Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ha a marhahús evésről átszokná...

Ha a marhahús evésről átszoknának az emberek a rovarevésre akkor az lelassítaná a globális felmelegedést?

Figyelt kérdés

2019. aug. 24. 19:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
28%
Akkor kevesebb boci fog fogyni, több lesz a boci, több lesz a bocifing és a bolygó könyörtelenül elhalálozik.
2019. aug. 24. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
91%
Az embernek nem állna érdekében szaporítani a bocit, így kevesebb boci lenne idővel.
2019. aug. 24. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
74%
Igen, mivel egységnyi rovar fehérje előállításához kevesebb tápanyagra és vízre van szükség mint a gerinces haszonállatok esetében. Így pedig kevesebb művelés alá vont terület kell, és több hely marad az erdőknek. Illetve a szarvasmarha széndioxid-kibocsátása is arányosan nagyobb a rovarokénál.
2019. aug. 24. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
65%
Én inkább maradok a marha húsnál.
2019. aug. 24. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 Szirty ***** válasza:
12%
Esetleg. Ha a tehenek ökológiai hatása jelentős lenne.
2019. aug. 24. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
48%

"egységnyi rovar fehérje előállításához kevesebb tápanyagra és vízre van szükség mint a gerinces haszonállatok esetében"

Ez valóban így van? Nem néztem utána, de furcsán hangzik. Mondjuk egy átlagos marhacsorda tömege kb. legyen annyi, mint egy közepes sáskajárás rovartömege...

2019. aug. 24. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
48%
Azannya! A bocifing, mint a globális felmelegedés okozója... Normális ember röhög ezen. Nem tom' ki emlékszik még rá, de vagy 50 éve a halogénezett szénhidrogéneket meg általában az ezeket felhasználó hűtőipart tették felelőssé az éghajlat változásáért. Be is tiltották. 50 éve nem használják... Erre kiderült, hogy a szén-dioxid a felelős.. Na meg a metángáz. Amit ugye, a bocik eregetnek. Óvatosan megjegyzem azért, hogy az emberek is finganak. Akkor hát? De hogy lássuk már a méretbeli különbségeket: vajon egy tűzhányó kitörésekor mennyi szén-dioxid szabadul fel? Hány gyár tud annyit termelni? Hát akkor dugjuk be tűzhányó kráterét? Vagy a Földön található hatalmas mocsarak mennyi metánt juttatnak a levegőbe? Hány bocifing egyenértékű vele? Akkor most töltsük fel a mocsarakat? Rengeteg élőlény élőhelyét? A klímaváltozás tagadhatatlan. Nem is tagadja senki. Csak a komoly - és nem a fotel- tudósok is vitatkoznak az okáról. Az egyik csoport vehemensen az emberi tevékenységet okolja. A másik pedig azt mondja, hogy a Földön mindig is felmelegedések és jégkorszakok váltották egymást, sokkal szélsőségesebben, mint manapság. Az utolsó jégkorszak kb. 40ezer éve ért véget - egy 20ezer évig tartó folyamat során. Most pedig e felmelegedési szakaszba léptünk... És vannak marhák, akik a bocikat okolják. Rovart pedig egyen az, akinek ízlik. Jómagam maradok a paprikás csirke mellett. Nokedlivel, ubi salátával isteni.
2019. aug. 26. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 Wadmalac ***** válasza:
25%

A metán-felszabaduláshoz a szarvasmarha-tenyésztés kb. 12%-ban járul hozzá.

Az azért nem kicsi rész.

De a felolvadó permafrosttal, a felbomló tengeri metán-hidráttal ez az összetevő nemsokára jelentéktelenné válik.


Egyébként, ha be is fejezzük a húsmarha-tenyésztést, a tejiparról is le tudunk mondani?

Nem mintha nem lehetne áttérni bálnatejre.

Csak a fejőgép kicsit más lesz.

2019. aug. 26. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
6-os: Sajnos nem találom azt a tanulmányt ahonnan ezt az információt vettem, de igaz, sőt, a gerinces haszonállatok között is van különbség (a csirke pl. arányosan kevesebb takarmányt igényel mint a marha vagy a sertés).
2019. aug. 26. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 Wadmalac ***** válasza:
0%

#6: Ugyan ekem sem áll rendelkezésre link, de erről én is olvastam.

De a fő tétel inkább az, hogy a rovartenyésztésnek "en masse" kisebb a költségtényezője, lévén az állattartás maga egyszerűbb.


Egy dolog viszont továbbra is kérdésessé teszi a dolgot.

A rovar alapanyag ugyanúgy extra feldolgozott tápanyag, mint pl. a növényi húspótlók, ami együtt jár a magasabb telített zsírsav-tartalommal és a túl jó emészthetőséggel, ezzel magas vérzsír-szinttel. Az meg nem éppen egészséges.

2019. aug. 26. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!