Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Csak szerintem voltak gyávák...

Csak szerintem voltak gyávák ezek a "NAGY" alakok?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki beszólna, 12 éves vagyok, és még nem tudok sokmindent.

Vannak a magyar történelemben ezek, a nagy alakok akikről tereket,utcákat,intézményeket..stb neveztek el.

Vegyük pl Rákóczit, itt volt harcolt...aztán amikor kellett volna elment Törökországba

De miért? Meghalt volna? Na és? Ha ennyire szereti a hazáját akkor kitart a végsőkig, rosszabbik esetben meghal.. Speciel én pont nem tenném, mert Magyarország, amíg nem lesz újra a régi (ha már nem is a földeket nézzük, legalább a gyárakat nyissák meg újra) addig nem tekintem valódi a valódi Magyarországnak

De az ilyen emberek miért menekültek el?

2014. máj. 15. 18:26
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Látni, hogy 12 éves vagy, és fingod nincs a történelemről. Tudod, nem ártana olvasgatni egy kicsit. Nem árt ha tisztábban lennél a 17-dik századi Magyarország politikai helyzetéről, az akkori elnyomásról. Nem árt ha kicsit többet olvasnál híres emberekről, és ha már említetted II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemről. Ugyanis így lenne némi kis fogalmad, hogy maga Rákóczi volt az aki a teljes állami függetlenséget akarta visszaszerezni Magyarországnak a Habsburg birodalomtól. Talán tanultál a Rákóczi Szabadságharcról. ha nem akkor olvass utána. Ha ismernéd az akkori politikai helyzetet (történelmet) akkor tudhatnád, hogy nem Törökországba ment, és a szatmári békekötés után felajánlott közkegyelmet sem fogadta el. Nem akart a habsburgok bábja lenni, kitartott élete végéig a magyar függetlenség mellett.

Hogy miért kényszerült Lengyelországba, majd több más országba azt szintén megtudhatod ha elolvasod Rákóczi Ferenc élettörténetét. Nem ártana kicsit művelődni, így nem írsz legközelebb ilyen buta kérdéseket.

2014. máj. 15. 19:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Elnézést, Kossuth volt törökben..
2014. máj. 15. 19:11
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Kossuth Lajosról is sok mindent lehet mondani, de azt, hogy gyáva volt, NEM. Olvass el az ő történetét, és megfogod érteni, hogy az akkori politikai nyomásra, milyen lehetőségei voltak. Meg fogod tudni, hogy milyen sokat tett Magyarországért. Ha akkor száműzése (menekülése) előtt nem intézkedett volna a szent korona elásásáról, ma lehet, hogy olyan ország, hogy Magyarország nem is létezne. Ahogy lehet ma nem lenne meg az ország kincse sem a korona. Olvass utána.
2014. máj. 15. 19:23
 4/9 anonim ***** válasza:

no offense, de egy 12 éves tényleg nem ítélkezhet :P ez olyan, mintha egy 6 éves ítélkezne azokon a diákokon, akik nem csinálnak házifeladatot, vagy lógnak óráról.

Úgyhogy most gondolj amit akarsz Rákócziról vagy Kossuthról, majd az élet remélhetőleg megtanít egy két dologra, és akkor kicsit több tisztelet lesz benned, meg nem rajzfilmhősök lesznek a példaképeid.

2014. máj. 15. 19:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Nincs példaképem.. nem akarok senkire hasonlítani, senki nem tett le még annyit az asztalra, hogy felnézhessek rá
2014. máj. 15. 20:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem tett le :) Az itt válaszolgatók közül is már nagyon sokan, pedig hol vagyunk mi az emberiség, vagy akár csak hazánk igazi nagyjaitól :)

Még fiatal vagy, nincs kialakult értékrended, nincs fix életfelfogásod, nincsenek kellő és megfelelő alapjaid az ilyen jellegű kérdések megértéséhez, átéléséhez, átérzéséhez. Még eltelik kábé 10-15 év, és amikor majd rájössz, bevillan, leesik hogy mikor, hol és miért kaptad azt életedtől az első nagy, kemény pofonját, akkor majd térj vissza Kossuthékra meg Rákócziékra ezt a kérdésedet illetően. Akkor majd már egy kicsit tisztábban fogod látni a történelmet, az életet, addig majd még felnősz, megérsz e feladathoz. Addig is pedig tanulj sokat, figyelj és járj nyitott szemmel a világban, és élvezd az életed :)

Valószínűleg ezt a szöveget sem érted most még. Igazából még én sem. De talán kezdem már kapisgálni, lassan leesnek dolgok a szüleimről, a nevelési módszereikről, az életünkről, az életemről, és úgy az egész életről. Az a baj, hogy amíg az ember fiatal, addig nem tudja kellőképpen értékelni a dolgokat, a történéseket. Amikor meg már elegendően éretté válik ezeknek a dolgoknak az értékelésére, addigra már fogyóban az ideje és kezdi látni kiszaladni a lába alól a talajt.

Nem baj ha még nem érted, nem is kell még értened. De kívánom, hogy legyen lehetőséged még időben megérteni azt, hogy mi is teszi valójában az embert EMBERRÉ.

2014. máj. 15. 21:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Részben, igenis igazad van kérdező. Tudod kellenek báb emberek akikre felnézetnek. Logikusan belegondolsz,milyen "nagy"ember lehet az,aki mindenféle rendszernek megfelel?Elmondom,hogy "gumi arc"mert szegény az a város,falu(kivéve Monok)amelyik fő tere,utcája Kossuthról van elnevezve.Nem igaz,hogy nincs egy helyi híres patrióta akiről el lehetne nevezni.
2014. máj. 16. 10:30
 8/9 anonim ***** válasza:

"Nincs példaképem.. nem akarok senkire hasonlítani, senki nem tett le még annyit az asztalra, hogy felnézhessek rá

"

Úgy érted, senki nem tett még le annyit az asztalra mint shongoku vagy szuperman. :D

Egyébként nem állítottam hogy lesznek példaképeid, vagy hogy nekem van különösebb példaképem. Emberek vannak, akiket tisztelek. Ezt próbáltam megfogalmazni...

2014. máj. 16. 21:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves naiv fiatal!

Valóban, ahogy írták, nincs kialakult értékrended. És ez többet jelent, mint gondolnád. Ha majd lesz, akkor tudni fogod, mi az emberi és a természeti érték. Az érték mögött mindig valamilyen teljesítmény van. Amíg nem látod meg valamiben a teljesítményt, az akaratot, a küzdést, addig nem látod az értéket sem. De érték az értéket megfogalmazók művei is, írók, költők, festők, zenészek, bármelyik művészeti ág, egy jó szakács, cukrász...sok mindenben lehet értéket teremteni...

Anyukád sem csak odavágja eléd az ételt, hanem teljesítmény, szeretet visz bele, meg akar neked felelni, hogy azt mondd, " köszönöm, finom volt "...

A nemzet nagyjai, akikre büszkék vagyunk...nos, nélkülük talán a magyar szó, vagy identitás sem létezne. Nyugodtan olvasgasd az önéletrajzukat és gondolkodj el, hogy te merted volna azt tenni, ott és akkor, amit ők megtettek...

Adios...

2014. máj. 17. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!