Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Tudományok » Egyéb kérdések

A kérdés

Szociológia, pszichológia: mi az alapja az emberek optimizmusának háborúk, jövő, fenntartható fejlődés, MI stb terén?

Tény, hogy vannak egyes emberi rossz tulajdonságok. A vallások is az emberek gyengeségeire, bűneire, rossz tulajdonságaira, hibáira "építenek".

Az ember lusta (a fizikában is minden az energiaminimumra törekszik) - mondjuk sok találmányt is ez a tulajdonság ihletett.

Az ember, ha hatalmat kap: [link]

"Csordaszellem" - az emberek máshogy viselkednek, mint egyénenként.

Vannak súlyos pszichés betegségek és olykor pszichés betegek kerülnek hatalomra.

Az ember hajlamos (nem OLYAN, hanem HAJLAMOS RÁ) önzőségre, a saját érdek előtérbe helyezésére...


Miből gondoljátok, hogy nem lesz nagyobb, az egész világot / Hazánkat érintő háború? (Ha NEM is atomfegyverekkel, hanem pl biológiai)? Ha a hatalmasok egy része a saját érdekeit nézi, ha bármikor mentális beteg kerülhet vezető pozícióba (miniszterelnök, király stb...)?

Miből gondoljátok, hogy Afrika túlnépesedése illetve a tiszta édesvíz fogyása nem okoz katasztrófát majd? Például Európa felé menekülnek; háborúk?

Én nem hiszek abban, hogy mozgalom indul Afrika túlnépesedésének megoldására. Igaz, érdekünk; de hosszú távú és bizonytalan; rövid távon pénz és kockázat odamenni és mondjuk közölni, hogy akkor kapnak segítséget a fejlett országoktól, ha hajlandóak a születésszabályozásra.

Amúgy is szerintem nem humánus megoldása lesz a túlnépesedésnek...


Miből gondoljátok, hogy a környezetvédelem globális szinten jut valaha valamire? USA, Kína?

A hétköznapi emberek döntő többsége szigorúan fogja szelektálni a hulladékot, amikor sok ideje megy el rá és bizonytalan a kimenetele? Tömegközlekedéssel megy autó helyett, mikor igen kellemetlen és sok időintervallumban, viszonylaton időveszteség? Edénybe gyűjti a használt étolajat és papírtörlőkendővel kitörli a serpenyőt, mielőtt elmosná - ha ez is idő, energia és a kimenetele bizonytalan? Ritkábban vesz új ruhát, új telefont, új autót - ha a kimenetele bizonytalan? Lemond a kényelemről MOST hogy a jövőben ESETLEG jobb legyen?
 2018. márc. 17. 19:09  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4

Szociológia, pszichológia: mi az alapja az emberek optimizmusának háborúk, jövő, fenntartható fejlődés, MI stb terén?


Csak erre válaszolnék. Annak tudata, hogy hatalmunk van változtatni a dolgok jelenlegi állásán. Felelősséget vállalhatunk a tetteinkért és a végén talán még az is kiderül, hogy mi irányítjuk az életünket nem az élet irányít minket.


Mondom ezt úgy, hogy nem tanultam ilyeneket csak látom.A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/38Időpont 2018. márc. 17. 19:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az, hogy élünk, és messze milliószor jobban mint a szegény országokban.


Sokan elfogadtuk, hogy a emberiség egy porszemnyi egy időpillanatban. A Föld pedig bármikor megrázhatja magát és már el is tűnt a civilizáció. Az teljes emberiség nem hinném, mert képes alkalmazkodni.


Miért van értelme vészmadárkodni, állandó rettegésben élni?

A szegény területeken összességében általában nagyobb a boldogságfaktor.


Két dolgot tehetsz, amőba egysejtű életformaként fel sem fogod a dolgot.


Vagy intelligens emberként megpróbálod azokat az időket kiélvezni amíg lehet.

A köztes megoldás, ha ezen őrlődsz naphosszat, depressziós leszel és pont a jó napokat szúrod el a végítéletre várva.A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/38Időpont 2018. márc. 17. 19:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egyébként nekem a technológia ad még némi optimizmust.


Pont az MI és a génmódosítás az, ami szinte az emberiséget érintő minden problémára megoldást jelenthet, pont az amitől a legjobban félnek a egyszerű emberek.A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/38Időpont 2018. márc. 17. 19:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Az, hogy néha szeretek filozofálni és ezen, nem jelenti azt, hogy rettegek is. Nem izgat egyelőre, hogyan alakul majd.


Egyébként szerintem a természetesség, a természetközeliség felé kellene visszamenni, nem még több mesterségesség. Az embernek természethiánya van, pl nekem nagyon.# 4/38Időpont 2018. márc. 17. 19:58 Privát üzenet

Hát menj, van rá lehetőséged az önfenntartásra tanyán.


Sírva menekülnél vissza a civilizációba.


Van több barátom aki falura költözött és ott próbál boldogulni hagyományos szakmákból. Az egy nagyon kemény napi 14 órás munka, mert a saját életbenmaradásodért kell küzdeni.


Az emberek ma már erre teljesen alkalmatlanok. Úgyhogy minél előbb át kell állni a teljes automatizálás felé, és a génmódosításnak, mesterséges húsnak hála pedig eltartható a népesség.


Egyébként pont ezzel védhetnénk a környezetet a legjobban. Az automatizált forgalom jóval kisebb szennyezéssel járna, úgy ahogy az emberi munkaerő robotokra cserélése is. Jelenleg milliók dolgoznak biorobotként, frusztráltak, depressziósok tömegei lesznek. Inkább kapjanak alapjövedelmet, és aki ki akar emelkedni, az tanuljon, aki akar

így kiköltözhet vissza a természetbe.


A génmódosításnak és mesterséges húsnak hála kevesebb vegyszerre, antibiotikumra és termőföldre lenne szükség, több erdő és tisztább levegő lehetne. A mostani mezőgazdaság és állattenyésztés nagyon nem optimális. Talán ez az egyetlen lehetőség a globális klímakatasztrófa ellen.

Emellett pont, hogy a kézművesség is virágzásnak indulhat, mert akinek van pénze az nem akar majd laborban termesztett húst és növényeket enni.


Az pedig nem működik, hogy a milliókat visszaterelnénk a természetbe, és a technológiai fejlődés útját álljuk. Ez a múltba révedés, semmi értelme. A technológia megállíthatatlan, és a hatásaihoz alkalmazkodnunk kell, legyen az pozitív vagy negatív.A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/38Időpont 2018. márc. 17. 20:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Szerinted jó az, hogy egész nap nem mozgunk, ülünk itt, ülünk ott, ezért a testmozgást is mesterségesen kell pótolni? Persze mivel az emberek 95%-ának nincs ideje aludni és a családjára se, ill a legtöbb embernek nem a mozgás a hobbija, jönnek a mozgáshiányból eredő betegségek.

Mivel a legtöbb ember nem lát zöldet egész nap, nagyváros, beton, aszfalt, irtózatos embermennyiség pici helyen - a fák, a természet, a madárdal iránti vágyat is mesterségesen kellene pótolni. Ad1, mikor? Ad2 ha minden hétvégén éppen túrázni megy, mert nincs más dolga és ez a hobbija, az se pótolja, hogy vasárnap estétől szombat reggelig alig lát fát, növényt.

Persze az emberek többsége növényt se szeret gondozni. Csak depressziós, frusztrált, beteg lesz a zöld hiányától.


Mesterséges hús, Jézusom, Istent akar játszani az ember? Nagyon remélem, így vagy úgy de nem élem meg ezt. :'(


Ha automatizálják a munkákat, a mérnökön, kutatón és orvoson kívül ki kell?

Megöljük azt, aki gyengébb képességű, mármint agyilag gyengébb képességű? Amúgy nagyon jó kézügyességű, vagy hatalmas az EQ-ja, vagy nagyon jól tűri a monotóniát? Megöljük?Nem jó irány, hogy Istent játszunk. Ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.De kérlek, nagyon kérlek, ne most kanyarodjunk el az eredeti kérdéstől!# 6/38Időpont 2018. márc. 17. 20:59 Privát üzenet

Mintha el sem olvastad volna. A technológia segít zölddé tenni a bolygót újra. Egy szarvasmarhának mekkora terület kell? Ha ugyan az a comb egy laborban nőne, akkor nem lenne szükség takarmányra, és az állat fenntartására. Helyette erdő nőhetne. Ráadásul most zabálod a tele antibiotikumozott marhát, csirkét stb... ez is nagyszerű, hiszen bármikor kialakulhat egy antibiotikum rezisztens törzs.


Egyébként a jövő elkerülhetetlen, mert több millió állás kiváltható automatákkal. Aki eddig "biorobot" volt, az kaphat alapjövedelmet.


Egész héten kirándulhatsz ha úgy tartja kedved a zöld természetben. Csinálhatod a kis kézműves vállalkozásodat pl.A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/38Időpont 2018. márc. 17. 22:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Na most ez nem világos nekem: Ha többet lennénk szabadban, több disznótorost meg főtt krumplit ennénk és görnyednénk a földeken a kapával, akkor kialakulna az egészséges pesszimizmusunk? Merthogy most túl optimisták vagyunk, ha jól értem.

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/38Időpont 2018. márc. 18. 01:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem a világ beteg aaaaz tuti.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/38Időpont 2018. márc. 18. 01:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#8


+1


Pontosan ezt a problémát érzem a kérdésben.

Függetlenül ettől:


Szerintem amúgy egy irodai munkával is lehet egészségesen élni. A természetvágyat ki lehet elégíteni heti 1-2 nap sétával a parkban, meg hétvégi autós kirándulás messzebbre.

Elmondom milyen pl egy modern kisebb létszámú (startup) cégnél, egy fejlesztői munka.

Bemész 9-9:30 körül, tágas iroda tele szobanövénnyel. Fikusz, páfrány, gardénia.

Jó a társaság, finom kávé van, és kb kötetlen munkaidő. Akkor állsz fel amikor szeretnél a géptől és hallgathatsz zenét fülesen. Ha épp megakadtál a feladatban, akkor beülsz a babzsákfotelbe egy kávéval. Ha kell fél órát is agyalhatsz ott, a lényeg, hogy megold kreatívan a feladatot. A pincében van mondjuk billiárdasztal, vagy csocsó. Kollégákkal lementek lökni párat, ha nagy a stressz.Kicsit lemész szerelgetni a műhelybe, aztán délután edzés a konditerembe. Heti egy nap úszás, sziklamászás, hétvégén túra a természetben ha jó az idő.

...és még fizetnek is érte, nem is keveset. :)

Ki akar ezután visszamenni kapirgálni a földbe önfenntartóként?


Maximum egy automatizált akvapóniás házzal, de azt sem egyszerű fenntartani.A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/38Időpont 2018. márc. 18. 01:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miért nem látja senki, hogy a "modern" tudományok egyikeként a pszichológia alattomos módon rombolja a hagyományos és természetes erkölcsiséget?
Mi a pontos szakszó?
Olyan pszichológiai jellegű tanfolyamot akarok elvégezni amivel utána dolgozni is tudok. Van ilyen? SOS
Ezt a tesztet 1 ora alatt csinaltam meg. Ez soknak szamit?
Tudnátok egy jó könyvet ajánlani fejlődéslélektanból?
Ehhez " a szociális fejlődés fejlettség életkoronkénti jellemzői" mit kellene írnom?

Kérdések a Tudományok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!