Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A globális felmelegedés...

A globális felmelegedés tényleg akkora probléma?

Figyelt kérdés

Egy nagyon okos ember hívta fel a figyelmemet a helyzet komolyságára.

Szerinte ez a jövő évszázad rettenetes nagy problémája.


2012. nov. 17. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

Nincs semmiféle globális felmelegedés. Nézd meg ezt a filmet, és nem lesz kétséged:


http://www.youtube.com/watch?v=qyKJiMptXkU

2012. nov. 17. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Dehogy nincs. Ne viccelj, bizonyították, hogy a sok szennyezés miatt sokat változott az időjárás, nem megszokott módon. Viszont igaz az is, hogy magától is olvad/olvadna a jégtakaró, mivel jelenleg is "Jégkorszak" van, ha földrajzi szempontból nézzük, és a jégtakarónak mindenképp el kell olvadnia.
2012. nov. 17. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
95%

Ez a film egy büdös szóval nem cáfolja azt, hogy a Föld épp melegszik, csak azt, hogy ezt az emberi CO2 kibocsátás okozná.


A Föld márpedig melegszik, ezt érdemes kettéválasztani a CO2-őrülettől, tök mindegy miért, de melegszik. A Föld egyébként régebben is hol melegedett, hol hűlt, és pl az élővilág mindig túlélte ezeket a ciklusokat. De ez élővilágnak nem minden része élte túl a klímakatsztrófákat, hanem egy kis része, ami aztán újra benépesítette a bolygót.


Az emberiség egy rendkívül túlfeszített struktúrát tart fenn, ami a jelenlegi klímához van adaptálva. Jósolhatatlan, hogy egy klímakatsztrófa (akár mi okozzuk, akár nem) milyen hatással lesz az emberiségre.


Persze nyilván túl fogjuk élni. Mármint valahányan biztosan, sőt, újra be fogjuk népesíteni a bolygót. Csak hát mi emberek olyanok vagyunk, hogy nem nagyon szeretnénk lemondani az infrastruktúránkról és a kényelmünkről. Azt se szeretjük, ha nagyon sok ember hal meg, akkor sem, ha nem is a rokonaink.


És ebből a szempontból egy olyan katasztrófa, amit az élővilág (és az ember) is csak nagy veszteségekkel él túl (azaz pl az emberek fele meghal, a technológiai szint visszaesik 500 évet), még akkor is probléma, ha nem mi okozzuk.


Szóval igen, a klímaváltozás minden valószínűség szerint a következő század egyik nagy problémája lesz.

2012. nov. 17. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
44%

A film cáfolja, hogy a Föld rendellenesen melegedne. Erről szól kb a negyede. És azzal cáfolja, hogy bemutatja a korábbi hőmérsékleteket. Ebből kiderül, hogy most egy kis jégkorszak végén vagyunk. Ennél, ami most van, voltak sokkal hosszabb és sokkal melegebb periódusok is, pl. a középkorban, amikor Anglia északi részén is mindenki szőlőt termelt évszázadokig.


A film azt is cáfolja, hogy a CO2 és a melegedés közt oksági kapcsolat lenne, sőt, valójában bebizonyítja, és meg is magyarázza, hogy pont fordítva van: A melegedés okozza a CO2 növekedését.


A film azt is megmagyarázza, hogy jelenleg miért vagyunk egy kisebb felmelegedési időszakban (a kis jégkorszak végén), és hogy azt pontosan mi okozza.Persze mindennek a megértéséhez végig kellene nézni a filmet, ami persze egy mai fiatal elme számára tudom, hogy nagy megterhelés.

2012. nov. 17. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem akkora probléma, pontosabban mondva nem a legfőbb problémánk. Az a túlnépesedés, vélehetőleg jóval előbb pusztul az emberiség nagyésze miatta, mint ahogy a klímaváltozás okozná, ugyanis a számunk durván nő. 1960-ban voltunk ~3 milliádan, most vagyunk kicsivel több, mint 7 miliárdnál, becslések szerint 2040-re akár a 13 milliárdot is elérhetjük. Namost meddig lehet ezt folytatni? Sokáig nem...
2012. nov. 17. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem földrajz tanulmányaimra, akkor a túlnépesedés előbb-utóbb meg fog állni, miért lenne ez katasztrófa?
2012. nov. 17. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 lindmayer ***** válasza:

inkább globális klimaváltozásról kéne beszélni

úgyanis tényleg folyamatosan változtak a például a búza termesztési területe

amúgy meg pont véletlen műve, hogy amióta rendszeresen és pontosan tudják mérni a hómérsékletet pont folyamatosan növekedett az átlagos hőmérséklet, ami néha pont a hibatűrési határon mozog(ugye 100 évvel ezelőtt nem voltak ilyen pontos mérőeszközök)

meg a másik: hogy hová helyezik a mérési pontokat: budapesten ami a 20-as, 30-as években külváros volt mára belvárossá vált, és evvel a hőszigetbe került( a belvárosban 2-3 fokkal is melegebb van)

súlyosabb a környezet terhelése más oldalról: szeméthegyek mindenhol, még az óceánokon is, kéndioxid és egyéb mérgező anyagok; ezek az ökológiai sokszínűséget veszélyeztetik

és ez nem probléma, mármint a globális klimaváltozás, hanem egy előre látható esemény, amit nagyjából előre lehet jósolni, és az élet mindennapi feladatait ez alapján kell megtervezni, és akik ezt nem tudják megcsinálni, azok elvéreznek

2012. nov. 17. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
lÉNYEG AZ, HOGY MOST EZ A DIVAT. Valamit mondani kell, hogy eltereljék az embereket a valós veszélyről. Sokan halnak éhen a világon, rengetegen éheznek hazánkban is, de a zsírmentes, cukormentes kaja a lényeg, meg a felmelegedés.
2012. nov. 17. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!