Hogyan működött a gebines rendszer?

válasza:Ma válllakozói rendszernek nevezik.
Akkor alapértelmezve minden vendéglátó helyiség meg üzlet állami tulajdon volt, a gebines rendszer azt jelentette, hogy az illetö egy ilyet kibérelt évi fix összegért, a bevétel meg az övé lett jövedelemként. Ebböl természetesen lejött egy csomó költség, a bérleti díjon felül a rezsi, a munkabérek, a beszerzési költségek, de ha valaki értett a témához, akkor még mindig jóval több pénze, maradt, mint állami helyen alkalmazottként.
Természetesen az ilyeneknél a bérlö igyekezett minél jobb szolgáltatást biztosítani a saját érdekében is.
Egyébnékt a gebin a német Gewinn (nyereség) szóból ered
Kapcsolódó kérdések:
Filmsorozat forgatókönyvéhez kutatok, éppen ezért lenne fontos, hogy kerüljük az évtizedek óta ismert sztorikat. Jó lenne interjút készíteni olyan emberekkel akik részt is vettek ezekben. Semmi hátsó szándék, noname is megfelel.
Huawei Mate 10 lite a telefonom. Minden nap használtam a George-ot. Ezen utaltam, intéztem mindent, mától meg nem léphetek be, mert elavult.
Csak a műszaki oldalra válaszoljatok, a politikai nem érdekes.
Csomószor hallottam már, hogy "orosztanárból átképzett angoltanár", de sosem értettem, hogy működött ez. Ahhoz, hogy valaki hiteles nyelvtanár legyen, szerintem kb. gyerekkorától kezdve kellene tanulnia a nyelvet. Aki már egy választott nyelvtanári pályán van, azt hogy...
Én valahol hallottam,hogy először fizikai munkát kellett végezni a mester mellet a tanműhelyben,utána pedig továbbtanulhatott az ember. Mi igaz ebből? Hogyan történt a továbbtanulás az 50-es években? Munkás szülők gyermekeként könnyebb volt a bekerülés az egyetemekre?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!