Biológiákhoz értők! Mit gondolsz azokról, akik tagadják a hagyományos biológiai nemeket, és a tudományra hivatkoznak?
Lényegében újradefiniálják azt, amit a nemekről gondolunk. Feltehetően minden ilyen esetben az LMBTQ mozgalom van a háttérben, akik nonbinárisok, transzok, meg ki tudja, még mik.
A kérdést azért teszem fel, mert kíváncsi vagyok, mennyire hódított teret ez az új irányzat azok körében, akik értenek a témához.

válasza:Hát jó. A 20-as kommentben amúgy a #2-es kommentből idéztem, akinek nem világos.
Köszi a válaszokat. A topikot zárom.

válasza:#13
"Hermafrodita: férfi és női nemi szerve van."
Szuper! Ebben az esetben teljesen egyértelmű, hogy a 10. válaszodban tett állításod hamis!
"1. Van a „biológiai nem”. Ezt – profán módon – az határozza meg, hogy mi van a lábad között. Bár ahogy rámutattak még ez sem mindig tiszta, de azért a legtöbb esetben az."
Ez elég erős leegyszerűsítése a biológiai nemnek. A kérdező által idézett válasz viszonylag jól bemutatja a biológiai nem összetettségét. (Egyébként tényleg benne van az érettségi követelményben is.)
"Szuper! Ebben az esetben teljesen egyértelmű, hogy a 10. válaszodban tett állításod hamis!"
Miért?
Azt hiszem értem már, mire céloz, sadam87.
Feltehetően ezekre:
"Kromoszóma-eltérések:
A tipikus XX (nő) vagy XY (férfi) helyett léteznek XXY (Klinefelter-szindróma), X0 (Turner-szindróma) vagy XYY kombinációk.
Hormonális érzéketlenség (AIS): Egy XY (genetikailag férfi) kromoszómájú szervezet teljesen érzéketlen a tesztoszteronra, így külsőre és belsőre is nőként fejlődik ki, heréi a testen belül maradnak.
Kongenitális adrenális hiperplázia (CAH):
Egy XX (genetikailag nő) szervezet a méhen belül túl sok férfihormonnak van kitéve, amitől a külső nemi szervei maszkulinizálódnak (férfiasodnak)"
---------
Ezekről még nem hallottam, most nézek utána

válasza:Ezek fejlődési rendellelenességek.
Attól még szigorúan két normál nem van.

válasza:"Ezek fejlődési rendellelenességek."
Na itt van az alapvető probléma az értelmezésben!
Ezek a természetben előforduló variációk. Ugyan ritka jelenség (azért annyira nem ritka, hazánkabn is sok tízezer érintett van), de alapvetően nem rendellenesség. És igen, vannak olyan variációk, melyek orvosi beavatkozást, vagy folyamatos kezelést igényelnek, de nem fejlődési rendellenesség, többségében teljesen normális életet élő emberekről van szó. Ahogyan nem rendellenesség a vöröshajúság, vagy a balkezesség sem, ezeket a variációkat is el kell fogadni olyannak amilyenek.
Ady például 6 ujjal született. Az is születési rendellenesség, attól, hogy ki tudja hány embernél fordul elő. El is távolították neki azt a plusz kettőt, így 10 ujja volt volt.
NEM az az elfogadás, ha megpróbálják egy masszába olvasztani a világot, és lassan MINDENT NORMÁLISNAK BEÁLLÍTANI.
Az az elfogadás, ha a születési rendellelenességet elfogadjuk annak, ami, de emiatt nem bántjuk az illetőt, és ő megtanul azzal együtt élni (ha nem lehet rajta segíteni).
Ez a VALÓDI elfogadás.
Kapcsolódó kérdések:
Egy hagyományos ablaküveg.
Nem tudom elképzelni hogy olyan szintre fejlesztenék hogy a legközelebbi csillagig is eljutnak mondjuk hetek-hónapok alatt. De még az évek is erősen kérdéses. Sokkal valószínűbbnek tartom hogy egyfajta térhajlítással, térugrással lesz talán megoldva a probléma a jövőben. Mit gondoltok?
Régi rádión elhangzik ötödik sípszó, miért szól másodpercekkel később az internet rádión ugyan azon az adón?
Ha igen, akkor miben? Kiszoríthatja az mRNS vakcina a hagyományost, - amiben legyengített kórokozót juttatnak a szervezetbe - az orvostudományon belül? Én három Pfizer vakcinát vettem fel.
Videó: 500 mérföld közúton kamionok számára engedélyezett legnagyobb rakteher (tömeg) vontatása mellet. A Tesla kamion kevesebb mint fele akkora áramköltséggel teszi meg ugyanezt a távot, mint amennyibe a dízel üzemanyag kerülne dízeles meghajtású kamion vontatása...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!