Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Meglesz a Tisza 2/3-ad objektí...

Meglesz a Tisza 2/3-ad objektíven nézve most már elég nagy eséllyel?

Figyelt kérdés

Direkt ide írtam ki és nem a politikába, mert objektív dolgok érdekelnek, nem pedig volt SZDSZ-esek és jelenlegi fideszesek okoskodása.

A matematika, a statisztika és a politológia/földrajztudomány mit mond?

tegnapelőtt 22:37
1 2
 1/16 sadam87 ***** válasza:
89%

A Vox Populi becslése szerint 7% az esélye.

[link]

Nyilván a fene sem tudja, hogy az ő becsléseik lesznek-e jobbak végül, vagy másoké, de én nekem elég alaposnak tűnnek. (Az is igaz, hogy annak a leírása, hogy pontosan hogyan csinálják a becslésüket, hogy nem is volt energiám / kedvem végigolvasni.)

tegnapelőtt 23:06
 2/16 anonim ***** válasza:
42%

Én 2010-ben azt jósoltam, hogy ha Orbánnak 2/3-ot adtok, akkor SOHA nem lehet majd leszavazni. Mármint amíg él ill. cselekvőképes. Ezt 2040-re taksálom, akkor lesz 77 éves. Nem tudom elképzelni, hogy legyőzhető, úgy csal el bármit, ahogy akar.

(Egyébként soha nem szavazok, nem érzem, hogy jogom lenne, nem vagyok elegendő információ és ismeret birtokában.)

tegnap 00:07
 3/16 anonim ***** válasza:
60%

Komoly esély

[link]

tegnap 07:44
 4/16 T. Feri ***** válasza:
76%
A statisztikákat készítő cégek általában 1000 fős mintákból dolgoznak, amelyek nagyon megbízhatatlanok, hiszen semmi garancia arra, hogy a mintavétel az átlaghoz igazodik. De a hiba mértéke is viszonylag jól becsülhető. Más kérdés persze, hogy egyáltalában mennyire megbízható a cég, mennyire igazodnak a megbízó politikusok elvárásaihoz, és inkább hazudnak, sem mint lelkiismeretesen dolgoznának. Ugyanis az ilyen jellegű információk előzetes elterjesztése jelentősen befolyásolja a választói magatartást, és így a statisztikát is, ami a politikai pártok célja is egyben.
tegnap 08:07
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a győzelemre nagy esély van, de kétlem a 2/3-ot. Én szoros eredményre számítok.

A közvélemény kutatások eredményét nehéz értelmezni, mert ahhoz kéne ismerni mindegyiknek a módszerét. És persze érteni is.

Mivel már többen elmondták, hogy hogyan lehet trükközni az eredményekkel, így nem bízom bennük.

tegnap 08:37
 6/16 A kérdező kommentje:

#3.

Pont erről beszéltem... Hann Endre volt SZDSZ-es megmondóember. A DK azt állította, hogy azért mérik őket alul, mert a megkeresésükre sem vettek tőlük megbízást. A magyar emberrel ilyen lejtő pálya mellett nem hinném, hogy lehetne olyat csinálni, amutől ilyen mértékben átpádtolnának az emberek. A valódi nyers adataik kiszivárogtak, ami elég mást mutat. Hann Endre a súlyozásra hivatkozott, de hogy mi alapján prezentálja ennyire felül a városi mozgósítást mondjuk a Csenyétékkel szemben, az jó kérdés. Szerintem a 4. a válasz reálisan. És direkt írtam úgy, hogy mindkét félnek terhelő legyen...

tegnap 09:23
 7/16 anonim válasza:
83%
A Tisza győzni fog, de a 2/3 felejtős szerintem. Nyugodtan pontozzatok le érzelmi alapon, de én a tényeket nézem, nem azt, hogy kinek milyen a kedve.
tegnap 09:24
 8/16 anonim ***** válasza:
79%
Nem.
tegnap 10:41
 9/16 anonim ***** válasza:
83%

A medián felmérése során 5000 embert kérdeztek meg. A jelenlegi adatok szerint 8 085 920 szavazhatnak. Az emberek 0,062%-át kérdezték meg a felmérés során. Ez egy nagyon része a szavazóknak, még ha nem is szavaz mindenki. 2 éve 4 640 398-an mentek el szavazni, de ebben az esetben az 5000 továbbra is csak 0,11%-a az embereknek.

Ezt az oldalt érdemes megnézni, érdekesnek találtam: [link]

Véleményem szerint kiélezett verseny lesz, nem hiszem, hogy bárki is kétharmadot kapna.

tegnap 13:02
 10/16 anonim ***** válasza:
72%
TISZA 44%, FIDESZ 41% Mi hazánk 6% .... tehát bukta :-(
tegnap 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!