Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Miért nem tudják sokan elfogad...

Miért nem tudják sokan elfogadni, hogy a Halloween beszivárog Magyarországra?

Figyelt kérdés

A többség azzal érvel, hogy nem magyar ünnep, nálunk Halottak napja van, stb., miközben a március 15-ön meg augusztus 20-on kívül kb. semmi nem magyar ünnep vagy szokás, minden csak beszivárgott a vallás által, nyugatról.

200 éve még karácsonyfát se állítottak Magyarországon, most meg jóformán mindenkinél van, pedig arra is lehetett szájaz húzni anno, minek veszünk át nyugati ünnepeket, nálunk betlehemezés van, ne hozzuk be ezt a flancolós nyugati szokást - és akik a Halloween leszólják, azok közben már nem magyar eredetű ünnepeket megtartanak.

Miért nem fogadják el sokan, hogy a hagyományok, szokások változnak folyamatosan? Nálunk a kis községben már rendds házról-házra járós Halloween van, a gyerekek nagyon élvezik, sok ház kidíszítve várja őket, már ebben nőnek fel, nekik már ehhez is szép emlékek fognak fűződni, mint most sokaknak a karácsonyhoz.

okt. 27. 16:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
35%
2.: Az a röhejes, hogy márpedig igaza van. Nálam pedig nincs olyan kollektív tudat, hogy csak most kéne emlékezni. Számomra nincs halottak napja és Halloween van.
okt. 31. 12:36
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az egész családom nem tartott halottak napját, mert nincs értelme. Meghalt az egész családom és én sem tartom. Nem ilyenkor kell képmutatóan emlékeznem. Más dolog, hogy nincsenek is temetőben a rokonaim. Magamban kell rendezni.
nov. 2. 10:30
 23/26 anonim ***** válasza:
60%
Gondolom ez is olyan téma, ahol jól kimagyarkodhatják magukat.
nov. 3. 09:46
 24/26 anonim ***** válasza:
66%

“Ha egy adott helyen egy ilyet tartanak és megszervezik, csinálják szerintem senkit nem izgat mert az más mint amikor elvárom hogy mindenki asszisztáljon ahhoz hogy én épp Halloweenezni akarok és elvárom hogy ahova becsöngetek ott kapjak valamit különben repül a wc papír meg tojás, ez itt hatalmas indulatokat szülne, nem tudod ledugni a magyar társadalom torkán, hozzáteszem jogosan. Itt nem fognak a népek édességgel betankolni és várni a pulyahadat mikor biztos hogy akad az embereknek jobb elfoglaltságuk.”

Na itt a pont. Az nem érdekel, hogy valaki tököt farag meg jelmezes bulit tart és hasonlók, de hogy be ne merjen hozzám csöngetni egy rakás idegen kölök és még követelőzni is, az biztos. Vagy ha megteszik, jövőre garantáltan megjegyzik, hogy ezt a házat kerüljék messzire (nem, nem bántanék soha senkit, de egyértelművé tenném, hogy a játékot lehet máshol folytatni). Szerencsére még megbeszélés alapon megy a dolog meg van már valami app is elvileg, amin bejelölheted magad, hogy részt veszel a buliban, de városi Facebook csoportban már voltak anyucikák, akik háborogtak, hogy mi az, hogy nem lehet bárhova becsengetni, hát a GyErEkEkEt SzErEtNi KeLl és micsoda megkeseredett boomer szar, aki nem hajlandó a neveletlen pulyáikat zabáltatni édességgel. Nem, nem vagyok hajlandó és öreg sem vagyok.

nov. 4. 22:56
 25/26 anonim ***** válasza:
43%

"de városi Facebook csoportban már voltak anyucikák, akik háborogtak, hogy mi az, hogy nem lehet bárhova becsengetni, hát a GyErEkEkEt SzErEtNi KeLl és micsoda megkeseredett boomer szar, aki nem hajlandó a neveletlen pulyáikat zabáltatni édességgel. Nem, nem vagyok hajlandó és öreg sem vagyok."

Na pont ez a probléma, a végén "kötelezővé" válnak az ilyen dolgok és egy sz@r szemét vagy, ha nem veszel részt benne.

nov. 10. 21:03
 26/26 anonim ***** válasza:
82%
Nem lesz kötelező. Max a hatóságot kell beengedned meg azt, aki a házadban lakik, egy csoport visító gyereket nem. Ha ez valakinek nem tetszik, nem izgat(na).
nov. 10. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!