Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Tudományok » Természettudományok

A kérdés

Mi is az a húrelmélet?


 2009. márc. 11. 08:18  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Ez itt kicsit bonyolult lenne.

Keress rá, nagyon sok anyagot fogsz találni.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont 2009. márc. 11. 08:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

oké keresek:-) csak gondoltam valaki dióhéjban érthetően gyorsan leírná:-)

# 2/12Időpont 2009. márc. 11. 08:42 Privát üzenet
Sajnos dióhéjban nem lehet, márcsak azért sem mert még sok a bizonytalanság bár az alapok azonosak többféle elmélet létezik. És csak akkor érted meg, ha a kvantummechanika és az einsteini elmélet hiányosságaiból indulsz ki.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont 2009. márc. 11. 08:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Aki ért hozzá, azért feltehetne pár mutatót, ahol értelmesen (a lehető legegyszerűbben) magyarázzák el - úgy, hogy még mindig igaz, amit mondanak.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont 2009. márc. 11. 12:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

[link]

Ez eléggé az elejéről kezdi, és az ebben szereplő nyitott kérdések, nagyobb rész még mindíg nyitottak.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont 2009. márc. 11. 12:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! szép napot Nektek!

# 6/12Időpont 2009. márc. 12. 08:10 Privát üzenet

Az Új Galaxis cikk valóban hasznos munka, érdemes elolvasni.

Van egy barátom, aki több, mint egy évtizede dolgzik a keleti világkép által adott "anyag, dimenziók" és a nyugati világ tudományos elméleteinek egyesítésén. Ebben a munkában sok egyezés található a fent említett cikk megállapításaval.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont 2009. márc. 13. 11:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ez egy olyan ELMÉLET ahol minnél többet meg tudsz róla annál nyilvánvalóbb,hogy baromság.

A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont 2009. márc. 13. 13:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A keleti teremtéselmélet bizonyos mértékben összecseng a húrelmélettel (vagy mondjuk lehet igy is értelmezni :)

Az általunk tapasztalt világ egy "szövet", ami több irányban vezetett szálak összefonásából "áll össze". Aki járatos a szövés művészetében, érti miről van szó. A kereszt és hosszirányú szálak biztositják a létezését mindennek, de önmaguk végül nem látszanak (külön-külön, mint szálak). Valahogy nem két, hanem 10 irányban vannak kifeszítve ezek a vezérszálak. A világ dolgai, jelenségei úgy jönnek létre, hogy ezek a szálak "rezegni" kezdenek, és a rezgések "hullámfrontja" jelenik meg, mint tárgy vagy jelenség. Ráadásul, ahogy a számítógépeknél ismert, un. órajel alapján igen rövid időközönként újra és újra felépül, majd elpusztul minden (amit az érzékeinkkel nem tudunk felfogni, hisz azok maguk is ugyanígy járnak, létrejönnek és elpusztulnak).

A világ jelenségei között a fény és a vonzódás "kívülről" kerül be a rendszerbe, mindegyik saját funkciójával járul hozzá az egységhez, de vezérelni is képes a létrejövő rendszert. Ezért tapasztaljuk, hogy ezek konstans értékekkel jellemezhetőek.

A létrejövő "illuzórikus" világ maga is több alaprendszer hierarchikus egymásra épüléséből áll össze, és mindig három rendszer kapcsolódik egy szuperrendszerré össze. (Anyag-energia-érzékelés) Ezek egymáson függenek, külön nem léteznek.

Az anyagot 5 féle elemi részecske építi fel, és az elemek vegyülete hozza létre a változatos tulajdonságokat, de maguk az elemek szintén "rezgésekből" állnak valójában (amit mindig jó fejben tartani). Szilárdság és illat-érzékelése; folyékonyság és íz érzékelése; mozgás és forma érzékelése; rezgés és tapintás érzékelése, valamint tér és rezgés + hallás érzékelése az öt alapelem által létrehozott tapasztalat. Az öt elem egymásba átalakulhat, de külön is létezhet. Felettük áll hierarchiában (így vezérelni lehet őket) a tudatosság három eleme, az "elme", az "intelligencia" és az "ego". De ezekről máskor.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont 2009. márc. 14. 05:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

milyen baromság az 5 elem, emg a mai tudomány... a vallással már em vagyok ennyire ile skeptikus, hallotma előadást, hogya bibliában is a kifejezések már réges rég elmesélték, hogy Kifeszítette Isten a világegyetemet (eget), mint egy sátrat, és a föld kerekségéről, gömbölyűségéről írtak már azelőtt, hogy tudták volna, hogy gömb alakú. Biblia is legalább 3 égről beszél! az az idődimenzióval együtt 10 dimenzió. Howking könyve is ennyiről beszél. asszem. Bár sok elméleti fizikus asszem 16 meg harmincvalahány dimenzióról is számolgatnak, már nem hipotetikusan, hanem a valóság leírására tett kísérletekben.

Eleve az erőkről nem tudják miért olyan kicsi a GRAVITÁCIÓS, SOK.-SOK nagyságrendel kisebb, mint a másik 3, egyik magyarázat, hogy az több dimenzióban oszlott el, míg a többi csak ebben a 3-ban.


a párhuzamos univerzumok léte, mármint a végtelen, az eleve azért baromság, mert akkor végtelen pici idő alatt összeesett volna az univerzum a gravitációtól. mert akkor az össz súlyuk is végtelen lenne. Ez csak annak a kimagyarázása, hogy kb 30 dolog, fizikai állandók, határértékei annyira pontosan vannak belőve, hogyaz élet, és az anyag sokszínűsége létrejöjjön, hogy ezt a végtelen pici lehetőséget, véletlent, csak így, végtelen másik univerzum feltételezésével tudják kimagyarázni, hogy Isten létének tagadását megtarthassák magukban.


Most volt egy oylan film is a Doscovery Science-en, ahol egy szörfös rájött, hogy valami tizenhuszonakárhány karika forgásának a matematikája kiadja az elemek matekját, tulajdonságait, és így egyesíthető végre a gravitációs elmélet is a többivel. létrejöhet a nagy egyesítő elmélet, le lehet írni minden létezőt ebben az univerzumba.

Ez is valami húrszerű dolog lehet, ha valaki tudja, hol lehet utána olvasni ennek, írja már ide, mert persze a filmből megérteni nem igen lehetett.


Eleve furcsa, hogy eddig a pontszerű részecskéket még valahogy el tudtuk képzelni, de hogy egy húr elemi legyen??? mert a linelt cikk rajzait is ha megnézi az ember, nem lehet az a valami elemi, aminek egyik része a hullám egyik pontján, egyik állapotában van, míg a másik része a másik állapotában van... eleve mekkore egy ilyen húr rasztere? hány pontra lehet bontani azt a hullámot? akkor miből is áll? persze, tudom nem madzag, de ha elemi, akkor az egydimenziós körüli pontszerű valami, akár állóhullám, akár bármi, de hogyha húr, akkor annak különböző részei különböző állapotokban vannak, főleg, ha a linkelt cikk képén egy magasabb frekvencián rezeg, és több hullám is jelen van egy húron ,akkor mégtöbb valamiből állhat, hisz más más állapotban vannak a részei...


asszem ez inkább sok kérdés volt mint válasz :DA válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont 2010. dec. 7. 15:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése


Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!