Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Wilbur Scoville 1912-ben...

Gergely006 kérdése:

Wilbur Scoville 1912-ben alkotta meg azt a skálát, amivel a paprika csípősségét határozhatják meg. A skála nullától 16 millióig terjed. Ezt a feladatot valaki megtudja oldani? [Egyszerű, tudom. De nincs időm megcsinálni

Figyelt kérdés

Az eljárás Lényege, hogy a vizsgált paprikából oldatot készítenek, melyet addig hígítanak cukros vízzel, míg a csipő érzés elmúlik. Ezt eredetileg öt kostólón tesztelik. egy 500.000 SHU értékű paprikából készült kivonatot például több mint 500.000-szeresére kell hígítani, hogy ne csípjen.

Egy vizsgálat során az ALMAPAPRIKÁBÓL és a CSERESZNYEPAPRIKÁBÓL nyert oldatok mindegyikéhez ugyanannyi cukros vizet adtunk. Mennyi volt a vizsgált ALMAPAPRIKA OLDAT, ha a CSERESZNYEPAPRIKÁBÓL nyert kivonat tömege 5g?(A vizsgált APLMAPAPRIKA SHU értéke 600,a CSERESZNYEPAPRIKÁÉ pedig 2400 SHU)


2015. márc. 11. 15:01
 1/5 anonim ***** válasza:
A hétvégén lesz időm megoldani.
2015. márc. 11. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a baj nekem holnapra kell :) :D
2015. márc. 11. 15:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát az baj. De ha neked nem elég fontos ahhoz, hogy időt szánj rá, akkor nekem miért lenne elég fontos?
2015. márc. 11. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem kényszeríteni szeretnélek csak rengeteg más is van amit el kell intéznem és ez nem nagyon fér a mai napomba.


(Most is azt csinálom)

2015. márc. 11. 16:08
 5/5 A kérdező kommentje:
és kicsit rossz a szövegértésem
2015. márc. 11. 16:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!