Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Biológiákhoz értők! Mit...

Biológiákhoz értők! Mit gondolsz azokról, akik tagadják a hagyományos biológiai nemeket, és a tudományra hivatkoznak?

Figyelt kérdés

Lényegében újradefiniálják azt, amit a nemekről gondolunk. Feltehetően minden ilyen esetben az LMBTQ mozgalom van a háttérben, akik nonbinárisok, transzok, meg ki tudja, még mik.

A kérdést azért teszem fel, mert kíváncsi vagyok, mennyire hódított teret ez az új irányzat azok körében, akik értenek a témához.

szept. 1. 19:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 A kérdező kommentje:

A "gyengébbek" kedvéért:

A robotot nem arról kérdeztem, hogy a "férfi", illetve a "nő", mint fogalom létezik-e.

ARRÓL kérdeztem, hogy ami HAGYOMÁNYOSAN gondolunk a nemekről tagadják-e libsy-k.

Náluk egy "transz férfi" is "férfi", ez azonban ELTÉR attól, amit HAGYOMÁNYOSAN gondolunk a nemekről!

szept. 2. 14:33
 42/69 Hintalow ***** válasza:
100%

Figyi már öcsi, nem szeretnél betenni egy "hihetetlen módon senkit nem érdeklő téma" gombot is?

Ha lenne, én is, és szerintem mások is olyan lelkesen nyomkodnák mint az apabölény a mamabölényt tavasz idején.

szept. 2. 14:36
 43/69 anonim ***** válasza:
100%

"A SAJÁT SZEMEDDEL olvashattad, hogy van, aki TAGADJA. Idéztem."

Nem, ez csak a te szűk agyadban állt össze így

szept. 2. 15:05
 44/69 anonim ***** válasza:
100%

Szögezzük le. mindenki azt gondol saját magáról, a témáról, amit akar. Vannak viszont értelmes emberek, akik ezeket is el tudják helyezni azon a bizonyos koordinátarendszeren. És jól.

Éppen ezért csak annyit jegyzek meg, mindenki azon tűnődik, amin akar, de a józan hétköznapi ember tudja, a hagyományos nemi felosztás az emberiség túlnyomó részére igaz, és ezzel elégedett, sőt boldog. Az elenyésző rész pedig egyfelől azt gondol, amit akar, másfelől aki az állapotától szenved, az keressen (nem egyszerű ilyen közegben) megfelelő segítséget arra alkalmas emberektől. Vagy izolálja magát a hülyéktől, mert az bizony fárasztó tud lenni.

Még egy apró kiegészítés. Nincsen azzal semmi baj, ha valaki tudományosan vagy más módon rendet akar rakni a fejében. Éppen itteni tapasztalat, a vágy valós, az eredmény rosszabb az előző állapotnál. Ha viszont ez a "verbális harc" kiterjed a fizikai valóságra, azáltal az erről tudó, de ezzel nem foglalkozó közeg helyzetét kényelmetlenné teszi, akkor a fizika hatás ellenhatás elvének megfelelő válasz fog érkezni. És az nem lesz szempont, hogy ez a kényelmetlenséget okozóknak fáj-e. Tudod, ez a természet. Amelynek célja nincs, csak szabálya. és aki neki megy, az könyörtelen válasz kap. A szabály ez. Aki vár vizsgálta nem szóban, a valóságban ezt, pontosan tudja. De még ez sem számít.

szept. 2. 15:23
 45/69 A kérdező kommentje:

Olyanok vagytok, mint a Jehova tanúi. Akik letagadják, kimagyarázzák a saját tévtanításaikat, mint a mai napig.

A libsik végül olyanná váltak, akik ellen küzdöttek.

szept. 2. 17:08
 46/69 A kérdező kommentje:
További jó vergődést kívánok!
szept. 2. 17:39
 47/69 sadam87 ***** válasza:
100%

Akkor egyetértünk abban, hogy a 10. válaszban tett állításod nem igaz?

"Ezek a természetben előforduló variációk. Ugyan ritka jelenség (azért annyira nem ritka, hazánkabn is sok tízezer érintett van), de alapvetően nem rendellenesség. És igen, vannak olyan variációk, melyek orvosi beavatkozást, vagy folyamatos kezelést igényelnek, de nem fejlődési rendellenesség, többségében teljesen normális életet élő emberekről van szó."

Ez nyilván arra vezet vissza, hogy mit értünk egyáltalán rendellenesség alatt. Mindenesetre a legtöbbjük olyan értelemben teljes életet tudna élni, hogy saját gyerekük sok esetben nem lehet.

A hivatalos orvosi terminológia nemi differenciálódási zavaroknak (disorders of sex development, DSD) nevezi az interszexuális állapotokat, bár használják a "differences of sex development" kifejezést is. Szóval én úgy gondolom, nevezhető rendellenességnek, de ha ez kellemetlen az ilyen állapotú embereknek, nem éri meg ragaszkodni ehhez a kifejezéshez.

"Az az elfogadás, ha a születési rendellelenességet elfogadjuk annak, ami, de emiatt nem bántjuk az illetőt, és ő megtanul azzal együtt élni (ha nem lehet rajta segíteni)."

Mi van, ha az illető bántónak tartja a rendellenesség jelzőt az állapotára?

"ARRÓL kérdeztem, hogy ami HAGYOMÁNYOSAN gondolunk a nemekről tagadják-e libsy-k.

Náluk egy "transz férfi" is "férfi", ez azonban ELTÉR attól, amit HAGYOMÁNYOSAN gondolunk a nemekről!"

Nem. Az AI azt állította, hogy az LMBTQ-hoz tartozó egy része nem fogadja el a hagyományos nemeket. Külön kihangsúlyozza, hogy nem az összes, vannak más hozzáállásúak is (ami a felsorolásból valószínűleg még egyértelműbben kiderült, csak azt nem másoltad be). Az meg pláne nem igaz, hogy a liberálisok közül gondolná ezt mindenki, hiszen nem is rájuk vonatkozott a kérdés.

(Az meg, hogy folyamatosan libsizel a vitában, leginkább rólad árul el sokat...)

szept. 2. 17:51
 48/69 T. Feri ***** válasza:
100%

#42 Rossz kérdésre nincs jó válasz. Ez egész érvelésed semmit se ér.

Kérdezed: "Mond meg őszintén. Te, aki bejárod az internetet: vannak olyan LMBTQ-sok akik a mai értelemben vett nemeket férfi/nő tagadják?"

Eleve mi a fenéért kéred őszinteségre? Szerinted ettől lesz őszinte? Továbbá mit értesz azon, hogy a mai értelemben vett nemek? Már eleve zavart keltesz a kérdéseddel. Éppen a tudományos értelmezés jelenti a mai értelmet, miközben a hagyományos férfi/nem bináris felosztás a nem mai. Másrészről hatalmas csúsztatás a részedről, az a megfogalmazás, hogy a férfi/női nemek tagadása. Aki ismeri, és hirdeti a színeket, az nem tagadja a feketét meg a fehéret, de tagadja, hogy a világ kétszínű lenne. A te beállításod egy sunyi kifordítása a valóságnak.

szept. 2. 18:14
 49/69 A kérdező kommentje:

"Az AI azt állította, hogy az LMBTQ-hoz tartozó egy része nem fogadja el a hagyományos nemeket."

Ez nem mond ellent annak, amit mondtam. Már többször leírtam, hogy a liberális banda nem csak a konzikat rekeszti ki, hanem a saját embereit is, akik másként gondolkodnak. Tehát igen, előfordulhat, hogy egy LMBTQ-s nem osztja azokat a tanokat, de az feltehetően ki is fog jönni a közösségből, mert ha nem követi a nyájat, előbb-utóbb kinézik onnan.

A mainstream irányzat viszont azt terjeszti, amit tárgyaltunk. Ezt igazolja az, hogy ez az irányzat az, amely formálja a gondolkodást. Nagyon erősen nyomulnak, és nyomják a propagandát.

szept. 2. 18:20
 50/69 A kérdező kommentje:

"Másrészről hatalmas csúsztatás a részedről, az a megfogalmazás, hogy a férfi/női nemek tagadása."

Nem ezt mondtam. A férfi/nő nemek mai értelemben vett, hagyományos értelmezésének tagadásáról beszélek.

De hallgasd meg Puzsér Róbertet, én ugyanezt gondolom:

[link]

szept. 2. 18:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

A térben való "hagyományos" űrutazásnak hol lesznek a végső korlátai?

Nem tudom elképzelni hogy olyan szintre fejlesztenék hogy a legközelebbi csillagig is eljutnak mondjuk hetek-hónapok alatt. De még az évek is erősen kérdéses. Sokkal valószínűbbnek tartom hogy egyfajta térhajlítással, térugrással lesz talán megoldva a probléma a jövőben. Mit gondoltok?

Miért késik a jel az analóg rádióvételhEz képest?

Régi rádión elhangzik ötödik sípszó, miért szól másodpercekkel később az internet rádión ugyan azon az adón?

Az mRNS vakcina jobb valamivel mint a hagyományos?

Ha igen, akkor miben? Kiszoríthatja az mRNS vakcina a hagyományost, - amiben legyengített kórokozót juttatnak a szervezetbe - az orvostudományon belül? Én három Pfizer vakcinát vettem fel.

Az elektromos Tesla Semi kamion technikai és közgazdasági értelemben is ki fogja nyírni a hagyományos dízel kamionokat?

Videó: 500 mérföld közúton kamionok számára engedélyezett legnagyobb rakteher (tömeg) vontatása mellet. A Tesla kamion kevesebb mint fele akkora áramköltséggel teszi meg ugyanezt a távot, mint amennyibe a dízel üzemanyag kerülne dízeles meghajtású kamion vontatása...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!