Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az a sebesség, amivel már...

Mi az a sebesség, amivel már érdemben lehetne a jövőbe utazni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ami nekem mondjuk 1 év, az a Földön 50 év. Tud valaki Excel kódot csinálni hozzá?
máj. 6. 20:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18%
Van egy kis probléma. Azon kívül, hogy excel kóddal nem lehet, a fénysebességet kell közelítened, tehát ha minden honfitársad egy éves jövedelmét felajánlja neked, akkor se áll szóba senki veled. Leginkább azért nem, mert nincs ilyen szerkezet. Az már senkit nem izgat, hogyan jössz vissza, már csak azért se, mert azzal elveszíted az előnyt, meg úgy se élsz annyit.
máj. 6. 21:04
 2/16 A kérdező kommentje:
Chat got szerint ez az elmélet hülyeség, érdemi időnyeréshez szinte fémsebessggel kéne utazni, ilyen 99,98%
máj. 6. 21:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Arra kell neki az excel, hogy azzal szamolgassa a sebesseget. Miert ne lehetne.
máj. 6. 21:25
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

1:50-es "időarányhoz" 0,9998 fénysebességet kell elérni. Egy grammnyi anyagnak ilyen sebességre gyorsításához kb. 70 hirosimai atombombának az energiája kellene. Aztán majd ugyanennyi kell a lefékezéséhez is. (Vagy úgy is lehet szemlélni, ha ezzel a sebességgel becsapódna egy bolygóba, akkor akkorát szólna, mint 70 hirosimai atombomba.)

Így egyhamar nem valószínű, hogy ilyen sebességgel fogunk utazgatni.

máj. 6. 21:50
 5/16 A kérdező kommentje:
Szerintem soha, mert akkor fékezés nélkül beleütköznénk random bolygókba... Olyan gyorsan nem lehetne lereagálni, ha elénk kerül valami
máj. 6. 22:40
 6/16 A kérdező kommentje:

Egyébként azt hittem, hogy már 10-20%-nál van valami érdemi időnyerés

Így kuka a dolog, soha nem fogunk ennyivel utazni. Warp drive más elven működik

máj. 6. 22:40
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Na, a vilagur nagyon ritka. Random bolygoba beleutkozni kb eselytelen. Es soha ne mondd hogy soha. Egy atombomba is csak a tomege altal kepviselt energianak elhanyagolhato reszet szabaditja fel. Parezer ev alatt a tuztol eljutottunk a fuzioig. Tovabbi parezer ev alatt ki tudna megjosolni hova jutunk el.
máj. 6. 22:48
 8/16 A kérdező kommentje:

"Egy atombomba is csak a tomege altal kepviselt energianak elhanyagolhato reszet szabaditja fel."

Ez biztos? Honnan tudod?

máj. 6. 22:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
8: Ez közismert tény, hogy az atombomba "műszaki hatásfoka" (azaz, hogy valójában mennyi az az anyag ami reagál) nagyon alacsony.
máj. 6. 22:56
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
8 Ismeretterjesztes altal tudom. Nem tudom neked itt pontosan levezetni, hogy milyen anyagok hasadnak milyen anyagokka es kozben hany proton meg neutron hova, de az anyag nagy resze ugyanugy megmarad utana is. Ellenben ha a teljes anyag energiava alakulna, egy kiskanalnyival le lehetne robbantani a Afrikat a Fold felszinerol (lehet hogy nem, de szemleltetesnek jo lesz).
máj. 6. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

A bolygók rotációs sebessége miért ennyire eltérő?

Egyáltalán, mi határozza meg egy adott bolygó rotációs sebességét?

Ez van olyan gyors mint?

A feketelyuknál az akkréciós korongban keringő anyag sebessége van olyan gyors mint a fénysebbesség?

Az, hogy mi az egyenes, az sebességfüggő is?

Pl. egy Nap körül keringő üstökösnek az az egyenes, ami utat szabadesésben jár be? Magyarán ha a fény sebessége megegyezne ennek az üstökösnek a sebességével, akkor a fény is ugyanazt az utat járná be, amit az üstökös? És akkor azt a vonalat tekintenénk egyenesnek a térben?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!