Az igaz, hogy Angliában 200 font értékig szabad a lopás mert a rendőrség nem száll ki és nem is nyomoz ilyen érték alatt?
1
Azért természetesen mivel ilyent nem tudunk elképzelni vagy mert a valós tények is ezt igazolják?

3
Én pont nem a törvényről írtam, hanem a gyakorlatról, bevett szokásról. Ami elég gyakran eltér az írott törvénytől.

#5 Ezzel kicsit vitatkozok, édesanyám pénztárcáját ellopták SZTK-ban, jelentette, pár nap múlva megtalálták a tolvajt. Pedig csak kb. 10 ezer volt benne és meg is mondta, hogy annyi.
Azt nem vitatom, hogy sok esetben leszarják, de egyáltalán nem biztos. Olyan egészen biztosan nincsen, hogy szisztematikusan kukázva vannak az X érték alatti lopások. És egészen biztos vagyok benne, hogy Angliában sincs.

Nem igaz, hogy nem nyomoznak kisebb lopások utan.
Családban van rendőr, igenis megnézik pl a kamerak felvételeit. Ma már engeteg térfigyelő van. Ha van normalis személyleírás, vagy valami nyom, akkor bizony nyomoznak a piti tolvajok után is.
Aki ma egy csokit lop, holnap már tv-t fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!