Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg léteznek olyan emberek...

Tényleg léteznek olyan emberek, akik teljesen jól vannak napi 1-2-3 óra alvással?

Figyelt kérdés
Mint pl. a Better Call Saulban Lalo Salamanca. Meg én is hallottam ilyen legendákat, pl. állítólag így tudta egy fickó befejezni egyszerre a BME-n a villamosmérnök, és fizikus szakot, hogy napi 2-3 órával teljesen jól elvolt, és amennyivel többet aludtak a többiek, ő annyival többet tanult. Vagy pl. az egyik egykori tanárom szerint a nővére napi 3 órákat aludt, amikor két kisgyerek mellett elvégezte a jogász szakot, de jól volt, mert ő ilyen. Ilyenek tényleg vannak, vagy ezek csak ilyen mende-mondák, a fantázia művei?

okt. 27. 23:55
1 2
 1/15 Mojjo ***** válasza:
84%

Namost nekem volt szerencsem a masodik kislanyom megszületese környeken hetekig napi 2-3 orakat aludni - hetvegen sikerült 5-6 orakat is, hetköznap talan atlag 3, ami ugy jött ki, hogy neha 1, neha 4-5. Es NEM, nem voltam teljesen jol el. Tuleltem, de ennyi a maximum. Neha asztralutazast tettem a Jupiternel, neha egyallto helyemben kiraktam Tapsi Hapsi kepet fogpiszkalokbol - negy terdimenzioban. Ez nem tudom, mennyire a jol elleves ismerve, de hat ilyesmivel kell szamolni. Es ez hetek volt, nem evek.

Ezzel együtt termeszetesen szeles hatarok között mozog, hogy ki mennyit bir, illetve vannak emberek, akiknel amugy sem müködik valami jol (insomniasok), de evekig, amig egy egyetemet elvegez az ember, ha nincs egyeb komoly defektje, tehat kb normalisan müködik a szervezete, akkor teljesen es totalisan kizart, hogy ezt lehet csinalni.

okt. 28. 00:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
4-5 órával el lehet lenni hosszabb távon. Nagyon kevesen ússzák meg károsodás nélkül a nemalvást vagy a minimális alvást. Nekem egyre kevesebb kell, de 6 óra a minimum, ha másnap is szükség van magamra:)
okt. 28. 02:02
 3/15 A nagy Levin ***** válasza:
80%
Nekem van olyan (középkorú) ismerősöm, aki évek óta 2-3-4 órákat alszik naponta. Egyelőre jól van, de szerintem előbb-utóbb vissza fog ez ütni.
okt. 28. 04:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt az egyéntől függ, másrészt az alvás minőségétől is.

Én lassan egy évtizede CPAP-val alszom (apnoém van, a gép nélkül fuldoklom), ami rögzíti az alvási időt. A jogsit akkor kapom meg, ha a napi 4 óra megvan. Igyekeznem kell, hogy sikerüljön. A szomnológusomtól kérdeztem, hogy hogyan lehetne többet aludnom, de azt mondta, ha így nincs panaszom -és nincs-, akkor ez még bőven belefér.

okt. 28. 05:24
 5/15 anonim válasza:
100%
Teljesen kizártnak tartom, hogy hosszú távon jó hatása van 1-2 óra alvásnak. Az emberi szervezet ezt nem tolerálja sokáig káros következmények nélkül. Amikor a kislányom megszületett, nekem is volt olyan időszak, hogy pár óra alvás jutott, dekoncenttált lettem, párszor hülyeségeket csináltam vezetés közben, rettenetesen kimerült és ingerült is lettem.
okt. 28. 07:20
 6/15 anonim ***** válasza:
nem
okt. 28. 08:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
A nejem sokáig hét közben 1-2 órákat aludt, de a hétvégéket végigaludta.
okt. 28. 10:15
 8/15 anonim ***** válasza:
31%
Ez kamu. Ilyen nincs. Az agynak napi 6 óra alvás minimum kell. Aki azt mondja hogy kevesebbel teljesen jól finkcionál az hazudik. 1-2 órával nem igazán lehet élni sem közepes távon sem.
okt. 28. 11:51
 9/15 anonim ***** válasza:
43%

Metanfetamin??

Aki nem alussza ki magát, mindegy miért, egyre agresszívebbé válik!!

A teljes alvásmegvonás idővel öncsonkításba megy át.

Ezek tudományos tények!

Hosszútávon 1-3 órákat aludni csak metanfetaminnal lehet!! Egyébként a szervezet lekapcsol, az illető elelalszik, akár állva is!

okt. 28. 11:55
 10/15 anonim ***** válasza:
59%
Mivel magának az alvásnak a természetét sem ismerjük mélységében, így nem tudunk olyat sem állítani, hogy biztosan káros ez vagy az az alvási szokás. Igazából mindenki a saját személyes élményeivel jön.
okt. 28. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!