Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi történik a befőttel az...

Mi történik a befőttel az idők során?

Figyelt kérdés
Egyszer olvastam olyat, hogy pl. a konzerves kukoricát érdemes minél előbb elfogyasztani, mert az idővel kevesebb lesz benne a cukor. De most rákerestem a befőttre, cukorra, időre, de semmi hasonlót nem találtam, nem tudom, mi történik a cukorral.

2022. ápr. 18. 10:18
 1/3 Senior Séf ***** válasza:
A cukorból keményítő lesz az idők során. Még a frissen szedett kukoricát (vagy zöldborsót) is érdemes 4 órán belül megfőzni, mert ennyi idő alatt a cukortartalmának mintegy 70%-a keményítővé alakul.
2022. ápr. 19. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
:D Akkor mi lesz a dolgokkal 4 óra után? Én tárolásról, meg konzervekről beszéltem, amik nem 4 órán, hanem akár évtizedeken át vannak eltéve. Meg a borsó is el lenne téve de szárazon. Akkor már nem is történik vele semmi 1 nap után, az már 6*4 óra. :D
2022. ápr. 20. 05:56
 3/3 anonim ***** válasza:
2022. júl. 20. 02:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!