Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ha a rómaiak ölték meg Krisztu...

Ha a rómaiak ölték meg Krisztust, akkor miért lett a római katolikus egyház?

Figyelt kérdés
Ha Krisztus zsidó volt, a Quintus Pilatus római, aki kivégeztette Jézust, és keresztre feszítette, akkor miért alakították meg a rómaiak a világ legnagyobb hatalommal bíró egyházát? Ezzel hódolnának be Krisztus előtt, hogy ezzel fejezzék ki mély fájdalmukat a történtek miatt? Mert ha úgy nézzük, akkor a zsidó hívők azok, akik valóban Jézust szolgálják.

2016. dec. 3. 08:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ezzel hódolnának be Krisztus előtt, hogy ezzel fejezzék ki mély fájdalmukat a történtek miatt?"

Nem, egyszerűbb a sztori. A kereszténység a Római Birodalomban született, tehát ezt a birodalmat kellett meghódítaniuk. Sikerült is nekik, három évszázad alatt üldözött szektából államvallássá vált a kereszténység. És mivel még akkoriban is hatalmas, aránylag jól szervezett, jó közigazgatással ellátott birodalomról volt szó, ezért Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika nagy részén elterjedt a kereszténység, meg tudta vetni a lábát annyira, hogy fennmaradjon.

Az pedig, hogy pont Róma lett a kereszténység központja, azért alakult ki, mert Róma volt a birodalom központja, természetszerű volt, hogy a birodalom államvallását is innen kell irányítani.

2016. dec. 3. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
Illetve a Rómaiak túl nagy erőt láttak benne. Ezért, amolyan megelőző csapásként felépítettek egy jó sztorit, amivel a saját érdekeik szerint tudták irányítani a népet.
2016. dec. 3. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Birodalmi szempontból oké. Én azt nem értem, ha Krisztust a rómaiak ölték meg, akkor ez egy kicsit képmutatás nem? Hiszen a nevében is benne van "római katolius egyház".
2016. dec. 3. 09:15
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

Azért azt is vedd figyelembe, hogy az iskolázottság nem volt túl erős akkoriban. Egy tanulatlan embert nem nehéz irányítani. Nem volt internet. Tehát az ismeretek terjedése is korlátozott volt. A rómaiak alapvetően egy rabszolgatartó társadalom volt. Előbb ütöttek, aztán kérdeztek.

És el kell ismerni, baromi jól menedzselték a dolgot ... a mai napig az egyik legerősebb egyház.

2016. dec. 3. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
12%

Jézus nem volt zsidó, ezt is meghamisították, mint minden mást.

A római birodalom volt akkor a meghatározó, a kereszténység amolyan szektaként ismerték, a rómaiak saját vallási rendszert követtek.

De mivel Jézus és tanítványai az apostolok egyre nagyobb ismertségre és követőkre találtak, a zsidók eleve elutasították a kereszténységet, így a zsidók keresztre feszítették, a római birodalmi császár pedig elnézte nekik.

Utána a kereszténység még jobban elterjedt, az addig különféle istenekben hívő rómaiak is áttértek a kereszténységre, ami még fennálló később német-római birodalom már keresztény vallás mentén szerveződött, ezért lett Róma a kereszténység központja.

2016. dec. 3. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
0%

Jézus nem zsidó volt, hanem párthus és arámiul beszélt.

Az arámi pedig nem a héber egy alválfaja, hanem az ómagyar egy tájszólása volt.

Párthus herceg vala Jézus. Pártus, azaz magyar.

2016. dec. 3. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem csináltak ebből etnikai kérdést. A vallás szerint nem a Római Birodalom ölte meg Jézust, hanem az emberek gonoszsága, ami épp a Birodalom adminisztrációja képében mutatkozott meg. Jézus pedig azért jött a világra, hogy aki hisz őbenne, pont az ilyen gonoszságtól szabaduljon meg.


Ez a gonoszság pedig mindenkiben megvan, nemcsak a rómaiakban, és ugyanakkor mindenki megszabadulhat tőle, aki hisz Jézusban. A hit szerint tehát mindegy, hogy a rómaiak ölték meg Jézust, ha egy római hisz abban, hogy a hite által megszabadulhat a bűntől, akkor nyugodtan lehet keresztény. Jézus minden emberért vállalta a kereszthalált, és nem csak a zsidókért. Még a kereszten is azért imádkozott, hogy Isten bocsásson meg azoknak, akik megfeszítették...

2016. dec. 4. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Szinte hiányoltam ezt a jèzus magyar volt elmèletet innen :DD
2016. dec. 4. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!