Az Alföld Pannonia és Dacia provinciák közötti részének mi volt a neve a római korban?

válasza:

válasza:#2 Mondjuk az AI/google választ egy kicsit jobban is értelmezhetted volna bemásolás előtt. Nem "jazigok nevű" nép lakta. A "jazigok" a "jazig" többesszáma. Tehát a jazig nevű nép lakta.
Na pontosan ezért ellenezzük az AI válaszokat. Mert csak a hülyeség van belőle. A pontatlanság, a tévedés. Nem értem miért jó ez nektek.

válasza:# mondjuk semmi köze nem volt az AI-nek a válaszomhoz. Lehet, hogy ez így nem helyes de attól még a válaszom helytálló. De akkor helyesbítek: a területet a jazigok lakták. Vagy a területen a jazig nevű nép lakott akkoriban.
Mindenesetre sikerült kiragadnod a lényeget!

válasza:

válasza:#4 A kérdés a névre utalt, szóval én úgy gondolom, hogy a helytelen névhasználat miatt szót emelni maximálisan magába foglalja a lényeget.
Ha nem AI volt, akkor meg egy 10 másodperces google keresés, amit nem értelmeztél a válaszolás előtt. A lényegen nem változtat, mert a lényeg még mindig az, hogy úgy válaszolsz, hogy nem is tudod miről beszélsz. Ami elég komoly probléma, ha engem kérdezel. Főleg ebben a kategóriában, mivel a helytelen válaszok adása szembemegy a tudomány eszméjével.

válasza:#6 nos lehet, hogy a nép nevét illetően pongyolán fogalmaztam, ebben az esetben megkövetem magam, de fenntartom, hogy a válaszom többi része helytálló.
"Ha nem AI volt, akkor meg egy 10 másodperces google keresés, amit nem értelmeztél a válaszolás előtt."
Igazából kerestem egy térképet, ami az adott térséget az adott korszakban ábrázolja.
De amennyiben a válaszom teljesen rossz (ez is elképzelhető), akkor megkérlek, hogy válaszold meg helyesen.

válasza:Erre még reagálok:
"A kérdés a névre utalt, szóval én úgy gondolom, hogy a helytelen névhasználat miatt szót emelni maximálisan magába foglalja a lényeget."
A kérdés nem a nép, hanem a hely nevére kérdezett rá. Én a nép nevét (talán) rosszul írtam magyarul, de mint az első válaszomban helyesen olvasható: "A rómaiak Iazyges vagy Iazyges Metanastae néven utaltak rá, de nem kimondottan a területre, hanem az ott élő népre." A rómaiaknál előfordult, hogy néhány térséget nem egy adott névvel illetek, hanem az ott élő népre utaltak. Ez kb. olyan, mintha nem azt mondanánk, hogy Lengyelország, hanem úgy fogalmaznánk, hogy a hely, ahol a lengyelek élnek. tehát, a rómaiak úgy hívták, hogy Iazyges vagy hogy Iazyges Metanastae. Ha esetleg arra kíváncsi a kérdező, hogy az adott nép hogy nevezte a területet, nos azt valószínűleg senki sem tudja már.

válasza:6.
"A kérdés a névre utalt, szóval én úgy gondolom, hogy a helytelen névhasználat miatt szót emelni maximálisan magába foglalja a lényeget."
Mindenki tökéletesen értette, mit akart mondani a 2-es válaszoló.

válasza:3
„Na pontosan ezért ellenezzük az AI válaszokat. Mert csak a hülyeség van belőle.”
Vigyázz, mert jön az AI bajnoka, szervizmérnök és emiatt majd jól belédköt.
További kérdések:
A faji és ideológiai indokokat most félretéve, és tisztán gazdasági/geopolitikai szemmel nézve, Adolf Hitlernek miért nem lett volna elég a 80 milliós népének az országhatár, amiben élt? Mi indokolta volna ebben az esetben a terjeszkedést és a háborút?
Mert ha úgy vesszük a spermiumok lehetnek apró "magvak", és ha ezt kezdetleges mikroszkópokkal már esetleg látták amikor a "magömlés" szót "kitalálták", akkor nem meglepő, hogy ilyen nevet találtak ki az ejakulációra. Mikor kezdték el a "magömlés" szót használni?
Ilyenekre gondolok: a trianoni békénél az új magyar határok megállapításánál a franciáknak érdekében állt a kisantant szövetség létrehozása és megerősítése, emiatt még annál is több területet veszítettünk, amennyit alap esetben indokolt lett volna az első világháborús...
Előadást kene tartani azt nem találunk semmit
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!