válasza:

válasza:

válasza:Nekünk (mint ezen univerzumban élőnek) ugyanazt jelenti mindenhol. Ez is egy viszonyítási alap.
A másik univerzumba élő valakiknek az ottani törvényeknek (a helyi Newton:) megfelelő a mi általunk ismer gravitáció és kifejezés.

válasza:2.
A gravitációs állandóra egyelőre csak találgatások vannak, hogy miért pont annyi. Esetleg a kvantumgravitáció elméleteitől remélik, hátha lesz erre magyarázat.
Az is lehet, valamilyen önszabályzó visszacsatolás folytán stabilizálódott, ezt egy idézettel próbálom szemléltetni:
"Ha a G nagyobb lenne, a gravitáció erősebb lenne, ami a csillagok gyorsabb összeomlásához és egy rövidebb életű univerzumhoz vezetne. Ha kisebb lenne, az anyag talán soha nem egyesült volna galaxisokká és csillagokká."
Másik univerzummal foglalkozni érdekes, itt a Gyakori Kérdéseken sokan 1 db univerzumot sem képesek ésszel befogadni, ahogy én tapasztaltam.
+1
Bár az Én észrevételeim alapján a gyakori kérdéseken éppen hogy valami másik univerzumból valók vannak többségben.
:)

válasza:Kérdező! Egy rendkívül durva igazságra fel kell hívnom a figyelmedet!
UNI verzumról beszélünk! Egy van belőle, véletlenül se több. Nincs másik! Soha, semmikor. Ezt tessék egyszer s mindenkorra tudomásul venni!

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!