Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mi lenne jó köszönetként,...

Mi lenne jó köszönetként, ajándékként?

Figyelt kérdés

Egy jó barátnöm rengeteget segített egy közeli családtagom temetésének megszervezésében (mivel igen messze élek), és szeretném a köszönetemet valahogy kifejezni neki.

Fiatal nö, jó keresettel, stabil kapcsolatban, viszont nem ismerem az ízlését annyira, hogy merjek neki valami konkrét tárgyat venni.

Örülnék, ha adnátok ötleteket, egyelöre elég tanácstalan vagyok.

Gondoltam valamiféle ajándékutalványra vagy hasonlóra, de itt sem tudom, merre induljak.

Minden segítséget elöre köszönök.

szept. 2. 17:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Pl. masszázs utalvány, wellnessközpontba a lakóhelye közelében, vagy szépségápolási vagy parfüméria utalvány. Vagy esetleg gasztronómiai Élmény (éttermi utalvány), vagy kulturális utalvány
szept. 2. 18:05
 2/11 A kérdező kommentje:

2-es. köszönöm a tippeket.

(Az 1-es meg ássa el magát!)

szept. 2. 20:08
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Az utalvány jó ötlet, de küldhetsz neki egy csokor virágot is futárral.
szept. 2. 21:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi, virágra nem gondoltam, mert van egy csomó allergiája, nem tudom, virágokkal hogy áll.
szept. 3. 07:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ajándékcsomag, finom ital, minőségi édesség, kesudió, pisztácia. Virágosnál szép boxot is tudnak belőle csinálni.

Utalványt szerintem csak olyat vegyél, ami sok mindenre használható. Pl. Müller, DM, Rossmann - ezekben biztosan el tudja költeni, ha nem is magára, de mosószerekre, tisztítószerekre. Egy konkrét wellnessre vagy étteremre nem biztos, hogy jó, mert az olyan, mint bármi más, nem tudni, hogy szereti-e..

szept. 3. 08:43
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az ajándékutalvány jó ötlet, de lehetőleg olyan, ami a legtöbb dologra elhasználható, és mellé egy személyes köszönőlevél
szept. 3. 17:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

hát ha segit az ai:)!

Ilyen helyzetben nem az ajándék értéke a legfontosabb, hanem hogy személyes legyen, és érezze, mennyire hálás vagy neki.

Jó ötletek lehetnek:

Egy szép virágcsokor vagy cserepes növény, mellé kézzel írt köszönőkártyával.Minőségi ajándékkosár: tea, kávé, csokoládé, sütemény vagy más finomságok. Ezeknél kevésbé gond az ízlés.Éttermi vagy brunch-utalvány két főre, így akár közös program is lehet belőle.Wellness-, masszázs- vagy szépségszalon-utalvány, ha nagyjából tudod, hogy szívesen pihenne ilyen módon.Könyvesbolti vagy általános ajándékutalvány, ha nem szeretnél mellényúlni.Közös vacsora vagy kávézás, amit te szervezel és fizetsz. Sokszor ez személyesebb, mint egy tárgy.Ha messze laktok egymástól: futárral küldött virág és egy kisebb ajándékcsomag, benne levéllel.

A legjobb talán egy közös programra szóló utalvány vagy meghívás, például vacsora két főre, mellé egy őszinte üzenet:

„Nagyon hálás vagyok azért, hogy mellettem álltál, és ennyit segítettél ebben a nehéz időszakban. Tudom, hogy sok terhet levettél rólam, ezt soha nem felejtem el.”

Temetéssel kapcsolatos segítségnél szerintem különösen fontos, hogy ne pusztán „hivatalos” ajándéknak hasson. Egy személyes levél vagy beszélgetés sokat ad hozzá, még akkor is, ha mellé csak egy szerényebb ajándékot választasz.

szept. 11. 16:09
 8/11 A kérdező kommentje:
KÖszi
szept. 11. 16:23
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha kávézik, akkor prémium kávé csomag, vagy tea. Egy szívből jövő, kézzel írt levél, amiben leírod neki őszintén, hogy emberileg mennyit jelentett neked a segítsége a nehéz órákban.
szept. 11. 22:25
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is
szept. 12. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ebédmeghívás köszönetképpen?

Megismerkedtem egy részben magyar származású amerikai lánnyal, miközben segítettem neki pár dologban. Szerintem szimpatikus voltam neki, sokat mosolygott rám, és együtt nevettünk azon, amikor hirtelen nem jutott eszembe egy-egy angol szó (igaz, pár dolgot ő is tud...

Fogorvosnak (nő) mit illik adni köszönetképpen ajándékba?

Magánrendelésrol van szó, és ugyan fizettem érte sokat, mégis szeretném meghálálni a munkáját, mert egy páratlanul kedves és türelmes orvos. A bonbont snassznak találom, az olyan semmitmondó. Egy "legjobb fogorvos" feliratu toll vagy kulcstartó szerintetek megállja a...

Milyen ajándékot vegyek egy olyan embernek köszönetképpen aki szereti a dartsot?

Nagybátyám segített egy kényes családi helyzetre megoldást találni és köszönetképpen akarok neki venni valamit. 40 éves van három gyermeke és felesége, akiket imád és a darts a hobbija. Viszont jómódú és mindene megvan...

Szerintetek mit kellene adnom az edzőmnek köszönetképpen?

kiválasztott BestFormos (kiválasztott) voltam, és szeretném megköszönni a bizalmat és azt hogy kitartottak mellettem.

Mit adhatnék az óvónőknek köszönetképpen?

Szeretnék valami apró ajándékot adni, vagyis a lányom adná, amiről emlékeznének rá, a vele töltött ovis évekre! Ötletek?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!