Hogyan működött a disznóhizlalás leadásra a szocializmusban?
"Összességében a szigorú kezdeti idők után a sertéshizlalás a magyar vidéken egyfajta „legális maszekolássá” vált, amivel rengeteg család tudta jelentősen kiegészíteni a szerény gyári vagy téeszes fizetését, hatalmas fizikai munka árán. "
Hatalmas fizikai munka?:) Kitakarítani a disznóólat negyedóra+összekavarni a moslékot 5-10 perc:)

válasza:"Hatalmas fizikai munka?:) Kitakarítani a disznóólat negyedóra+összekavarni a moslékot 5-10 perc:)"
Hát nem éppen... kipakolni a trágyát ha nem 1 állatod van eleve 15-30p, ráadásul lapáttál amiben benne van, hogy elhordod a trágyadombra, vagy akárhová, beszalmázol újra.
Hízó sertéseknek főzni kellett reggel és este, főtt krumpli+kukoricadara. A vizet oda kellett hordani az üstbe, a tüzet meg kellett gyújtani, a krumpli oda kellett tenni, kukoricát szintúgy, daralni, ha nem volt stb.
Azért melósnak számított, hiába mosolyogsz rajta, főleg ha nem 1 állatról hanem 5-10 jószágról beszélünk.
Látom, értesz hozzá...
Szalma disznó alá? Főzni tavasztól őszig? Főtt krumpli csak akkor ha van. A disznó nem tehén, nem olyan nehéz a ganézás.

válasza:Ő...
miért mivel almolnál sertés alá, ha nem szalmával? 😅
milyen lucernadara??? az szálas takarmány...

válasza:

válasza:

válasza:"miért mivel almolnál sertés alá, ha nem szalmával?"
Télen. Kismalac alá nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Azt tudom, hogy az ötvenes években még gyártottak ilyeneket, de a hatvanas-hetvenes évektől nem találok semmit.
Én azt mondom fogja be a pofáját!!!! Nincs joga a véleményéhez. Ez nem tudományos. Szerintem meg a skandináv modell sokkal jobb, mint a libertárius gazdaság. A konzervatív libertárius söpredékben semennyi együttérzés nincs a szegények felé. A történelemből...
Itt látható 5:14-től egy korabeli S-osztályú Mercedes ( | ) rendőrautó: Ezekre a BMW-kre gondoltam: | | |
Aki a munkásmozgalomnak a tagja vagy azt támogatja, az automatikusan kommunista? A munka ünnepe annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságból és az USA-ból indult ki, egy kommunista ünnep?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!