Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy elismert természettudós...

Egy elismert természettudós híhet a teremtésben?

Figyelt kérdés
2022. jan. 27. 15:35
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
77%

Korlátozottan.

Például abban hihet, hogy az ősrobbanást teremtették.

2022. jan. 27. 15:36
 2/33 anonim ***** válasza:
60%
vagy a fizikai törvényeket
2022. jan. 27. 15:42
 3/33 anonim ***** válasza:
73%

Hihet-e a Biblia vagy más vallási könyv által leírt teremtéstörténetben?

Nem.

Hihet-e abban, hogy az univerzumunkat valamiféle intelligenciával rendelkező, magasabb rendű lény teremtette az ősrobbanás során vagy azt megelőzően?

Igen.

2022. jan. 27. 15:42
 4/33 anonim ***** válasza:
78%
Mai korban, mai ismeretekkel a szó szerinti 6 napos teremtésben nem.
2022. jan. 27. 15:58
 5/33 TappancsMancs ***** válasza:
61%
Ez elvileg magánügy és semmi köze a tudományos munkájához. Ráadásul a vallásgyakorlás ma már nem korlátozható... Kutathatja egy egyiptológus az ókori egyiptomi istenségeket akár hisz bennük, akár nem. Semmi köze a kettőnek egymáshoz valójában.
2022. jan. 27. 16:01
 6/33 anonim ***** válasza:
32%
A teremtés nem 6 napos votl ez lehetett vagy 6 milliárd év is.Csak képletesen kell érteni.
 7/33 dq ***** válasza:
94%
Semmi köze annak hogy mit hisz, ahhoz, hogy elismerik-e.
 8/33 A kérdező kommentje:

5-ös. Ez igy igaz.

6 Bizony a Biblia nem mondja, hogy szó szerinti hat nap. Inkább 6 ciklus, aminek ismeretlen az időtartama.

7.-es. Igy kellene lennie, de a "tudós" társadalom sokszor ferde szemmel néz rájuk...

2022. jan. 27. 16:20
 9/33 dq ***** válasza:
100%
Nem néz. A lehető legmagasabbról leszarják.
2022. jan. 27. 16:22
 10/33 A kérdező kommentje:
Ja, az ősrobbancs sem magától jött létre. Nem jöhetett...
2022. jan. 27. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Jó természettudósok, ti "látjátok" magatok előtt a képletekben, számokban, kifejezésekben stb... foglalt jelenségeket vagy egyszerűen csak...

Egyszerűen semmi affinitásom nincs az absztrakt megfogalmazások elképzeléséhez, hogy most mi mivel mit művel és ez nagy nehézségeket okoz. Még ha modellezve van az is bonyolult, mert egy kis mikroszkopikus ábra vagy annak stilizált formáival se vagyok beljebb, egyszerűen túl "távolinak" tűnnek.

A természettudósok azért nem hajlandók egyszerűen elmagyarázni a dolgokat, mert irigylik a tudást mástól?

Már sokszor tapasztaltam, hogy egyszerű dolgokat csak nagyon bonyolultan hajlandók elmondani. Most például Gödel nemteljességi tételéről világosodtam meg. Eddig nem értettem, de most, hogy már értem, úgy gondolom egy középiskolásnak is simán el lehetne érthetően mondani.

A nagy természettudósok hány éves koruktól foglalkozhattak a "saját" tudományágukkal?

Például biológia. Vajon volt olyan, aki későn kezdett vele, mégis hatalmasat alkotott a területén belül? Biztosan volt olyan is, aki már kisgyermekként is belemerült ezekbe.

Természettudósok, vagy természettudománnyal foglalkozók! Nektek mit jelent a tudomány?

Miért döntöttetek úgy, hogy tudománnyal szeretnétek foglalkozni?

Természettudós cáfolja már meg ezt a gázfejlesztéses elméletet?

Itt a gázos rész a lényeg Senki nem cáfolja meg kommentekben talán igaz?

A természettudósok mivel érvelnek amellett hogy szabad akaratunk van és nem csak a természet törvényei hozták létre majd irányítják az agyunkat, ezen...

Ha jól tudom döntésnél mindig egy csomó információt elemzel, de ezek kívülről kerültek be, meg az agyadat is a természet rakta össze, akkor hogy lehetséges hogy nem teljes egészében diktál a környezetünk? Szokták mondani, hogy létezik vagy létezhet a véletlen a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!