Amikor még nem vált el egymástól a 4 kölcsönhatás, akkor hogyan működött az az erő, amit az az egy kölcsönhatás kifejtett?

válasza:"Te érted, mit akarsz kérdezni??? "
Nem biztos, csak kíváncsi vagyok.
"A kölcsönhatás a nevéböl adódóan több valami egymásrahatását jelenti, külön nem létezik semmi belöle."
Megpróbálom átfogalmazni: hogyan hatottak kölcsön a dolgok amikor még nem vált el egymástól a mai 4 alap kölcsönhatás? Hogyan működött a kölcsönhatás, amikor még csak az az egy "ős kölcsönhatás" létezett a világban?

válasza:

válasza:

válasza:#5
Hát pedig elméletileg az univerzum fejlődése során volt egy úgynevezett Planck-korszak, ami alatt nem léteztek az általunk ismert elemi részecskék, és a négy alapvető kölcsönhatás egységes volt, majd az infláció előtt (gravitáció) és alatt (elektrongyenge és erős) különváltak.
"ezt próbálják egy univerzális egyenletbe foglalni mostanában, a gravitációt a többivel"
Nem egészen. A kvantumgravitáció célja, hogy minden kölcsönhatást egyetlen alapkölcsönhatásra vezessen vissza, írjon le. Az általunk ismert kölcsönhatások az infláció utáni téridőben fejtik ki hatásukat, a Planck-kori állapotoka pedig merőben eltérőek voltak.

válasza:

válasza:További kérdések:
Mert el nem tudom képzelni hogyan őrölt hatékonyan a gyakorlatban. Mert néha napokig, sőt heteking csak max ilyen 5km lengedező szél van, az gondolom harmatgyenge lenne hozzá. A számára optimális, élénk, de nem viharos szél is a legtöbbször olyan, hogy felkeredeik, de...
Elvileg a következő napok ideálisak lesznek, nemsokára elfogy a Hold, Európa az éjszaka közepén fordul jó irányba, nem jellemző a felhősödés. Én kimegyek valami prérire egy sima binokulár távcsővel.
Az emberek 300 ezer év alatt miért tudtak ilyen szintre fejlődni? De ha bele vesszük a homo erectust is akkor 1.5 millió év alatt míg a dínók 164 millió év alatt meg sem közelítették ezt a fejlődési ütemet? Az ok, hogy sikeres fejlődésük volt eleve is a dinoknak de az...
Vagy a délin. Mindegy? Van különbség?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!