Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Fizikai értelemben mi történik...

Fizikai értelemben mi történik a tojásfehérjével, amikor kemény habbá verjük?

Figyelt kérdés
2022. aug. 8. 05:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetöen az intenzív keveréssel egy "homogénnek" nevezhetö fehérje-levegö keverék készül. Apró légbuborékok keverednek el a fehérjében, amik idövel ki is mennek belöle (nem 100%-osan), tehát egy idö után összeesik a hab.

[link]

Ebben a receptben a hozzáadott só, vagy citromlé valamennyire kicsapja a fehérjéket, ettöl lesz stabilabb.

[link]

Itt a vízgözzel melegített tál adja át a höt, ettöl csapódik ki valamilyen szinten, illetve a hozzáadott cukor amikor kihül megkeményedik, és tartja az állagát, illetve fényes felületet ad neki.

2022. aug. 8. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Reverzibilisen kicsapódnak, negyedleges szerkezetük változik/változhat.
2022. aug. 8. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. aug. 8. 12:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lennék meglepve, ha az erős mechanikai behatás is megeváltoztatná a fehérje szerkezetét.
2022. aug. 8. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A levegő buborékokat a tojásfehérje nagy felületi feszültsége miatt tudom belekeverni. Fizikai értelemben semmi nem változik, csak folyadékból folyadék-gáz diszperz rendszer lesz.
2022. aug. 8. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!