehalni
aug. 29. 17:27
 3/5 A kérdező kommentje:

#2 igaz, a szaunázás eszembe sem jutott. Ott akár 100-110 fok különbség is lehet.

És fordítva? Az megterhelő, amikor hidegből melegbe megy az ember.

aug. 29. 18:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Érrendszeri problémásoknál a hősokk bajt okozhat.
aug. 29. 20:26
 5/5 anonim ***** válasza:
35 fokból mentem a hűtőházba -22 fokba, de Svájcban is volt olyan hogy leszálltam a 20+ fokos vonatról a -20-ba. Az egészséges szervezet ezeket szerintem kényelmesen tolerálja.
aug. 29. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Az emberi gyomorban élnek baktériumok?

Amennyiben igen, akkor van valami speciális elnevezésük? Illetve, ha egészséges állapotban nincsenek a gyomorban baktériumok, kóros állapotban lehetnek? Utóbbinak mi az elnevezése?

Amikor a vizeletet kiüritjük, abban vannak élőlények? Pl baktérium stb.(egészséges embernél)

Tehát egészségesembernél a vizelet tartalmaz élő "akármit" baktérium stb, amik tényleg élnek.

Mi történik, ha egy egészséges embert kezelnek radioaktív jód-dal?

Pajzsmirigy daganatot kezelik vele, ott elpusztítja a daganatos sejteket. De, ha egyegészséges embert kezelnének vele, akkor nála kialakulna a daganat? Vagy mi történne?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!