Szú lehet műanyagban?
Ez egy kék műanyag hordó oldala, ami nekem érdekes: az a szöveg felett lévő "mintázat".

#10 (19:10)
A kérdező tényszerűen leírta, hogy rágott járat van a kitöredezések tövében, ráadásul a formaiság is szúrágást bizonyít.
Tehát nincs itt semmi "hülyeség", csak te vagy értetlen és arrogáns. A kérdező által empirikusan megfigyelt tény, hogy ebben az esetben a szúnak igencsak megfelelt a szintetikus polietilén!

"A kérdező által empirikusan megfigyelt tény, hogy ebben az esetben a szúnak igencsak megfelelt a szintetikus polietilén!"
Persze...
És ha a bolha valamennyi lábát kitépjük, azért nem ugrik amikor rászólok, mert megsüketül. Hát csak természetes, nem? Hát tapasztalom, hogy nem ugrik, mert biztos süket lett!
Én is arrogáns leszek, amikor valaki egy kapitális szamárságot próbál letolni a torkomon. Az, hogy a szemedet megvezeti a látvány, azt természetesnek tartom. Erre épült a bűvészet, hogy a látvány megvezet téged. De ez a tudományok rovat, és az agyadat is kellene használni a szemed mellé! Az én agyam tiltakozik a szú műanyagrágása ellen. A tied nem?
És ugye a szúrágás-SZERŰ kitöredezések bal oldalán lévő szabályos háromszög alakú lyukat is csak a szú rághatta? A szú harapta ki a háromszöget a háromszög alakú pofájával... Igaz tizenegyeske?

#12 (09:36) - illik elolvasni a már lefutott eszmecseréket, mielőtt hozzászólsz a kérdéses témához!
🤦
Az éles kitöredezés a polietilén fotokémiai korróziója miatt van, de ahogy a kérdező már pontosította, ez főként a rágott járatok felett történt meg. A jól látható mintázat is rágott járatokra utal.
10#
Appercepciós képességed egyenlő a nullával. Először is mutass rá, hol állítottam biztosan a "hülyeségem" ? Kérdést tettem fel, és még válaszoltam is az ebből adódó kérdésekre elfogulatlanul. Nem állítottam, hogy szú, de egyre biztosabb vagyok benne hogy az, mint ahogy abban is, hogy a Te válaszaid nem relevánsak a témában. Miért? Mert értetlen vagy.
12# Ha nem fogod fel, amit látsz és olvasol, akkor Te egy igazi csoda vagy, hogy idáig eljutottál... a természet és a sors nagyon kegyes lehet hozzád.
Mindenki másnak köszönöm a válaszokat!

1
A szú nem él meg műanyagon.
belerágás még csak elképzelhető.
De mint táplálkozás ilyen mennyiségben, töménységben kizárt.
2
A kép alapján nincsen semmi járat, minden széle, alja éles, szögletes.
Azért szívesen megnéznék egy képet, amin bemutatod, hogy a nyíllal jelölt lukon bedugsz egy drótot, damilt a járatba, ami a másik oldalon kijön.
15#
megpróbáltam, de ahogy hozzáértem levált, nagyon töredezik és nagyon kicsi, vékony a réteg. Nem tudom mi ez, nekem szú járatnak néz ki de nem állítottam ezt sehol biztosra, ezért is írtam ki kérdésnek. na mindegy.
A dolog részben tisztázódott, módosítanom kell néhány megjegyzésem:
14-es megjegyzéseim címzettjeitől (10# és 12#) bocsánatot kérek, és az összes degradáló kijelentésem rám vonatkozik.
10# arroganciáját jogosnak kel elismernem rám vonatkozóan.
A többiektől pedig elnézést kérek, mert szándékomon kívül megtévesztettem őket.
4-es hozzászólásom tartalma csak részben igaz, mint az utólag kiderült.
Vannak helyek ahol átjárható, de nem ezek vannak többségben. Nagyítóval is megnéztem, és ahol átjárható, ott nem kerek alagút van, ahogy azt tévesen állítottam, és van, ahol nem is átjárható , ergo ez a szú max az agyamat rágta meg ezért ott is azt látok, ahol nincs.

Kérdező örvendetes, hogy rájöttél, és hogy meg is osztottad velünk az újabb tapasztalatokat az becsülendő.
18
A kifejezésem rád a "lelkes hülye".
A tudatlanság és a szorgalom nem mindig jó párosítás.
1
nem ilyen mintázatú a szú rágásnyom.
2
A korrózió kifejezés fémekre használatos.
3
a fagy nem okoz ilyet.
az tipikusan a hordó alját szokta megpúposítani, semmiképpen sem egy oldalnak egy kis részét.
4
a HDPE műanyag nagyon jó vegyállóságú.
Már leírtam a hármasban, hogy az UV felületrongáló hatása, + fizikai behatás eredménye.
Oda lett bszva a fagyott földhöz, vagy betonhoz.

#19 (16:00)
1. Pedig a sugaras mintázat elég jellemző:
2. A "korrózió" kifejezés bármilyen anyag elhasználódására használatos, melyet (főként) a környezet közvetlen vegyi hatása okoz. Használják üvegre, szintetikus anyagokra, textíliákra, stb.
3. A korrodált anyag kitöredezését a környezeti hőciklusok és a repedésekben megfagyó csapadék jelentős mértékben segítheti.
4. A HDPE, LDPE, stb. poliolefinek egyik alapvető hiányossága, hogy a környezeti UV sugárzás tönkreteszi, főleg ha emelt hőmérséklet és nedvesség is váltakozik. Az ilyen anyagokból készült és kinti környezetben tartott tárgyak néhány év alatt teljesen elveszítik a mechanikai tartásukat, összerepednek és/vagy szétmállanak.
Egy ilyen előkorrodált hordó mellé fadarabok kerültek, melyekbe a szú fészket épített. A korrodált felület sokkal érzékenyebb a járatok mellett fellépő fokozott vegyi behatásokra, így a felület ezek nyomán töredezett ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!