Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha visszautaznék az időben a...

Ha visszautaznék az időben a fogantatásom előttre, és én ejteném teherbe anyámat apám helyett, az ugyan olyan vérfertőzés lenne mint ha a jelenben tenném?

Figyelt kérdés
Illetve ugyan úgy én születnék meg, vagy valami torzszülött jönne létre?

2019. jún. 8. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- Nem utazhatsz vissza az időbe.

- Időoaradoxon

2019. jún. 8. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

-nem utazhatsz vissza a múltba

-az időutazás nem változtatna a génjeiden, aminek a fele az anyádtól származik, ergo vérfertőzés

-az előző oknál fogva a megfogant gyerek 3/4 részben az anyád génjeit örökölne, 1/4 részt az apádét, ergo nem te lennél, a genetikai hiba a vérfertőzés miatt pedig nem biztos, de feltételezhető.

2019. jún. 8. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Mielőtt véleméányt formálnék a torzszülött kérdésben, szívesen megismerném anyádat, apádat.
2019. jún. 8. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem lehetséges, de nézd meg az Időhurok című filmet (angol címe Predestination).

Komolyan, nézd meg, nagyon jó film. (lehetőleg ne nézz előzeteseket és leírásokat róla, mert lelövik a film lényegét, és fontos, hogy a film közben jöjj rá mindenre)

2019. jún. 8. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Mint ahogy egy korábbi kommentelő írta, az "új te" csak 1/4 részben hordozná édesapád génjeit, a maradék 3/4 édesanyádé lenne. Ha ez az "új te" visszautazik az időben, mert ő is vérfertőzést akar elkövetni, akkor az "új új te" csak 1/8 részben hordozná édesapád génjeit, stb... Tehát a "végső te" teljes egészében édesanyád génjeit hordozná, de két nő nehezen tudna tovább örökíteni bármit is.
2019. jún. 8. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Megoldott paradoxon, a Futurama sorozatban ez történt. És lehetséges amennyiben mindig is te ejtetted teherbe anyádat.
2019. jún. 8. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Hogy lenne már lehetséges, hiszen előbb meg kellene születnie és fel kellene nőnie, hogy visszautazhasson és megcsinálhassa saját magát, de azt csak akkor tudná, ha megszületne előbb.

Előbb van az okozat, aztán az ok, fals logika, most attól függetlenül, hogy nem lehet visszamenni az időben.

2019. jún. 9. 05:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

A néhány válaszora reagálva:

@13:13 : Ez a triviális válasz. Mondjuk azt hogy igencsak valószínű hogy igaz.


@15:38 : Ott csúszik el a gondolatmenet, hogy "Ha ez az "új te" visszautazik ...". Arról volt szó hogy egyszer megy vissza elkövetni a műveletet. Kicsit zavaros olyan tekintetbe mintha lenne egy "eredeti kiinduló" apa és azt akadályozzuk meg hogy neki legyen gyereke és mintha ez egy végtelen láncolat lenne hogy mindig az újabb lesz az apa. Ha nem te vagy saját magad apja akkor az egy másik valaki akkor nem te rólad van szó ebben az esetben ha önmagad apja vagy. Ez triviális de tisztázzuk a triviális dolgokat is, hogy ilyen hiába ne essünk. Alternatív valóságokról beszélhetünk, az adna is rá egy magyarázatot. Az az egy másik valóság volt amikor valaki más az apa akkor ha a sokvilág teóriát vesszük alapul. Onnan kezdve hogy te vagy az apád, ott már ilyen értelemben nincs másik "te" csak önmagaddal megegyező alteregóid. Legfeljebb másik állapotba. Értem ez alatt hogy az egyik beteg a másik nem, az egyik ilyen idős a másik olyan idős, az egyik izzad a másik fázik stb. Genetikailag egyezőek(, mesterséges genetikai manipuláció meg ilyen bonyolításoktól tekintsünk el). A sokvilág teóriát mellőzve egy visszautazás történik.


"Hogy lenne már lehetséges, hiszen előbb meg kellene születnie és fel kellene nőnie, hogy visszautazhasson és megcsinálhassa saját magát, de azt csak akkor tudná, ha megszületne előbb."

Itt jön ugye képbe a sokvilág teória. Az egy másik valaki volt akinek más az apja, így már ilyen értelemben nem lehetetlen. Ha elvetjük a sokvilág teóriát akkor meg azt gondoljuk végig, hogy mi az hogy előbb meg kellett születnie ahhoz hogy felnőjön ... . Vegyük az idő irányát ahogy az atomórákkal definiálják az idő múlásának mértékét. Akkor mi is történt? (El is tekinthetünk attól hogy mástól lett volna gyereke ha nincs ez a "hadművelet".) Született egy lány aki felnőtt nő lett aki találkozott egy időutazóval aki a jövőből jött. Az időutazótól lett egy fia a nőnek. Amikor felnőtt lett az a gyerek akkor visszament az időbe így önmaga apja tudott lenni.

Nézzük a fiú sajátidejéből. Megfogant egy fiú aki felnőtt korába visszament az időben, így önmaga apja tudott lenni.

Szóval a fiú sajátidejéből nézve előbb történt amikor megszületett és amit utána tett mindent az utána volt. Az időutazásba pont ez az érdekes hogy hatással van a múltra a jelen, már ha nem csak szemlélők vagyunk akik nem tudnak beavatkozni.


Egyik kis gondolkodtató gondolatkísérlet:

Csavarjunk a dolgon. Van egy férfi és egy nő akinek közös gyerekeik lesznek, a nő már terhes visszamennek a múltba ott szül a nő egy fiúból és egy lányból álló ikerpárt. Akiknek önmaguk a vér szerinti apjuk és anyjuk.

2019. jún. 9. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 talaldki talaldki válasza:
Ez nem képzelődés, valóban megtörtént, meg is születtél, hülye lettél!
2022. szept. 29. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!