Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy a bogarak antigravi...

Igaz, hogy a bogarak antigravitációs módon repülnek?

Figyelt kérdés
Egely György professzor vezette le egy érdekes előadásban. Még sose hallottam erről.
júl. 2. 20:58
1 2
 1/15 sadam87 ***** válasza:
100%
Nem.
júl. 2. 20:58
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Azzal, hogy repülnek a gravitáció vonzó erejét legyőzik (különben leesnének). Erre gondolsz antigravitáció alatt?
júl. 2. 21:00
 3/15 A kérdező kommentje:
2: csakhogy a szárnyuk nem tud annyi felhajtóerőt generálni
júl. 2. 21:07
 4/15 2*Sü ***** válasza:
89%
Ha nagyon leegyszerűsített modellel számolsz, akkor lehet, hogy kijöhet, hogy nem elegendő önmagában a felhajtóerő. De a szárnyak mozgásának hatására örvény keletkezik, ami extra felhajtóerőt jelent. Ehhez jön hozzá még némi tolóerő, ami levegő hátra, lefelel való gyorsítása során hozzáadódik a felhajtóerőhöz.
júl. 2. 21:16
 5/15 Mojjo ***** válasza:
100%
@3: Ez egy nagyon régi mítosz/urban legend, ami nem meglepő módon soha nem volt igaz.
júl. 2. 21:24
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

"csakhogy a szárnyuk nem tud annyi felhajtóerőt generálni"

Hogy tudnak repülni, az elég látványosan bizonyítja, hogy képesek annyit.

júl. 2. 23:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, egyszerűen kikapcsolják a gravitációt. "Egely György professzor" anyám, borogass!
júl. 3. 00:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Régen sokat olvastam és néztem Egelyt. Nem érdemes lenézni őt, de túl komolyan venni is felesleges. Elég művelt ember és sok témában szerintem nagyon jó meglátásai vannak. Nem fekete-fehér a tudomány sem. Ő ennek mindig is a határán mozgott. A hideg fúzió a tudományból indult, aztán szitokszó lett, de ma is létező tudományos terület csak új néven megy.

Láttam olyan műsorát, ahol a vendég valami forradalmi belsőégésű motort mutatott be. Az nagyon ciki volt. Egely sztem látta, hogy mekkora tévedésben van a vendég, de szépen bólogatott. Egely ebből él, eljátssza ezt a szerepet. Persze az is lehet, hogy magát is becsapja, ezt nehéz eldönteni innen.

Remek lenne valami antigravitációs dolgot felfedezni, de per pillanat a tudományunk szerint ez lehetetlen. Kár, mert így rohadt nehéz lesz utazgatni csak a saját galaxisunkban is.

júl. 3. 00:16
 9/15 anonim ***** válasza:
86%

Egy egyszerű tanács: ha ő mondja, akkor nem igaz.

Ez az esetek 99.99%-ában helyes eredményt fog adni, érdemes követni.

júl. 3. 08:30
 10/15 anonim ***** válasza:
80%

Az antigravitáció rendkívül jól hangzó blöff. Nem létezik errefelé. Pontosabban, elvileg létezik, mert rendkívül rövid időre, mondjuk nanoszekundumokra létrejöhet antianyag, csak aztán egyesül az anyaggal és energia lészen belőle.

Az a keserű igazság, hogy a bogarak (is) felhajtóerővel működnek, csak ezt kevesen értik. A többi kitalál valami hamisat, amit legalább érteni vél.

júl. 3. 08:55
1 2

További kérdések:

Az ikervizsgálatokat a nemi identitás kutatása szemszögéből hogyan kell értelmezni?

Állítólag azt igazolták vele, hogy nincs meleg gén. De nem vagyok jártas a témában

Mi az oka annak, hogy a településünkön április óta nem esett eső?

A település ahol lakom ennyi ideje nincs 1 csepp eső sem. Ez most ebben az évben jellemző, ezelőtt sosem volt ilyen, sőt itt mindig is voltak nagy esőzések, viharok. De ebben az évben egyszerűen minden kikerül. Elkezd beborulni, látom az időképen, hogy 20-30...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!