válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Rengeteg elméletet gyártottak már, de amivel kitalált nem bizonyított dolgokkal magyaráznak ugyancsak kitalált nem bizonyított dolgokat az nagyon sántít nekem. Itt most az ősrobbanásra sötét anyagra és fekete lyukakra gondolok, ezek egyike sem létezik. Nagyon sok elméletet gyártottak már belinkelek ide egy egyszerűt ami például a szimpla mágnesességgel magyarázza a világegyetem működését.
Vannak más elméletek is amelyek logikusabbak éterelmélet meg elektromágneses univerzum elmélet stb. ezek is elérhetőek a neten, az igazságot én sem tudom, de a jelenlegi helyzet engem a dogmatikus geocentrikus világképre emlékeztet a középkorból.

válasza:Arra az éterelméletre gondolsz amit már 1887 és 1890 között méréssel cáfoltak, hogy nem igaz?
Azokra a fekete lyukakra gondolsz amik közvetett mérésekkel bizonyíthatóan léteznek? Amik jól mérhetőek?

válasza:A michelson morey kísérlet nem áll túl erős lábakon, olyan tulajdonságokat ad az ugynevezett éternek amivel nem biztos hogy rendelkezik.
Amikor a vallás kategóriában vitáztam nem volt könnyú dolgom hiszen nehéz megcáfolni kitalált dolgok létezését. Nem stimmeltek a számok kitalálták a fekete lyukakat, nem stimmelt a tömeg kitalaltak a sötét anyagot amiatt meg ki kelett találni a sötét energiát ezek miatt meg ki kelett találni az ősrobbanást. Az a gyanús, hogy ezt az elméletet elfogadttnak tökéletesnek tévedhetetlennek gondolják pedig még az előbb belinkelt videósorozat is képes megmagyarázni a világ működését sötét anyag meg fekete lyukak nélkül.

válasza:

válasza:És így lett a tudományból is vallás. Nem ismerem én sem az igazságot, azt állítottam ez az elmélet és még sok más is hihetőbb mint az hogy kitalált és nem bizonyított dolgokkal magyaráznak ugyancsak kitalált dolgokat amiket azért kellett kitalálni hogy az előző kitalált dolog ne mondjon ellent a valóságnak.(Fekete lyuk, sötét anyag, sötét eneriga, meg ősrobbanás) Holott egyszerűbb elméletet is ki lehet találni.
„A mai tudósok helyettesítették a kísérleteket a matematikával, és egyenletről egyenletre vándorolnak, végül felépítenek egy olyan alkotmányt, aminek semmi köze a valósághoz.”

válasza:

válasza:@18: Valójában nem helyettesítették a kísérleteket matematikával. A matematika egy eszköz, amivel adott esetben felépíthetnek egy elméleti modellt, ami segítségével már könnyebben láthatjuk, mit is kell kísérletekkel ellenőrizni, merre kell empirikus bizonyítékok után kutatni. A természettudományos igazságok mércéje továbbra is ugyanúgy a kísérletekkel, megfigyelésekkel való egyezés.
@14: Ez a videó sajnos alapjaiban teljesen téves. Gyakorlatilag arra építi fel az érvelését, hogy ha a vákuumkamrában a mágneses plazma így még így néz ki, és egy galaxis is így néz ki, akkor ugyanaz az erő, a mágnesesség formálhatta őket. Viszont a puszta morfológiai hasonlóság semmit nem mond nekünk az egyes alakzatokat létrehozó erők természetéről. Az elektromágneses erőknek pl van egy olyan tulajdonsága, hogy bipoláris. Vannak pozitív és negatív töltések. Ha ezek kiegyenlítik egymást egy rendszerben, az a rendszer kifelé semleges. És ez nem fog vonzani semmit. Két azonos töltés meg taszítani fogja egymást. Galaxisokat akkor tudna összetartani ez az erő, ha gigantikus szeparált kozmikus pólusok lennének. És bizony a galaxisokat alkotó csillagok, por- és gázfelhők stb stb nem ilyenek. Egyszerűen egy ilyen jellegű erő az univerzum összetartó erejeként nem működik.
Az általad említett, és általad valamiért kitaláltnak bélyegzett dolgok pedig elég jól megfigyelhetőek és meg is figyeltek. Eddig két szupermasszív fekete lyukról is sikerült fényképet készíteni - pontosabban az eseményhorizontjuk árnyékáról -, a sötét anyagot remek jól megfigyelhetően demonstrálja a Bullet Cluster.
Szóval összességében nem indokoltak a kételyeid, az általad felhozott ellenvetések és videók nem támasztják alá a tudomány szkepticizmusod.
Kapcsolódó kérdések:
Tehát egyszer nagyon régen történt egy úgynevezett ősrobbanás ami után elkezdett tágulni az univerzum és a mai napig tágul úgymond egyre csak növekszik az a tér amiben tudunk mozogni, Sokan úgy tartják hogy az ősrobbanás előtt csak kisebb dolgok voltak pontosan nem...
Mi volt az univerzum előtt?
Akár személyes véleményekre is kíváncsi vagyok, vagy tudományos véleményekre. Wikipédia - Ősrobbanás - Kritika: „Az ősrobbanás állapota a ma ismert fizikai törvényeinkkel leírhatatlan, vagyis értelmezhetetlen. Esélyünk sincs arra, hogy ilyen távolból igazoljuk...
Véletlenül vagy okkal?
Most került a kezembe ez a könyv, még nagyon az elején tartok. Van olyan hívő aki ismeri? Aki olvasta milyennek találja? Esetleg hasonló könyvet ismer valaki?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!