Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A kecses tudás valóban töréken...

Bulcsando kérdése:

A kecses tudás valóban törékenyebb mint a nagy redundáns tudás?

Figyelt kérdés
Rájöttem arra hogy mivel nincsenek benne ismétlődések így ha valahol találat éri akkor nagyobb eséllyel lesz olyan sérülés amit már más nem tud helyettesíteni mivel nincs benne ismétlődés. De mégis Petőfi FÖLTÁMADOTT A TENGER...c. versében fordítva írja. Arra utal hogy a viharban lévő gálya törékenyebb ami a felső réteget jelképezi mint a nép a víz. És nem tudom eldönteni hogy akkor hogy is van. Szerintetek a kezdetlegesebb de optimálisabb tudás a törékenyebb vagy a fejlett kevésbé optimális ?

júl. 2. 00:48
 1/6 sadam87 ***** válasza:
100%
Ha már így a véleményünkre vagy kíváncsi, én szívesen megosztom az enyémet: szerintem a kérdésnek (és a hozzá tartozó leírásnak) az égvilágon semmi értelme.
júl. 2. 00:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mi az a kecses tudás? Pláne a redundáns? Többször tudod ugyanazt? O.o
júl. 2. 08:12
 3/6 RicsesHús ***** válasza:
100%
Látjátok, ezért nem érdemes kábszi hatása alatt gyk-zni, mert hasonló kérdéseket tesztek fel, mint a kérdező (a többi kérdése is hasonló színvonalú)
júl. 2. 08:31
 4/6 A kérdező kommentje:
2-es Hát az optimalizálatlan tudás tele van olyan információkkal amire nincsen szűkség és ebből gondoltam hogy lényegében többször tudja ugyan azt de most hogy mondod lehet hogy ez se pontos vagy a fölös információk nem feltétlen jelentenek redundanciát. De valahogy mégis úgy tűnt hogy ha valami nagyon ki van hegyezve valamire ott a legapróbb eltérésé is hatalmas nagy hibát tud okozni mint sem ha nincs annyira optimalizálva.
júl. 2. 11:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Általában az a tudás a leghasznosabb, ami több oldalról van megtámogatva, vagyis amit te redundánsnak hívsz.

Viszont a friss tudás valamilyen területről (amit te kecsesnek hívsz) NÉHA rendkívül hasznos tud lenni.

júl. 2. 17:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Ötösre reagálok. A kérdésből se kecses, se redundáns tudás sem keletkezett az agyamban.

Az alapos több oldalról megtámogatott alapos tudás jól használható, gyorsan előhívható. A frissen megszerzett tudás is hasznos, hiszen valamiért megtanultad. Ebben a pillanatban arra van szükséged (ha másért nem, hogy levizsgázz)

júl. 2. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Mit jelent ez pontosan? (redundáns kommunikációval kapcsolatos)

Van egy kérdés, hogy "Milyen példát tud adni redundáns kommunikációra?" és van a hozzá tartozó válasz, hogy "Verbális és nonverbális jelek néha azonos jelentéssel, ismétlések stb." Valaki el magyarázná esetleg, hogy ez pontosabban mit jelenthet? Köszönöm

Egy számban el lehet tárolni kettőt?

Az az ötletem, hogy két pozitív valós számot eltárolhatnánk egy másikban úgy, hogy az első szám n. és a második szám m. helyiértékén álló számjegyet rendre az új szám (2n). és (2m+1). helyiértékére írjuk. Példa: 123.45 # 67.8 = 102637.485 Na milyen ötlet? Hogy...

Redundancia jelentése és használata?

Egy beadandó feladatba szeretném használni a redundancia szót, csak nem vagyok benne biztos, hogy azt jelenti-e amit én gondolok. Jelenleg úgy szól egy mondatom, hogy "... ezáltal a rendszer kevésbé lesz redundáns". Egy olyan rendszerről van szó, ahol több párhuzamos...

Tudtok még ilyen redundáns kifejezéseket mondani?

Pl holnapi napon = holnap Véleményem szerint = szetintem

Hogyan építsek redundáns szervert meglévő szerverem mellé?

Sziasztok, Windows S. 2012 R2 -t környezetet használok a felhasználók autentikációjára, mellette fájl szerverként is funkciónál a szerverem. Ezt a szervert szeretném megtükrözni és redundáns szervert szeretnék beállítani a meglévő mellé. Mik a feltételek? Minek...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!