Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha az emberiség feltalálná a...

Gerifan kérdése:

Ha az emberiség feltalálná a csillagközi hajtóművet, akkor veszélyes lenne az esetleges idegen civilizációk számára?

Figyelt kérdés
Gyakran mondják, hogy lehet az idegen földönkívüli lények veszélyesek is lehetnek ránk. Mi a helyzet fordítva? Ha az emberi faj feltalálná a fejlett csillagközi hajtóművet, ami alig pár nap alatt el tudna juttatni egy nagy tömegű űrhajót a szomszéd csillagokig, és egységesülne a fajunk abból a célból, hogy hódítson, és új erőforrásokat tudjon kiaknázni, akkor veszélyesek lennénk egy másik bolygó civilizációjára?

2014. máj. 12. 19:02
1 2
 11/18 csizia ***** válasza:
A szörny pedig az, aki más élőlényben félelmet gerjeszt. Semmi nem gerjeszt több félelmet az embernél.
2014. máj. 21. 09:01
 12/18 anonim ***** válasza:

"vágóhídon bizony az ember egy szörny. Menj el és nézz meg egy nagyobb vágóhidat."

Az élővilágban ennél sokkal kegyetlenebb állatok is vannak.

Az ember kifejezetten szelíd az állatok között!

Pl. ha a 7-es buszra felraknál annyi majmot, amennyi ember csúcsforgalomban van rajta - akkor nem sokan érnék meg a következő megállót! Pedig ők kisebbek, és több helyük lenne!

Az ember épp azért lett az, ami, mert a csoporterőszak nagyon lecsökkent benne még a majmokhoz képest is (akik már szintén közösségben élnek).

Sok állat még a fajtársait sem viseli el élve.

"Egyáltalán nem biztos, hogy agresszív faj aki már fejlettebb mint mi."

Pont ezt írtam én is!

Olvass csak vissza. A nálunk fejletlenebb fajok lehetnek agresszívek.

Ugyanis az a gond, hogy a hatalmunk nagyon megnőtt, és ezt még nem követte a bölcsességünk.

Még tovább kellene csökkenteni az erőszakot, de ez már az alapvető (szelíd) emberi természet ellen dolgozik, mert még ennél is szelídebbnek kellene lenni!

"nekem gyanús, hogy minket is úgy tartanak életben"

Nem hiszem, ennek jelei lennének. Jelenleg a világunk olyan, mintha egy állatkert számára fenntartanál egy egész galaxist, holott csak 1500 m2-t foglal el egy kis, poros bolygón.

"Sőt az egyik kedvenc elméletem szerint mi csak száműzve vagyunk a galaxis egy kevésbé sűrűn lakott pontjára."

Félúton vagyunk, elég sűrű még ez.

Még 2-szer ennyit mehetnénk kifelé, ott lennénk csak a peremen jóval túl.

2014. máj. 21. 14:38
 13/18 csizia ***** válasza:

Még ennél is szelidebbnek? Te valami párhuzamos világból írsz? Ébresztő ember. Az ember azért lett az ami. Mert összefogott és kiirtotta a neandervölgyieket. Az a fene nagy "szelidség" amiről beszélsz azért van mert egy hadsereget tartanak fent ennek érdekében minden országban. Az a neve, hogy rendőrség. Az emberiség nagy része szenved, hogy a kisebb része pezseghessen. A második világháború se volt túl régen. De most nem fogom sorolni a szíriai vegyifegyverektől kezdve mert nincs vége az egymás ellen elkövetett bűnöknek. Szerintem te burokban élsz. Fájni fog amikor kijössz belőle.

Amúgy nem azt írtam, hogy a galaxis szélére telepítettek ki hanem azt, hogy egy kevésbé sűrű helyre. Csillagsűrűséget értettem.

2014. máj. 22. 00:06
 14/18 csizia ***** válasza:
Úgy értettem ,hogy életben tartanak, hogy mondjuk 10 ezer éve belenyúltak a klímába, hogy ne legyen hógolyó föld. Bár most megint ebbe az irányba tartunk. Adtak egy esélyt amit épp most játszunk el. Persze ez csak egy érdekes feltételezés.
2014. máj. 22. 00:14
 15/18 anonim ***** válasza:

"Még ennél is szelidebbnek?"

Ha te nem vagy hajlandó sem gondolkodni, sem tudomásul venni a tényeket - arról én nem tehetek.

Gondold el, hogy egy adott helyzetben mit tenne egy ember, egy majom, egy kos, egy sakál, egy oroszlán... pl. ha találkozna egy idegen fajtársával.

Majdhogynem az ember az egyetlen, ahol nem azonnal a harc kezdődne.

2014. máj. 22. 05:44
 16/18 csizia ***** válasza:

Az állatok általában táplálékszerzés és területvédelem miatt esnek egymásnak. Kevés olyan állat van amelyik kedvtelésből megtámadja a másikat. Ha van egyáltalán. Ha jól emlékszem talán a fekete párduc.

Hát ja te pld. gondolkodsz. De ahogy elnézem hibásan. Álomvilágban élsz.

2014. máj. 22. 11:38
 17/18 Wadmalac ***** válasza:

Én azért feltenném a kérdést:

Egy értelmes fajnál feltétlenül szükséges, evolúciós túlélésükhöz kell egyáltalán, hogy kialakuljanak "erkölcsi normák"?

Lehet, hogy ez csak humán faji jellemző és sehol máshol nincsenek "lelkiismereti gátak" más fajokkal szemben.

Ezen esetben isten óvjon minket egy ideérkező fejlettebb fajtól.

2014. máj. 22. 11:47
 18/18 anonim ***** válasza:

"Egy értelmes fajnál feltétlenül szükséges, evolúciós túlélésükhöz kell egyáltalán, hogy kialakuljanak "erkölcsi normák"?"

A csordaállatoknál (mint pl. az ember) igen, feltétlenül szükséges - és ki is alakulnak.

A többiből pedig nem lesz értelmes faj!

2014. máj. 22. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!