Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Vannak olyan platformok, ahol...

Vannak olyan platformok, ahol meg lehet könnyen tekinteni, hogy egy adott napon (elmúlt évtizedben), milyen volt egyes országokban az átlagos nappali hőmérséklet és átlagos csapadékmennyiség?

Figyelt kérdés

febr. 4. 08:56
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Elsődlegesen ott vannak az adott ország meteorológiai szolgálatai - azoknak van hivatalos mérőhálózata, infrastruktúrája ehhez.

Kis hazánkban ilyen a Hungaromet (leánykori nevén Országos Meteorológiai Szolgálat) Meteorológiai Adattára:

[link]

De vannak nem hivatalos, különböző forrásokat - amatőr meteorológiai állomások, repülőterek METAR-adatai, stb... - aggregáló szolgáltatások - ilyen például a Weather Underground:

[link]

febr. 4. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
#1 De itt hol van az átlag?
febr. 4. 13:35
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
#2: Vagy eleve az adott adatsor átlagolt értékeket (is) tartalmaz, vagy az adott adatsorokból képzel átlagot.
febr. 4. 13:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
febr. 4. 15:23
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:
31%
Háát egyik sem valami fogyasztóbarát 😋
febr. 4. 17:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem, de azért az is használható, amit az egyes küldött, és találtam egy másikat, ahol tudok normálisan orszagot listázni. Ott is nekem kell átlagot számolni, de ez van.
febr. 4. 18:15
 7/9 TappancsMancs ***** válasza:
47%
Tedd be ide a linket, hátha másnak is hasznos lesz. (és azért lepontozától még nem válik felhasználóbaráttá az a két oldal. vagy esetleg igen?)
febr. 4. 18:44
 8/9 A kérdező kommentje:

[link]

Én ezt találtam, nekem ez talán könnyebben átlátható. Egyébként én mindenkit felpontoztam.

febr. 4. 19:15
 9/9 TappancsMancs ***** válasza:
47%
Ez még mindig jobbnak tűnik. Van diagram is, de jó lett volna havi és éves is, hogy ezeket is be lehessen állítani.
febr. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!